Moeder wil babyflesje opwarmen in café, maar dan gebeurt er iets waardoor ze nooit meer wil terugkomen

Geen categorieapr 13 2015, 16:00
"Mij zien ze daar niet meer terug."
Dat de service in Nederlandse en Vlaamse horeca lang niet altijd zo goed is als in veel andere landen, is algemeen bekend. Maar gisteren bereikte de horeca in het Belgische Leuven een dieptepunt toen een moeder in café Rubens een babyflesje wilde opwarmen voor haar twee maanden oude baby. Baby's moeten nu eenmaal op vaste tijden melk krijgen, óók als de moeder even in een café zit.
De moeder had al wat te eten en drinken besteld (voor in totaal 29 euro), maar toen ze de rekening kreeg schrok ze zich een hoedje. Het café had 0,50 euro aan elektriciteit doorberekend voor het opwarmen van het babyflesje. Het is een klein bedrag, maar het gaat hier om het idee dat er extra geld voor wordt gevraagd.
Ze zette gisteren de foto van het bonnetje online, en ja hoor, helemaal onderaan staat het bedrag dat ze zou hebben verbruikt aan elektriciteit. Kijk zelf maar:
https://twitter.com/GitteDenteneer/status/587314732396314624
Volgens Horeca Vlaanderen is het niet normaal wat er is gebeurd:
Horeca Vlaanderen noemt de stap van het restaurant "verre van gangbaar". Bij nagenoeg alle horecazaken zal dit standaard in de dienstverlening inbegrepen zijn, aldus de organisatie. Het mag als ergens vermeld staat dat die dienstverlening extra geld zal kosten of als dit mondeling aan de klant wordt meegedeeld, stelt Horeca Vlaanderen.
Het is niet alleen niet normaal, het is gewoonweg absurd. De moeder kwam niet het café binnen om enkel wat elektriciteit 'af te nemen', ze besteedde in totaal bijna 30 euro. Dan is het ronduit asociaal om extra geld in rekening te brengen. De getwitterde foto wordt overigens lekker veel gedeeld en gaat inmiddels viral. De moeder is niet van plan ooit nog terug te komen bij café Rubens in Leuven. En ik denk met haar veel andere Vlamingen en Nederlanders. Dat gaat het café een hoop geld kosten. Oeps!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten