Berufsverbot 2.0: PVV wil geen moslims meer in Nederlands leger

Geen categorieapr 07 2015, 21:00
Weer een gevalletje van 'minder, minder, minder'.
Steeds als je denkt dat de PVV zichzelf niet nog meer voor schut kan zetten met foute opmerkingen en voorstellen, verzinnen ze weer iets nieuws. Dit keer gaat het om moslims in het Nederlandse leger, die in feite niet meer welkom zijn als het aan de partij van Geert Wilders ligt. Via Bas Paternotte van TPO:
De PVV wil dat minister van Defensie Jeanine Hennis (VVD) een campagne start om Nederlandse moslims duidelijk te maken dat zij niets te zoeken hebben bij Defensie. Dat schrijven PVV-Kamerlid Raymond de Roon en Machiel de Graaf in Kamervragen dinsdag.
De PVV stelt de Kamervragen naar aanleiding van een rapport over loyaliteitsproblemen bij de Nederlandse moslimmilitairen als ze moeten vechten in een islamitisch land als Irak of Afghanistan. Kijk, een loyaliteitsprobleem is... nou, een probleem natuurlijk. Maar volgens de PVV is het zo dat er geen onderscheid kan worden gemaakt tussen islamitische militairen met en zonder loyaliteitsproblemen. Ze worden allemaal over één kam geschoren. Citaat:
De twee stellen dat het ‘het onmogelijk is om islamitische militairen met en zonder loyaliteitsproblemen van elkaar te onderscheiden’.
En daar zit nou precies mijn bezwaar, en waarschijnlijk dat van veel andere Nederlanders. De PVV stelt terecht vragen bij de loyaliteit van onze militairen. Ze moeten loyaal zijn aan Nederland, en niet aan een ander land. Maar dat betekent absoluut niet dat moslims die in het leger zitten niet loyaal kunnen zijn aan ons land, alleen maar omdat ze moslim zijn. Het is helemaal niet onmogelijk om islamitische militairen met en zonder loyaliteitsproblemen van elkaar te onderscheiden.
Het is nergens voor nodig om te doen alsof alle islamitische militairen die voor ons werken geen moer waard zijn en allemaal moeten worden ontslagen. Dat is de grootste onzin die er bestaat. Waarom blijft de PVV zo over de schreef gaan? Willen ze dan helemaal nooit meer serieus worden genomen op het Binnenhof?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten