Schokkend! Limburgse krant vergelijkt vluchtelingendrama met de holocaust

De Limburger vindt de vluchtelingencrisis verdacht veel lijken op praktijken uit de jaren ’40. Hier leest u waarom wij dat niet vinden.

Toen vanochtend in ons meest zuidelijke provincie de krant op de mat plofde, zullen velen met hun ogen geknipperd hebben. Is dit echt wat Dagblad De Limburger de mensen wil vertellen over de bootvluchtelingen die op gammele bootjes de Middellandse Zee oversteken? Dat er een genocide zou plaatsvinden?

CDRUiZ-W8AAgPEp.png large

Deels denk ik dat deze foto vooral een manier is om de circulatie van De Limburger te verhogen – al jaren heeft de regionale journalistiek het zwaar, en kan het wel eens een opstootje gebruiken om de naamsbekendheid en de geliefdheid bij – in dit geval – links publiek te vergroten. Wie kan uit z’n hoofd – naast deze voorpagina – tenminste één andere journalistieke productie van De Limburger herinneren? Ik in ieder geval niet.

Maar aan de andere kant geeft het aan hoe enorm emotioneel deze discussie gevoerd wordt. Behalve afgrijzen krijgt De Limburger namelijk ook veel bijval voor hun voorpagina. Het is hartverwarmend om te zien hoe bol van medemenselijkheid met name lieden van sociaal-demcoratische huize staan, maar het zou wel fijn zijn als de geschiedenis niet geslachtofferd wordt ten gunste van een politieke lobby.

Want hoe treurig en hoe afgrijselijk de bootrampen op de Middellandse Zee ook zijn: niet iedere dode persoon is een throwback naar de holocaust. Uiteraard was het beter geweest als dit meisje nooit aan haar einde was gekomen; dat betwijfelt verder niemand. Maar gammele bootjes die van Noord-Afrika naar het zuiden van ons continent varen – met de hoop op leven, sterven is juist niet het doel! – zijn nog wel iets anders dan de treinen die van West- naar Oost-Europa reden zo’n 70 lange jaren geleden. Die treinen reden er niet met het hoop op leven, maar vanwege de nationaal-socialistische vernietigingsmachine des doods. De Holocaust vond niet plaats omdat Joden hun geluk in Oost-Europa wilden beproeven. Integendeel, zelfs.

Een wezenlijk verschil. Laten we dus verder ophouden met het maken van scheve vergelijkingen aangaande ons oorlogsverleden en ons liever richten op een oplossing voor deze verschrikkelijke problematiek. Godwins gaan ons daarbij niet helpen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Trudy

  Wat een walgelijke uitspraak, daarmee trap je wel de Joden in Israël en het hele Jodendom op hun ziel….alsof de Joden al niet genoeg te lijden hebben van dat islam-volk…

  1. Maaike

   Werken bij de Limburger vooral islamieten dan?

   1. Trudy

    @Maaike,

    Ik zou bijna wensen dat je ouders en je verdere familie op de trein worden gezet naar een vernietigingskamp…..en dat jij het als enige mag overleven…..

    Voor sommige antisemieten zou het wel eens goed zijn als hen eens wordt aangedaan…wat de Joden is aangedaan waar zij zo discriminerend over spreken……Pas dan leren zij echt wat de Joden is aangedaan…..

    1. Maaike

     Zo, je wenst mij wel weer wat vrolijks toe,Trudy. Waar hebben ik gesproken over dat ik iets tegen joden heb, want dat bedoel je toch gewoon Trudy. Geertje is niet blij met je hoor, als je zo met meel in de mond praat.

     1. van Urk

      Nee, maar je kan wel nagaan uit welke richting die belachelijke vergelijking vandaan komt! Iets met een linkse guthmens die daar werkzaam is bij die krant en het o zo verschrikkelijk vind wat er met zijn of haar nieuwe aanwinst aan medelanders allemaal is overkomen !

     2. Beukman

      @Maaike
      Een vergelijking met de holocause vind ik wat scheef. Sommige reageerders alhier op basis van hun reacties bestempelen als digitale nazis, daar heb ik minder moeite mee.

     3. Maaike

      @Beukman
      De Limburger gaat inderdaad een vergelijking aan die behoorlijk over de top is. Vergelijkingen met de holocaust zijn altijd erg gevoelig,en misschien moeten we er daarom ook wel zuinig mee zijn.Maar als je het artikel er bij goed leest dan snap beter waarom de foto’s met elkaar worden vergeleken. Nog een keer:http://www.limburger.nl/article/20150423/REGIONIEUWS01/150429726/1056

     4. Beukman

      @Maaike
      “Natuurlijk kloppen historische parallellen nooit helemaal. Maar hoe voorkomen wij dat over zeventig jaar onze kleinkinderen zich afvragen waarom wij een van de grootste tragedies van onze tijd op ‘Onze zee’ niet hebben weten te voorkomen?”

      Yep.

     5. LantR.fant

      Evengoed Maaike,
      Joden, Zigeuners etc werden 70 jaar geleden uit hun huizen gehaald om gedeporteerd en vermoord te worden.
      Vluchtelingen, 70 jaar later, vertrekken vrijwillig om een betere toekomst op te bouwen.
      Als er daarbij verongelukken omdat zij met een dubieuze transporteur werken is dat nog steeds niet te vergelijken met de holocaust.

      Dat geldt ook voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Waar een bewoner van een concentratiekamp niet weg mocht, wil de uitgeprocedeerde asielzoeker niet weg.
      Voor uw beeldvorming:
      Opgevangen in Nederland, asielaanvraag afgekeurd, procedure en alsnog afgekeurd. En vervolgens gewoon blijven. Als u dat veroordeelt is dat toch werkelijk de wereld op zijn kop.
      En dat alles in een situatie waarin de asielzoekers met honderdduizenden naar Europa komen. Slecht opgeleide mensen, die zich laten leiden door een achterlijke, en agressieve godsdienst. Geen enkele kans op onze arbeidsmarkt en allemaal recht op een woning, inrichting, een uitkering etc. etc. Totdat onze economie eronder bezwijkt.

      Dat de auteurs van een derderangs reclamefoldertje uit Limburg en een paar politiek correcte lieden, die hun kinderen op een witte school doen dat veroordelen is slechts een kwestie van een totale verstandsverbijstering.

     6. Theo345

      Je hebt de zaak goed verwoord, LantRfant.

      Het kost mensen nogal eens zelfbeheersing om goed te reageren in dit debat.

  2. jack

   Een Engelse filosoof vergeleek eens het socialistische wereld ideaalbeeld denken met een massa psychische stoornis, ontstaan door niet aflatende 24 uur en 50 jaar durende hersenspoeling (media vooral).
   Hiermee kun je het socialisme direct vergelijken met de psychotische aspecten van de Islam, waar vanaf de geboorte hetzelfde plaatsvind. Ook hier is verandering of genezing niet meer mogelijk. Het menselijk brein kan dat niet aan als het eenmaal zo grondig is geprogrammeerd.Dit is in elk psychiatrisch boek te lezen.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Schandelijk, bizar, pervers. Laten we hopen dat de laatste overlevenden van de doodskampen deze antisemitische haat-krant aan zullen klagen en financieel naar de donder helpen.
  Misselijkmakend.
  Elk integer persoon die nog lid is van dit links haat-vod zou onmiddellijk zijn abonnement moeten beëindigen.
  Het geeft wel weer de zoveelste inkijk in de vieze wereld van de ‘moreel o zo zuivere’ Gütmensch.

  Vuiger en laaghartiger dan Frans Stoks vindt je ze nauwelijks
  De morele vieze man in optima forma
  600 miljoenen doden misbruiken voor zelfingenomen en gratuite eigenpijperij

 3. cmsuijkerbuijk

  En dat zijn dan dezelfde mensen(?), die Wilders en de PVV van al wat mooi en lelijk is beschuldigen!

 4. Two Ravens Black Kettle

  Frans Stoks de man die uitgebreid pist over 6 miljoen doden mensen en ongetwijfeld daarvoor de felicitaties krijgt binnen zijn incesteuze kring van mede gutmenschen.

  En kennelijk was er niemand -NIEMAND- binnen dit haatvod die van mening was dat dit nou echt niet helemaal kies was.
  Gatverdemme.

 5. Jasterke

  nou, deze insteek draagt toch aan een “oplossing voor deze verschrikkelijke problematiek” bepaald niet bij
  beste Tim…integendeel zelfs… zij stigmatiseert m.i. slechts de insteek van een collega-concurrent en ik zie wel degelijk óók overenkomsten… ook hier worden owetende naïevelingen doelbewust naar hun Ondergang geleidt… deze keer dus met “zielige” gammele bootjes…maar zij betalen voor Cruise-shepen !!!

 6. Two Ravens Black Kettle

  Saillant detail is nog dat ‘de Limburger’ de grootste pleitbezorger is van de verdrijving van de inheemse bevolking en de import van de islam. De Limburger zwijgt al decennia over de enorme jodenhaat van de nieuwe Nederlanders uit N-Afrika en M-Oosten
  Sterker nog een ieder die waarschuwt tegen de import van dit middeleeuwse antisemitisme zetten ze weg als racist.
  De Limburger haat Israel, haat ‘mondige’ Joden
  En nu de Holocaust misbruiken om nog meer islamisten Europa in te duwen.
  Een haatblad van, door en voor walgelijke mensen.

  1. Maaike

   Laat u maar eens artikelen zien van de Limburger waaruit dat blijkt, Two Ravens Black Kettle.

 7. Maaike

  Daarom heeft de Limburger het artikel met de foto’s geplaatst:http://www.limburger.nl/article/20150423/REGIONIEUWS01/150429726/1056. Volgende keer even lezen Tim,nadenken over de context en dan je verhaal neerzetten.

 8. Primo

  Maaike kickt wel op dit soort emo-porno zo blijkt…

  1. Maaike

   Tuurlijk Primo.

 9. Rapunzel

  Als “toen treinen, nu schepen” je niet treft als een volslagen debiele vergelijking ben je ver van het padje, dikbil.

  Degenen die afgevoerd werden in de treinen gingen richting vernietigingskampen. Niet vrijwillig maar gedwongen een zekere dood tegemoet.

  De mensen die op de schepen stappen betalen grof aan mensenhandelaren omdat ze door links hier naartoe gelokt worden met het vooruitzicht op gratis geld, dat noem je ook wel opportunisten.

  Consequent terugbrengen waar ze vandaan komen en over twee/drie weken verzuipt er niemand meer.

  Maar dat is dan weer inhumaan en onmenselijk volgens het linkse geteisem.

  Dus kijk nog maar eens goed naar dat verzopen meisje, dikbil.

  Als het aan mij lag dreef ze daar niet, allemaal de schuld van jou en de jouwen.

  En er dan nog vreemd van opkijken dat ik goed kan slapen. Knettergek.

  En laat jij maar artikelen zien van de Limburger waaruit blijkt dat het geen haatblad voor en door walgelijke mensen is.

  Wij zijn niet bij jullie in dienst. Regeer je hondje en blaf zelf.

  1. Maaike

   Als iemand iets beweerd,moet diegene maar met bewijzen komen. En natuurlijk komen die bewijzen niet, want die zijn er niet. En als je de moeite eens zou nemen om het artikel echt te lezen dan snap je waarom die foto’s bij elkaar zijn geplaatst. Tenzij je daar natuurlijk te dom voor bent…

  2. Beukman

   @Rapunzel
   Ook de Duitse gelukszoekers, die joden die in 1938 uit een concentratiekamp waren ontsnapt naar Nederland, werden terecht door ons teruggestuurd. Niemand had ze immers gedwongen om hun kampen te verlaten.

   1. V.K.

    -@ Beukman,

    -Er is toch wel een verschil Beukman, de mensen welke nu vluchten kunnen zich natuurlijk ook bij een van de strijdende groepen aansluiten, da’s wat anders als vluchtelingen aan bijvoorbeeld IS uitleveren.

    http://www.groene.nl/artikel/alle-grenzen-gingen-dicht

    1. Beukman

     @VK
     Bizar artikel, erg interessant, geeft te denken.
     De vluchtelingen die naar Europa komen zijn alles behalve een homogene groep. Zich aansluiten bij “een van de strijdende groepen” lijkt me een van de werkeijkheid losgezongen opvatting.
     Evengoed mooi om te merken dat een echt menselijke tragedie politieke meningsverschillen doet verdampen.

 10. Marion

  Ik vraag me af,hoe zo’n maaike zich in het normale leven kan handhaven.

  Mogelijk vind hij/zij het heerlijk om in de belangstelling te staan hier.

  Vroeger het maatje van jacobus en nu van drakenstein…
  Mens ga toch koken!

  1. Maaike

   Ach kijk eens,weer zo’n groot licht op deze website.Laat me raden,u stemt PVV?

   1. Beukman

    @Maaike
    Afgaande op Marions stijl rijst onwillekeurig de vraag op, hoe zij zichzelf eigenlijk weet te handhaven in onze maatschappij. Gelukkig bestaat er een sociaal vangnet, dat haar voor het ergste behoedt.

 11. Rapunzel

  “Maar hoe voorkomen wij dat over zeventig jaar onze kleinkinderen zich afvragen waarom wij een van de grootste tragedies van onze tijd op ‘Onze zee’ niet hebben weten te voorkomen? ”

  De grootste tragedie van onze tijd zal de massa-immigratie blijken. Over 70 jaar zullen de kleinkinderen zich vertwijfeld afvragen waarom de Westerse landen in vredesnaam overspoeld moesten worden met islamieten die niet mee kunnen of willen komen.

 12. W.H.J. Reiss

  Nazi’s waren Socialistische Democraten (NSDAP).
  Nu hebben we PvdA, de Sociaal Democraten.
  Deze immigrantenpartij roept steeds weer op om naar de EU te komen, zodat de asiel industrie niet teloor gaat ! Voor geld en hun Idealisme doen deze moordenaars alles.
  Destijds en ook Heden ten dage !
  Er moet een ‘school’ komen waar deze Achterlijken les in toekomst gericht denken krijgen.

  1. Simon Brouwenstein

   Reiss kan niet alles weten maar de nazi’s bestreden de sociaal democraten te vuur en te zwaard. Weet hij dat echt niet?

   1. Maaike

    Nee hoor Reiss raakt een beetje in de war. De PvdA is een sociaal democratische partij en de NSDAP zei dat ook te zijn. Dat er toch een groot verschil is in opvattingen en mesnbeeld en een heleboel dingen meer, maar dat partijen ondanks dat allebei zeggen sociaal democraten te zijn,is iets dat Reiss de pet te boven gaat.

   2. cmsuijkerbuijk

    Communisten bestrijden/bestreden de Sociaal-democraten óók te vuur en te zwaard. Weet jij dat écht niet? Den Uijl was voor de oorlog een groot bewonderaar van Hitler. Weet jij dat écht niet? Drees had een bloedhekel aan communisten. Weet jij dat écht niet? De PvdA en de SP kunnen elkaars bloed wel zuipen. Weet jij dat écht niet? Allemaal socialisten, gezellig onder elkaar!

   3. Teun

    Simon Brouwenstein
    23 april 2015 at 19:55
    Reiss kan niet alles weten maar de nazi’s bestreden de sociaal democraten te vuur en te zwaard. Weet hij dat echt niet?

    Baas boven baas. Nou ga ik bijdehand doen, Simon. Weet de geachte heer Brouwenstein over het stemadvies van de communisten?
    Weliswaar zijn communisten geen sociaal-democraten, maar toch, dat gemeenschappelijke dat ze hebben met Karl Marx en de nationaal-socialisten is duidelijk, behalve voor kippige zestigers uit de maatschappelijk sociale sector.
    De satanist en vrijmetselaar Marx werd voorzien van geld en materiaal (de ideeën voor zijn schrijfsels) door vrijmetselaars en een bepaalde bankier, van wie hij een neef van was.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Maaike is van mening dat de industriële vernietiging van miljoenen en miljoenen Joden, zigeuners en andere ‘onwenselijken’ van dezelfde orde is als een restrictief toelatingsbeleid
  De Haat-Krant de Limburger is het met haar eens

  1. Gielah

   Daar valt niet tegenop te argumenteren.
   Soms denk ik dat domheid, gepaard aan zelfgenoegzaamheid.. gevaarlijker is dan slechtheid.

   Hoe dan ook.. je kunt niet helpen of bijspijkeren.
   Het komt tóch niet aan!
   Wie zo is… die verander nooit.

   Negeren maar.

 14. _Mediaevist_

  Als we nu nog een serie aanslagen op civiele vliegtuigen krijgen is de nieuwe kop al gemaakt: Trains and Boats and Planes, naar het lied van Bacharach.

 15. Rapunzel

  Die foto’s bij elkaar, dat slaat als een lul op een drumstel, dikbil.
  Al lees je dat artikel 15 keer, waar ik geen zin in heb.

  Het stuurt allemaal in de richting dat “de moslims de nieuwe Joden zijn” en dat zijn ze niet.

  Maar hé, wat geef jij om zo’n verdronken meisje joh, waarschijnlijk toch maar een christengrietje want die boten zijn doorgaans voor 99% bevolkt met islamitische mannen in de bloei van hun leven en zij nemen de aanhang niet mee.

  “Tenzij je daar natuurlijk te dom voor bent…” zegt zo’n kwaadaardige naïeve Tuthola van de Invalidenstein dan nog.

