Megaverrassing voor ziek en jarig meisje van 10: deze onbekenden komen haar verjaardag vieren

Haar moeder had nooit gedacht dat dit zou gebeuren.

En we hebben weer een prachtig voorbeeld van de kracht van het internet, meer specifiek de kracht van Facebook: toen moeder Jenny Moretter besloot Facebook in te zetten om haar dochter Mackenzie alsnog een leuk verjaardagsfeest te bezorgen nadat al haar klasgenootjes hadden afgezegd voor haar 10e verjaardag, had ze nooit kunnen voorzien wat er zou gebeuren: er kwamen letterlijk honderden onbekenden naar haar verjaardagsfeest.

Mackenzie heeft een bijzondere aandoening waardoor ze onder andere een ander groeiproces meemaakt dan haar leeftijdsgenootjes, waardoor ze al snel buiten de groep valt. Fox News legt het uit:

Mackenzie Moretter, now 10, has Sotos syndrome, a condition that occurs in an estimated 1 in 10,000 to 14,000 newborns. According to the National Institutes of Health (NIH), Sotos syndrome causes intellectual disability and behavioral problems, as well as overgrowth in childhood. The condition is marked by a long, narrow face, a high forehead, flushed cheeks, a small and pointed chin, and outside corners of the eyes that point downward. Mackenzie underwent surgery to correct her enlarged skull, MyFoxTwinCities.com reported.

Een aantal van de mensen die naar het verjaardagsfeestje kwam voelde zich op enig moment in hun leven ook buitengesloten. Er kwamen dus veel lotgenoten op af. Maar daar draaide het natuurlijk niet om. Het ging om het feestje.

In totaal werd er maar liefst 11 uur aan planning in Mackenzies feestje gestopt, waardoor ze een dj had, spelletjes, cake, een heuse bbq en talloze andere dingen. Er waren ook verschillende sterren, zoals twee gasten uit de footballwereld en Elsa van de bekende Disney-film Frozen.

Hoe gaaf is dat als je in eerste instantie denkt dat je verjaardag niet doorgaat omdat je klasgenootjes er geen zin in hebben? Moeder Jenny was zo verbijsterd door de opkomst dat ze zelfs rekening moest houden met het scenario dat ze niet iedere aanwezige persoonlijk kon begroeten en bedanken voor hun aanwezigheid.

En dochter Mackenzie? Die was natuurlijk helemaal in haar nopjes: “Vrienden maken i moeilijk, maar dankzij jullie wordt mijn stem gehoord. Ik hou van jullie allemaal.”

Bekijk de video van het verjaardagsfeestje bij Fox News. Zeg het maar: is dit mooi of is dit mooi?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.