Kleine jongen kon nooit "ik hou van jou" zeggen. Dan besluit zijn moeder dat ze het toch wil horen

Geen categorieapr 11 2015, 17:00
Drie kleine woordjes.
Eén van de mooiste aspecten van het hebben van kinderen is dat je weet dat ze altijd van je houden. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, en hoe de rest van de wereld over je denkt, de liefde van je kinderen gaat nooit verloren. Dit zie je als één van de ouders geweldig is, maar ook als er toch echt een steekje los zit bij pa of ma. Op de één of andere manier blijft de liefde altijd intact. Zo sterk is de band tussen kind-ouder nou eenmaal, en zeker tussen kind en moeder.
Screen Shot 2015-04-11 at 15.12.36
Helaas zijn er moeders die er genoegen mee moeten nemen dat hun kind nooit daadwerkelijk "ik hou van jou" kan zeggen. Dat was het geval met de moeder Liam Hayn, een zeven jarig jongetje dat niet in staat is - of eigenlijk was - om te spreken.
Sterker nog, vanwege Liams aandoening dachten experts dat hij een geestelijke achterstand had. Hij zou niet in staat zijn om lessen te kunnen volgen, huiswerk te maken, en de dingen te begrijpen die appeltje-eitje zijn voor zijn leeftijdsgenoten.
Gelukkig dacht zijn juffrouw, Bridget Jimmerson, er net een beetje anders over. Zij hield hem nauwlettend in de gaten en kreeg de indruk dat hij wel degelijk door had wat er gebeurde. Hij kon alleen niet communiceren. Uiteindelijk slaagde zij er samen met de ouders van Liam in om een zogenaamde Tobii eye tracker voor hem te regelen. Deze nieuwe technologie stelt mensen die niet kunnen praten in staat om alsnog te communiceren met behulp van hun ogen.
Screen Shot 2015-04-11 at 15.12.48
Het gevolg?
Liam leerde razendsnel hoe het apparaat werkte en is er sindsdien dag en nacht mee bezig. Hij doet het tegenwoordig uitmuntend op school en maakt de ene grap na de andere.
Het mooiste van dit verhaal is echter dat hij zijn moeder onlangs iets kon vertellen waar ze jaren naar had gesmacht: "Ik hou van jou." Wat zal dat een schitterend moment zijn geweest voor de vrouw die hem op de wereld zette en die al die jaren zo goed voor hem heeft gezorgd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten