Onderzoek: wereldwijd meer moslims dan christenen over 50 jaar

Geen categorieapr 03 2015, 11:00
De islam groeit als kool.
Zo, het is even tijd voor wat cijfers. Zit je er klaar voor? De cijfers gaan over de wereldbevolking en de twee religies die de komende decennia met elkaar vechten om zich de grootste te mogen noemen. Volgens een onderzoek van Pew Research Center zien we binnenkort de islam sneller groeien dan het christendom of welk ander geloof dan ook. Tegen 2050 zullen er net zoveel moslims op de aarde rondlopen als christenen.
In 2010 was het christendom verreweg de grootste religie met 2,2 miljard christenen (31 procent van de wereldbevolking). De islam had vijf jaar geleden ongeveer 1,6 miljard aanhangers (23 procent van de wereldbevolking). Over iets meer dan 50 jaar, vanaf ongeveer het jaar 2070, ligt het er allemaal heel anders bij. Vanaf dan zullen er meer moslims dan christenen zijn.
Volgens Pew kunnen we de komende decennia een groei van 73 procent van het aantal moslims verwachten tegenover een groei van 35 procent voor christenen. Ook Europa krijgt ermee te maken. Citaat:
If current fertility rates and youth populations continue to grow at their current rate, Muslims will make up 10 percent of Europe’s overall population by 2050. Islam is expected to nearly match Christianity in the coming four decades as a result of a "comparatively youthful" population with high fertility rates.
Zo'n enorme groei van het aantal moslims in Europa en de rest van de wereld zal niet zonder gevolgen blijven: het aantal radicale moslims groeit natuurlijk ook mee, en dat gaat ongetwijfeld voor nog veel meer spanningen zorgen. Ook in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten