Oude man wordt in elkaar geslagen. Dan komt deze jongeman in actie

Geen categorieapr 25 2015, 19:00
Wat zou jij doen als je een groepje jongemannen een bejaarde in elkaar zag slaan?
Zou je dan in actie komen? Zou je je er tussen werpen? Onderhandelen? Niets doen? De politie bellen en hopen dat de autoriteiten het oplossen?
De 24-jarige Gene uit Little Rock, Arkansas (de geboorteplaats van oud-president Bill Clinton) twijfelde geen moment. Hij schatte de situatie in, realiseerde zich dat de bejaarde man niet één, maar verschillende tegenstanders had, en greep in.
Screen Shot 2015-04-25 at 19.56.52
Hoe? Nou, op echt Amerikaanse wijze. Hij trok zijn vuurwapen, richtte het op de groep agressors en liet ze weten dat eraan zouden geloven als ze het geweld niet onmiddellijk zouden staken.
”They kept yelling this isn’t your fight, you need to walk away, you need to put the gun down,” Gene recalled to KOLR. By this point, other shoppers had pulled out their cellphones and began documenting the standoff and calling police. ”Some lady behind yells, ‘There’s a man with a gun,’ to 911,” Gene said.
Screen Shot 2015-04-25 at 20.00.43De politie kwam er vervolgens aansnellen, maar niet voordat de daders én het slachtoffer vertrokken waren. Uiteindelijk werden ze toch nog opgespoord. Wat bleek? De meest agressieve dader was het neefje van de man. Het ging dus om een totaal uit de hand gelopen familieruzie. Hoewel het in zo'n situatie toch nog volkomen normaal was geweest om aangifte te doen besloot de oude man het te laten voor wat het was.
De omstanders, die het Amerikaanse alarmnummer 911 belden, lieten daarna weten dat ze Gene's actie buitengewoon konden waarderen. Ja, hij pakte er een vuurwapen bij, maar hij ging er op buitengewoon verstandige wijze mee om (hij had zijn vinger bijvoorbeeld niet op de trekker zodat hij niet per ongeluk kon schieten) en zorgde er ook nog eens voor dat het nogal eenzijdige gevecht werd gestaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten