Opvang van illegalen moet verspreid blijven

Geen categorieapr 29 2015, 14:00
De boel centraliseren is niet alleen 'niet nuttig,' maar zelfs problematisch.
Dat zegt John van Tilborg van de Stichting Inlia, die zich inspant voor asielzoekers in nood.
Van Tilborg was één van de sprekers die uitgenodigd was door de Tweede Kamer om hun licht te doen schijnen op dit onderwerp. PvdA en VVD willen de opvang van illegalen namelijk centraliseren - ze hebben daar eerder een deal over gesloten. Dat bericht De Telegraaf:
Volgens Van Tilborg kan in de ruim 25 gemeenten die nu opvang bieden, makkelijker gebruik worden gemaakt van sociale netwerken en voorzieningen. Illegalen kunnen dan beter begeleid worden naar een ander leven, onder meer met cursussen. „Het doel van iedereen is om uit de illegaliteit te komen.”
Hij benadrukt dat de huidige aanpak er vooral op gericht is om mensen uit de illegaliteit te halen, wat alleen kan als ze goed begeleid worden. In sommige gevallen krijgen illegale immigranten alsnog een verblijfsvergunning, in andere gevallen keren ze terug naar het land van afkomst.
Belangenorganisaties als de Pauluskerk, de Protestantse Kerk (PKN) en We are here bevestigen dat veel illegalen van goede wil zijn, wat ook geldt voor de instanties. Ze zouden allemaal graag samen willen werken om de problemen op te lossen, alleen kunnen veel illegalen om wat voor reden dan ook helaas niet terug naar hun eigen land.
Helaas voor de betrokkenen klopt dat niet. R. Maas van de Dienst Terugkeer en Vertrek van Justitie zegt juist dat veel illegalen wel degelijk terug kunnen en dat het gebrek aan papieren vaak op hun eigen conto komt, in welk geval het natuurlijk volstrekt logisch is om ze uit te zetten. De enige 'maar': veel landen accepteren gedwongen teruggekeerde immigranten niet; dat kan dan alleen als die mensen uit vrije wil teruggaan. Als het klopt wat de belangenorganisaties en de heer Van Tilborg zeggen zou dat dus geen problemen moeten opleveren, maar de praktijk is helaas anders.
Hieronder een video of immigratieproblemen in een ander land: Amerika. Ook daar worstelt men met illegale immigranten die massaal het land binnen komen, waarna Amerika niet weet wat men ermee aan moet. Overigens zijn de problemen daar wel een beetje groter: we hebben het over meer dan 10 miljoen illegale immigranten. Er zijn daar zelfs tunnels die van Mexico naar Amerika lopen, en die gebruikt worden door Latino's (en hun hele gezinnen) om de grens op illegale wijze te passeren).
[video width="400" height="224" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/04/Glenn-Beck_-Illegal-Immigration-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten