Op zoek naar een nieuwe vriendin vond Erik iemand die hij al 16 jaar kwijt was

Geen categorieapr 20 2015, 12:00
Datingsites zijn hartstikke in. Dat is niet zo gek aangezien ze bijzonder vaak erg effectief blijken te zijn.
De afgelopen jaren hebben honderdduizenden mensen een nieuwe partner gevonden met behulp van dergelijke sites en apps. Ze loggen in, maken een profiel aan, en proberen vervolgens iemand te vinden die bij ze past. De beste sites leveren wat dat betreft geweldige resultaten af: maar al te vaak ontstaat er inderdaad iets tussen twee forumleden waarna ze met elkaar in het bootje stappen 'en nog lang en gelukkig leefden.'
Toen Erik de Vries zich aanmeldde bij Tinder hoopte hij op eenzelfde resultaat, aldus DatingsiteKiezen.nl. Hij was 24 jaar oud en had behoefte aan een vriendin. Al snel ontmoette hij een meisje genaamd Josephine. De twee konden het onmiddellijk met elkaar vinden en hadden veel met elkaar gemeen. Ze flirten wat met elkaar en het leek erop dat ze de volgende stap snel zouden nemen.
Toch had Erik zijn bedenkingen; niet omdat hij Josephine niet geweldig vond, maar omdat ze hem heel sterk aan iemand deed denken. Iemand die hij al 16 jaar niet had gezien.
In 1999 scheidden Eriks vader en moeder namelijk van elkaar. De moeder bleef met zijn zusje in Breda wonen terwijl de vader Erik en zijn tweelingbroer Maarten meenam naar België. De broers verloren het contact met hun zusje en probeerden haar enkele jaren geleden te vinden, maar helaas, ze slaagden daar niet in. Ze was onvindbaar.
Josephine van Tinder had een vergelijkbaar levensverhaal. Ook zij had twee broers die ze jarenlang niet had gezien - en vreselijk mistte. Erik vroeg door en deelde meer informatie over zijn eigen leven, en opeens werd het hen allebei duidelijk: ze waren broer en zus.
Dat was begin april. Een week later spraken de twee met elkaar af. Josephine vertelt:
"Toen ik hem zag, was het ineens heel duidelijk. Ik vond het zo bijzonder om mijn bloedeigen broer na 16 jaar weer te zien."
Het was, aldus datingsitekiezen.nl een bijzonder emotionele hereniging. Broer Maarten werd er ook bij gehaald, waarna de drie elkaar over hun leven (vanaf 1999) vertelden.
Maarten legt uit:
“Erik en ik wisten natuurlijk al jaren dat we een zusje hadden. Je denkt er natuurlijk niet dagelijks aan, maar een paar jaar geleden hebben we wel tevergeefs een zoektocht ondernomen om haar te vinden. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je op deze manier weer met elkaar in contact komt, maar dat maakt het ook erg bijzonder. Ik ben heel blij dat ik mijn zusje nu alsnog kan leren kennen.”
Kortom, Erik en Josephine vonden de liefde van hun leven (nog) niet, maar elkaar wél. En nee, daar hoort niemand ze over klagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten