Rode Kruis sluit zich aan in lange rij EU-criticasters vanwege bootvluchtelingen

oranjeshicps1
Foto: European Union Naval Force / Flickr

De EU doet echt veel te weinig om bootvluchtelingen te redden. Volgens het Rode Kruis dan.

Uiteraard zal ieder politiek lichaam altijd kritiek krijgen dat ze te weinig doen, maar met dit soort commentaren heb ik oprecht grote moeite:

Met de missie Triton krijgt de Europese organisatie Frontex, die de buitengrenzen controleert, meer budget voor reddingsacties. Maar het Rode Kruis wil dat de EU zelf een uitgebreide zoekoperatie over de hele Middellandse Zee begint, zodat er meer bootvluchtelingen gered kunnen worden.

Verder wil het Rode Kruis dat de lidstaten vanaf 2020 ten minste 20.000 vluchtelingen een verblijfsvergunning geven. ”De EU is gebaseerd op solidariteit, vrijheid, gelijkheid en de waardigheid van de mens.” Daar hoort volgens de organisatie een humaner asielbeleid bij.

Europa doet echt al ontzettend veel. Echt heel erg veel. Noem mij één ander land of landengemeenschap die met boten een hele zee afspeurt op zoek naar mensen die er misschien wel of misschien niet aan het ronddobberen zijn. Precies: die zijn er niet. Onlangs heeft de EU zelfs nog besloten dit soort acties te verdrievoudigen in budget en omgang. Hoezo Europa doet niet genoeg? De EU doet juist heel, maar dan ook echt heel erg veel.

In plaats van zich te richten op dat stoute Europa, kan het Rode Kruis beter zich op de bron van de problemen richten. Want ondanks dat we Europa graag de schuld geven van allerlei problematiek (wat wil je ook, met zo’n mismaakte politieke unie), is dit problemen noch veroorzaakt door Westerse landen, noch ligt de oplossing daar. Het enige wat Europa doet is symptoombestrijding.

Nee, voor een stevigere aanpak van dit grote humanitaire probleem moeten we te raden gaan bij de bron van de ellende. En dat is dus bij mensensmokkelaars, bij Afrikaanse landen en bij de vluchtelingen zelf. Als je grote rampen wil voorkomen als het soort waarbij 700 mensen verdrinken, spreekt het voor zich dat je eerder probeert te verhinderen dat vluchtelingen in gammele sloepjes de zee proberen over te steken, dan dat je terwijl die mensen al op zee zitten gaat dwijlen met de kraan open.

Ik wijs dus nogmaals op de woorden van onze minister-president. Want ondanks alles heeft de man gewoon gelijk: het wordt tijd dat we weer een beroep gaan doen op de eigen verantwoordelijkheid. Natuurlijk: Europa moet mensen niet voor de kust laten verdrinken. Dat zouden we effectiever kunnen doen door mensen juist geen verblijfsvergunning te geven, maar door ze weg te sturen. Het Australische beleid is namelijk ongemeen succesvol.

Maar we moeten ook niet vergeten dat de EU deze problemen niet heeft veroorzaakt. Het is uiteindelijk aan mensensmokkelaars en Afrikaanse landen om deze ellende voorgoed op te lossen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

82 reacties

 1.   

  We weten het nu wel met die bootvluchtelingen…..het valt mij altijd op dat die schuiten vol zitten met vetgemeste moslim dobbernegers uit Mali, Senegal en Somalië…..als het nu nog Syriërs waren….
  Ga toch heen met die gelukzoekers….Het is gewoon schorem…..

  1.   

   Tjonge, een syrier mag wel. Dat zijn natuurlijk ook veel mooiere mannen dan die lelijkerds uit Somalie, nietwaar Trudy

   1.   

    Ik kijk niet zo naar uiterlijk…wel naar het innerlijk…en liever ook geen Syriërs….opvangen in hun eigen regio….dat vindt jij nu ook……En laat je (klein)kinderen later nooit tegen jou zeggen (o)ma..waarom heb je dit allemaal toegelaten? na dat het gebeurdis..

    1.   

     Dus het karakter is blijkbaar belangrijk voor je Trudy. Waarom mogen mensen uit Syrie nu wel, en mensen uit Mali, Senegal en Somalie niet? Omdat ze zwart en dik zijn? Leg dat nou eens uit.

     1.   

      Omdat het geen oorlogsgebieden zijn…malle meid ;-) ;-)

     2.   

      Maaike is een trol. Hij reageert altijd met irri doodoeners die nergens op slaan. Negeren is het beste! NIet happen.

      Besef deze drie dingen héél goed:

      █ EU maakt zich schukldig aan uitlokking van volkeren deportatie van aapfrikanen naar de EU. EU (met Schengen) is dus een NAZI groep. Zij lokken barbaren in bootjes de dood in. De EU moet de grenzen keihard sluiten, dobber aapfrikanen terugslepen naar de kust van Libië. Dat zal de huidige uitlokking van volkeren deportatie pas stoppen.

      Net zoals de door mij zeer gewaardeerde Australiërs doen.

      █ Iedere overlevende dobber aapfrikaan kost mij als belastingbetaler per immigrant 2.200 Euro per maand. Meer dan het loon van een politie agent. Er zijn nog 1 miljard dobbernegers die zullen komen, door uitlokking EU/Schengen… EU sn Schengen zijn schulkdig aan NAZI praktijken. Zij lokken ze hiernaar toe.

      █ Maaike is een bruinhemd, landverrader. Hij maakt met zijn opruiende taal Nederland kapot. De islamfacisten zullen met hun Fatwa door hem hier naar binnen kunnen marcheren. De NSB had tenminste geen barbaren als vriend en hij wel. Fascisto barbaren met islamdoctrines zijn zijn vrienden.

     3.   

      De DDS is weer een groot denker rijker…

     4.   

      Mijn echtgenote werkt als huisartsassistente, onder anderen op asielzoekerscentra. Daar ziet ze vluchtelingen….. en vluchtelingen. De Eritreërs, waarvan we een flink contingent hebben mogen verwelkomen zijn niet echt kansrijk. Zelfs als je met een tolk een afspraak met zo een maakt loopt het nog fout. Dat zijn mensen, waarvan op voorhand vaststaat dat deze kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Die komen de rest van hun leven dus voor rekening van de belastingbetaler.

      En zoals wel vaker gesteld, op een dag wordt mede door de “inzet” van deze fraaie mensen onze verzorgingsstaat onbetaalbaar.

      Want weet je Maaike, wat u in uw huishoudbudget niet kunt maken, kan de staat op gegeven moment ook niet meer volhouden.
      En dan krijg je het fraaie beginsel van socialisme: Het werkt best goed, totdat andermans geld op is.

   2.   

    Die gebieden waar die vetgemeste dobbernegers vandaan komen zijn geen oorlogsgebieden hoor @Maaike…..

    1.   

     Nee, in Somalie is het zo vredig en veilig.

     1.   

      En Senegal …Ivoorkust….wel veilig hoor…maar wel arm….Dat is nou een goede gelegenheid om hun land.. van een woestijn een Oase te maken….Met ons jarenlange ontwikkelingshulp had het al klaar moeten zijn….en anders vragen zij maar aan de Joden in Israël hoe dat moet…..laten zij dan Israël maar als een goed voorbeeld nemen….Maar ja…de Joden zijn natuurlijk een intelligent volk…en zij kunnen die negers helpen om van een woestijn een Oase te maken…

    2.   

     Hoe kom je erbij Maaike? Er zaten christenen aan boord en die hebben die vrouwen en kinderen verdronken.

     ONNOZELE GANS!

   3.   

    @maaike,

    Je wilt niet begrijpen dat het merendeel op de boten economische vluchtelingen zijn.
    Met Syriërs bedoelt Trudy de oorlogsvluchtelingen.
    Nu krijgen we te maken met legio Afrikanen, die zelf niet werken en denken hier een gespreid beje te kunnen vinden, waarop zij hele dagen kunnen boijven liggen en nog een uitkering toe krijgen, zonder daar zelf iets voor hoeven te doen.

    Onlangs stond er in de Elsevier een artikel waar in stond dat de ronselaars de ‘vluchtelingen’ verwijzen naar de noordelijke Europese lidstaten, voor het beste resultaat.

    1.   

     Correctie: Beje moet zijn bedje

    2.   

     Beste @Antidotum,

     Ik vermoed dat @Maaike een beetje dom is en dat zij het allemaal niet begrijpt over deze hele situatie…..Zo wist zij ook niet dat de dobbernegers de Christenen overboord hadden gegooid….

     1.   

      Tja, Trudy, helaas.

      BEATI PAUPERES SPIRITU!

      Het is niet anders. :(

     2.   

      Niet alleen de christenen, men heeft ook al lijken van vrouwen en kinderen in het water gevonden. Ook overboord gegooid.

      Ach, als je naar het paradijs gaat, dan moet je niet de last van een gezin dragen.

      Maar zielug blijven ze.

     3.   

      U snapt dat dobberneger een nogal kwalijk uitdrukking is Trudy?

     4.   

      Natuurlijk Wachteres, het zullen de vaders en echtgenoten wel zijn geweest die hun vrouwen en kinderen overboord hebben gegooid. Het zijn en blijven natuurlijk negers,niet waar, mijn lieve,blanke, nederlandse mopperkont.

     5.   

      Maaike, je bent en blijft een stomme trut, die door haar achterlijkheid ook nog erg beledigend is.

      Het is EEN FEIT dat die moslimmannen aan boord christenen overboord hebben gegooid, daar zijn ze voor opgepakt.

      Op dezelfde manier hebben ze ook vrouwen en kinderen over boord gegooid, daar waren getuigen van.

      En je hoort mij niets over negers zeggen, dat zijn jouw infantiele woorden en jouw achterlijke interpretatie van wat ik zeg.

      Is het volgens jouw opvatting niet gruwelijk dat christenen overboord worden gegooid door moslims, omdat de daders moslims zijn?

      Je kunt beter je idiote opmerkingen voor je houden in het vervolg.

     6.   

      “Niet alleen de christenen, men heeft ook al lijken van vrouwen en kinderen in het water gevonden. Ook overboord gegooid.

      Ach, als je naar het paradijs gaat, dan moet je niet de last van een gezin dragen.”

      Als u dat schrijft, mijn beste Wachteres, dan bedoelt u dat het de echtgenoten en vaders zijn die hun vrouwen en kinderen overboord gooien. Niet zo hypocriet doen,en niet mij uitschelden als ik u met uw eigen woorden confronteer.

     7.   

      Nou het valt me mee dat je dat snapte, Maaike.

      Maar krijg ik nu de schuld dat christenen en vrouwen en kinderen overboord worden gegooid?

      Ik begrijp ook niet dat mannen zo kunnen handelen, maar dat kun je mij toch niet kwalijk nemen?

      Zegt wel iets van de mensen die links binnen wil halen.

      Hopelijk komen sommige linksen nog bij zinnen en hebben ze niet de onnozele achterlijkheid waar jij mee bent opgescheept.

     8.   

      Er is nergens door mij beweerd dat u er de schuld van heeft dat er vrouwen en kinderen overboord zijn gegooid.

      U beweert: “Niet alleen de christenen, men heeft ook al lijken van vrouwen en kinderen in het water gevonden. Ook overboord gegooid.

      Ach, als je naar het paradijs gaat, dan moet je niet de last van een gezin dragen.”

      Daarmee zegt u dusdat het vaders en echtgenoten zijn die hun kinderen en vrouwen overboord gooien. Dat vind ik een kwalijke beschuldiging.

      Is het dan nu eindelijk duidelijk, Wachteres? Want ik leg het niet nog een keer uit.

     9.   

      Maaike, ik geef het op.

      Discussieren met jou is een onmogelijke zaak.

      Je begrijpt inderdaad helemaal niets

     10.   

      Dat zou ik ook zeggen Wachteres als het mij de pet te boven zou gaan. Je begrijpt echt niet hoe kwalijk je aan het praten bent als je schrijft dat het de echtgenoten en vaders zijn die hun vrouwen en kinderen overboord gooien. Geert zal trots op je zijn, dat wel.

 2.   

  Deze z.g hulporganisaties doen er alles aan om immigranten te stimuleren om in die boten te stappen.

  In plaats van te ontmoedigen bemoedigen ze de immigranten om de oversteek te maken.

  Het idee van het Rode Kruis zal alleen maar tot gevolg hebben dat er meer mensen vanuit Afrika een poging zullen wagen om de oversteek naar Europa te wagen.

  Het enige realistisch plan is dat van Geert Wilders; dus de Australische methode.

  Dat is een plan wat ontmoedigt om de oversteek te wagen omdat het gedrag van de immigranten niet word beloond.

  1.   

   Natuurlijk Swieber, Mark Rutte zelf maakt persoonlijk de uitnodigingen die hij verstuurd naar diverse mensen in diverse landen.

   1.   

    Zolang het gedrag van de immigranten word beloond zullen er mensensmokkelaars blijven en worden immigranten bemoedigt om de oversteek te wagen.

    Daarom is de Australische methode zo effectief. Deze methode ontmoedigt de immigrant.

    Consequent terugsturen en consequent uitgeprocedeerde illegalen uitzetten.

    “De vluchtelingenstroom naar Europa moet worden gekeerd. Om nog meer verdrinkingsdoden op de Middellandse Zee te voorkomen. En om te vermijden dat de West- en Noord-Europese verzorgingsstaten bezwijken onder de aanhoudende import van vluchtelingen en gelukzoekers.

    Allereerst de vluchtelingen die de ervoor kiezen om voor veel geld een levensgevaarlijke overtocht te wagen. De meesten zijn niet op de vlucht voor oorlogsgeweld maar voor economische misère. Het is dus niet zelden een kwestie van eigen verantwoordelijkheid.

    Families sturen een sterke (jonge)man in de hoop dat hij in een asielprocedure komt en na toelating zijn familie kan laten overkomen.

    http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/4/Niet-vluchteling-moet-bepalen-waar-hij-zich-kan-vestigen-maar-Europa-1749763W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-04-20|Niet_vluchteling_moet_bepalen_waar_hij_zich_kan_vestigen,_maar_Europa

    1.   

     Ik vind de australische methode, waar Wilders zo blij van wordt, ontzettend onbarmhartig.

     1.   

      Dank zij ontwikkelingshulp en medische kennis breiden hun aantallen zich onbelemmerd uit.
      Dat is pas onbarmhartig want werk en toekomstperspectief is er in hun omgeving niet.

     2.   

      De methode is juist barmhartig omdat het veel doden voorkomt.

      De methode is een effectief ontmoedigings beleid.

      Waarom is het toch zo moeilijk te begrijpen dat Europa geen miljoenen kansloze Afrikanen kan opvangen?

      Nu al zijn er veel problemen met immigranten (vooral met moslims). Als daar nog eens miljoenen kansloze moslims bijkomen ( verreweg de meeste immigranten zijn moslims) dan worden de problemen onbeheersbaar en word Europa van binnenuit uitgehold.
      ——————-
      Denmark: Muslims who whipped woman in face with iron chains laugh in court
      http://www.jihadwatch.org/2015/04/denmark-muslims-who-whipped-woman-in-face-with-iron-chains-laugh-in-court

     3.   

      @maaike

      Maar wel het beste resultaat om de ontwrichting van onze economieën tegen te gaan.
      De opzet van de jihadisten, zoals IS al had aangegeven.

      Trouwens, Neem dit soort lieden, op eigen kosten, in je privé-huis, zonder dat de gemeenschap daarvoor opdraait, we spreken elkaar nog wel over een half jaar.
      Succes!

     4.   

      Fantastisch die Australische methode….Met meer moslims meer aanslagen…dat hebben die Australiërs heel goed gezien……Tussen al die bootvluchtelingen kunnen er een paar terroristen tussen zitten….1 zo’n terrorist kan al voor honderden doden zorgen…..dan maar zo’n boot met man en muis vergaan….het is gewoon niet anders….en wie weet redt het zo wel de andere vluchtelingen die dan niet meer de zee op durven ;-) ;-) ;-)….

     5.   

      @hendrikush, daarom werden er ook sterilisatiemethoden uitgeprobeerd op gevangenen in de tweede wereldoorlog,om de untermensch uit te roeien.
      @Trudy,de australiers brengen de mensen terug in betere boten, u vindt het prima als ze zinken. Opgeruimd staat netjes,niet waar.

     6.   

      @Swieber@antidotum, ik las in de krant vandaag dat er alternatieve routes worden aangeboord om in Europa te komen.Als het dus niet meer over zee gaat,komen ze via de Balkan.Vluchtelingen zullen er altijd zijn, en nee, je kan ze niet allemaal opvangen,maar de australische methode geeft mensen niet eens een kans. Dat vind ik onbarmhartig.

   2.   

    Wat is het voor links moeilijk om de waarheid onder ogen te zien, nietwaar Maaike?

    Zonder Mark wil dat ook nog wel lukken.

 3.   

  Zolang er vraag is, zullen er mensensmokkelaars blijven. De vluchtelingenproblematiek moeten we dus bij de bron aanpakken, bij de regimes in de landen zelf. Dat zou prachtig zijn, maar dat is onbegonnen werk. Misschien is het inderdaad een idee dat de EU hierin samenwerkt met de redelijke landen van Afrika om te zorgen voor opvang in de regio.

  1.   

   En dat zegt @Maaike…..ben je verstandig geworden….of zit je ook verder na te denken in wat voor gevaar jij je (klein)kinderen brengt met die moslims uit donker Afrika….

   http://www.franklinterhorst.nl/Ook%20Zweden%20gaat%20gebukt%20onder%20moslimterreur.htm

  2.   

   Wie vraagt er dan om Maaike? Ik heb niet om nieuwe volkeren gevraagd! Dus de mensensmokkelaars moeten hun markt maar ergens anders gaan op zoeken en de vluchtelingen of immigranten naar Rusland of Chili gaan sturen of zo..

 4.   

  Alle ellende komt natuurlijk weer van links.. die waren zo blij met de dekolonisaties en het verdwijnen van dictators.. nu zijn de criminele naievelingen verantwoordelijk voor het volstromen van Europa met Jan en alleman… tuimelen in het linkse zwaard heet dat..het lijkt zo leuk en lief… maar is au fond rampzalig.

 5.   

  Volgens mij doet juist Afrika en het midden oosten te weinig om vluchtelingen op te vangen en belemmeren om in een gammel bootje te gaan springen!!!

 6.   

  De EU is de schuldige aan dit probleem. Mensen smokkelaars faciliteren de EU immigratie onzin. Tijd dat men bij DDS eens problemen leert te analyseren.
  De beste methode om hier een eind aan te maken is om de scheepjes of te laten ‘kelderen’ of de mensen oppikken en ‘retour Afrique’ ! Ik zal U maar niet vertellen wat mijn voorkeur geniet !

  1.   

   Laat de natuur op zee nu maar zijn werk doen in die omgekantelde bootjes….Dat belet de volgende miljoenen Afrikanen om de zee op te gaan naar Nederland…met alle gevolgen van dien…want ik maak mij grote zorgen om hun welzijn (-:

  2.   

   Uw voorkeur is bekend Reiss. Dat maakt u overigens tot een van de meest weerzinwekkende posters hier.

   1.   

    @simon brouwenstein,

    Weer een nieuwe alter ego bedacht?

   2.   

    Nee hoor…. de méést weerzinwekkende posters zijn op de eerste plaats uzelf….,
    dan die námaak-Chileen Moreno op de tweede plaats…
    en daaronder… op de plaatsen 3 tot en met 10 nóg een stel – evenmin relevante – maar strontvervelende uitlokkers en afzeikers.

    Wat overblijft is een stel fijne, verstandige, goed op de hoogte zijnde reageerders.
    ZIJ zijn de basis van DDS… en het behóud van DDS.

   3.   

    ah gut, brullenstijn wordt wakker uit zijn trip en plemt een brainfart.

    1.   

     Twitter had ook net een treffende tweet over Jacobus-achtigen.

     ” Don’t make excuses for nasty people… !
     You can’t put a flower in an asshole and call it a vase..”.

 7.   

  De EU is zeker schuldig, open grenzen en veel reclame gaan maken hoe fijn en welvarend het hier is maar ook blind en stokdoof om het gevaar van de islamitische immigranten toestroom niet te willen gaan zien! Nu staat er een noodlijdende invasie aan Afrikanen,Koerden en Arabieren aan onze poort te kloppen zodat Europa nu het gevoel heeft dat het een zenuwachtige winkelbediende is die als eerste de deur moet gaan openen om duizenden drommende klanten binnen te laten tijdens een spectaculaire uitverkoop!

 8.   

  @Maaike
  Ik kan mij uw reactie – in eerste instantie – wel begrijpen. Maar waarom reageert u zo kortzichtig met ‘Mark Rutte stuurt zelf de uitnodigingen’ als men met een alleszins redelijk argument uw reactie probeert te ontzenuwen? Dit sterkt mij in mijn overtuiging dat u niet nadenkt over dat, wat u schrijft. U schrijft vanuit een door emotie overmande rede en emoties in een dergelijke discussie dienen uitgebannen te worden.

  1.   

   @Seneca
   Ik plaats die opmerking omdat er door sommigen vanuit gegaan wordt dat de nederlandse regering zelf de vluchtelingen hierheen wil halen om de vluchtelingenindustrie in stand te houden. Dat is een nogal stompzinnige veronderstelling, dus vandaar dat ik ook deze cynische opmerking heb geplaatst.

 9.   

  @Simon Brouwenstein
  Waarom speelt u zo op de man? Reiss kan inderdaad zijn standpunt tamelijk onomwonden neerpennen, maar de persoon heeft gelijk, ook u kunt dat niet ontkennen, tenzij u de laatste 40 jaar in een hutje op de hei – zonder elektra en communicatie – heeft gewoond.

  1.   

   @Seneca,
   U vindt dat Reiss gelijk heeft,ik vind van niet. De beste man is plempt hier meestal teksten neer waar je op zijn zachts gezegd niet vrolijk van wordt.

   1.   

    Dat zal ook niet zijn bedoeling zijn om jou vrolijk te maken, dit lijkt mij schier onmogelijk….

   2.   

    maaike, ik word er wel vrolijk van hoor.
    .
    waar ik niet vrolijk van word, zijn jouw enorme naïeve reacties,
    het lijkt wel of je het expres doet.

 10.   

  Het Rode Kruis. Een der meest verziekte, politiek correcte organisaties die bestaat. Die parasiteert over de ruggen van hen die lijden. Tijdens WO II waren zij ook zo politiek correct! Voedselpakketten, bestemd voor Joden, werden gegeven aan de kampbewaarders opdat die hun familie een extra’tje konden geven. Neem Haïti, welk een verfoeilijke rol hebben zij gespeeld bij de ‘verdeling’ van de gegeven geldsommen en hulpgoederen. Bovendien waarom spreekt het Rode Kruis haar zusterorganisatie de Rode halve maan

 11.   

  Mijn verontschuldigingen!
  Verkeerde toetsaanslag.
  Vervolg: rode halve maan niet aan, ook zo’n organisatie waar de schijnheiligheid en graaierij de boventoon voert.

 12.   

  Jacobus kan zijn taalgebruik niet veranderen. Hij zit eraan vastgebakken als een socialist aan een rooie rotcent.
  Daaraan herken je hem direct. Niet alleen aan, al dan niet opzettelijk gemaakte taalfouten, maar aan dat enigszins plechtstatige, het enigszins oubollige humorloze van zijn taalgebruik. Het taalgebruik dat door de lichtingen jaren zestig of zeventig van de soosjale akademie als zeer voornaam, erudiet, eloquent en meer van dat sjiek de friemel werd ervaren.

 13.   

  Eloquent is nu het nieuwe modewoord, waarmee de wereld doordraait.

 14.   

  @Teun
  Begrijp ik het nu goed of niet? Beschouwt u mij als zijnde ene Jacobus ivm mijn taalgebruik? Gaarne uw uitleg.

 15.   

  “Daarmee zegt u dusdat het vaders en echtgenoten zijn die hun kinderen en vrouwen overboord gooien. Dat vind ik een kwalijke beschuldiging”
  .
  @ maaike,
  heeft u bewijzen dat het dan niet waar is, graag onderbouwen met betrouwbare bron.

  1.   

   Dat er vaders hun kinderen overboord gooien omdat ze geen zin hebben in de verantwoordelijkheid voor een gezin zijn kwaadaardige hersenspinsels van een typische PVV klant, nakkie. Normale, beschaafde mensen hoef ik zoiets niet uit te leggen.

   1.   

    ok, ik begrijp hier uit dat u niets kunt onderbouwen en dat uw uitspraken op eigen aanname,s berust.
    duidelijk…

    1.   

     Er zaten christenen aan boord, Nakkie en die hebben de moslims en de vrouwen en kinderen overboord gegooid.

     Het beste is om niet meer op het domme gekakel van Maaike te reageren.

     Dom zijn is niet erg [je kunt er niets aan doen], alleen een beetje lastig voor anderen.

     1.   

      ‘Ala je naar het paradijs gaat moet je niet de last van een gezin dragen’ Dit zegt u omdat er lichamen zijn gevonden van vrouwen en kinderen. Daarmee suggereert u dus dat het de echtgenoten en vaders waren die hun kinderen en vrouwen overboord hebben gegooid. Een zeer kwalijke beschuldiging. En als ik u hier meerdere malen op wijs, zegt u dat ik dom en niet goed bij mijn hoofd ben. Dat wijst in ieder geval op iemand die niet zo heel goed kan discussiëren.

     2.   

      @Maaike is gewoon dom…

     3.   

      @maaike,
      .
      of het nou suggestief is of niet wat wachteres zegt is niet belangrijk, mijn vraag aan u was; waar staat beschreven en bewezen dat het niet de echtgenoten waren die vrouwen en kinderen hebben verzopen ?
      .
      ik zie elke moslim daar toe in staat, kijk maar eens wat die parels van IS allemaal doen.
      .
      dat het nou niet past in uw fijne gedachten-gevoel over de moslim-mede”mens”……..

     4.   

      Dat u dat denkt, dat vluchtelingen in staat zijn om hun eigen kinderen over boord te kieperen is aan u. Wel wil ik u er op wijzen dat dat kwaadaardige hersenspinsels zijn, die niet onder doen voor wat de nazi’s toendertijd deden met het classificeren van joden.

     5.   

      en maar om de brei heen blijven draaien !
      .
      geef toch eens antwoord op mijn vraag.
      .

 16.   

  @Maaike zit te provoceren…..zonder argumenten…gewoon gelul in de ruimte….Feitelijk weet ze niet veel…deze malle meid….;-)

 17.   

  Ken wel verhalen van in doods angstige christelijke Koerden die hun eigen kinderen van de bergen af wilden gooien om hun kroost niet de verschrikkingen te willen gaan meemaken wat de beesten van IS hen zouden kunnen gaan aandoen!

  1.   

   Zeker Van Urk, soms doden ouders hun kinderen, soms om hen erger te besparen, soms omdat de ouder depressief is en het kind wil meenemen de dood in, soms misschien uit wraak, maar toch niet omdat je zelf naar het Europese paradijs wil, en geen zin hebt in je gezin. Dat zijn kwaadaardige insinuaties.

   1.   

    Het is een nogal naïeve aanname om ervan uit te gaan dat zoiets helemaal niet gebeurt.

 18.   

  Maar de overlevingskans op een bootje is ook eigenlijk nihil als men niet genoeg over voedsel en water beschikt en eenzaam ronddobbert op een zee met een hete zon op je kanis! uitdroging en daardoor ontstane hallucinaties kunnen ook voor horror scenario,s zorgen!

  1.   

   Misschien. Maar horrorscenario’s zijn het als er een boot kapseist, vooral als daarbij kinderen verdrinken. Maar mensen die niet het geluk hebben gehad om in een land als Nederland geboren te zijn zullen hun leven blijven wagen om het beter te krijgen, juist ook voor hun kinderen.

   1.   

    alsof nederland het enige land is op deze aardbol waar je gelukkig kan zijn ?
    .
    maaike, wat ben je toch een naïeve domme doos.
    .
    of je bent gewoon kwaadaardig, zoals alle andere goedmensen vooral met geldelijke belangen….

 19.   

  Heeft het rode kruis zich al verdiept in de enorme aantallen vluchtelingen die Europa al heeft opgenomen, of grijp ik nu te hoog.
  Heeft het rode kruis zich al verdiept in de betaalbaarheid van deze genereuze opvang, of vinden ze dat meer de zorg van de belastingbetaler?

  Genereus zijn op andermans portemonnee is natuurlijk wel heel erg simpel.

  1.   

   lantrfant, geld vind ik persoonlijk nog het minst erge !
   de maatschappelijke ontwrichting vind ik meerdere malen erger.

 20.   

  Ik deel uw mening. Maar als we straks de zwakkeren in onze samenleving moeten laten creperen omdat de firma Africa & Co. onder toeziend oog van de VN en het Rode Kruis onze verzorgingsstaat om zeep heeft geholpen vind ik dat ook best lullig.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!