  Moet jij niet eens meedoen met een Miss-verkiezing? Kun je meteen afvallen.

  1. Maaike

   Wat ben je nu toch aan raaskallen, Rapunzeltje? Dat meisje, maakt het uit wat ze was? Zwart, wit, christen of moslim? Mij niet, maar jou wel, zoals blijkt.

 16. V.K.

  -Rare vergelijking,

  -Beter was het, alhoewel dit ook niet helemaal opgaat, om deze huidige vlucht met schepen te vergelijken met bijvoorbeeld het schip Saint Luis welke nergens welkom was.

 17. anna67

  Als ipv de volgende zin:

  ==Natuurlijk kloppen historische parallellen nooit helemaal.==

  er had gestaan

  “Natuurlijk klopt de historische parallel HELEMAALNIET, laat ik daar duidelijk in zijn. Als ik de vergelijking, door een ander geschreven, zou lezen, kreeg ik zeker acuut een zeer vieze smaak in mijn mond. Maar de massale humanitaire ramp op zich etc etc “…..en nog wat meer uitleg in die richting.

  was het evt. zachter aangekomen.

  Maar dan nog: de feiten kloppen ook van geen kanten. Alsof de Joden geld hadden betaald (aan wie) om op de treinen te gaan, alsof het hun eigen keus was. Vluchten voor wie?

 18. Teun

  De Limburger vindt de vluchtelingencrisis verdacht veel lijken op praktijken uit de jaren ’40. 
  Het framen, wat de Limburger doet, lijkt verdacht veel op praktijken uit de jaren ’40.
  Het gaat er niet om dat vergelijkingen kloppen. Het gaat niet om de waarheid. Het gaat om het plaatsen van mensen in een fout kader. Joden met kromme neuzen en vingers krom van het geld tellen. Burgers van Europa, die mensen verzuipen.
  Limburgse bloasmuziek en de blazers op de partijdagen in Neurenberg.
  Limburgse vlaaien en Hitler in een Weense Konditorei met gebak in zijn snor.
  Denken in steenkolen Engels. Kromdenken. Nanostofdeeltjes uit stoflongen, die de bloed/hersenbarrière zijn gepasseerd en benauwend onderaardse hersenkronkels bij Limburgse journalisten veroorzaken.

 19. Dinkydau

  Heel de holocaust hangt volgens mij maar met leugens aan elkaar.
  Hoe dan ook mis ik de zogezegd vernietigde joden net zo als ik al die vluchtelingen uit Afrika mis: als kiespijn.
  Nederland voor de Nederlanders a.u.b.

  1. Dinkydau

   Bij nader inzien wil ik deze reactie intrekken. Ik neem er afstand van en meen nadrukkelijk niet wat ik net gezegd heb. Ik wilde er in eerste instantie enkel en alleen mee trollen. Dat betekent dat ik expres zo hard en kwetsend mogelijk heb geprobeerd te reageren met als doel een contrast te laten zien met het bericht in de Limburgse krant. Ik hoopte daarmee lezers aan het denken te zetten.
   De reden dat ik afstand neem van mijn bericht is dat ik erop ben gewezen door een vriend dat positief of ontkennend spreken over de holocaust in Nederland strafbaar kan zijn. Volgens hem kan mijn reactie op een manier worden gelezen die hem strafbaar maakt. Het is nadrukkelijk nooit mijn bedoeling geweest om een strafbare uiting te doen, en bovendien meen ik niet wat ik heb gezegd. In het vervolg zal ik beter opletten wat ik zeg. Ik hoop dat iedereen kan dat kan accepteren en het mij niet kwalijk neemt.

   1. _Mediaevist_

    De diensdoende autoriteiten zijn inmiddels ingelicht over uw bijdrage aan dit forum.

    1. Teun

     _Mediaevist_ klikken is zooooooo 1300.

   2. Trudy

    Dat wordt een hoge boete…..daar gaat je vakantiegeld….

 20. ClausFobie

  Degene uit wiens brein dit artikel en lay-out is ontsproten, heeft dringend psychiatrische hulp nodig.
  Onnodig en opzettelijk kwetsen van de medemens duidt op een stevige afwijking. Hopelijk dringt dit door tot de burelen van “De Limburger”, maar ik vrees dat men daar al te ver heen is!

 21. Ruud562

  Wat een walgelijke publicatie! Nu. déze krant zou aangeklaagd moeten worden! Wat een idioten daar in Limburg. Even voor alle duidelijkheid: al die bootvluchtelingen kiezen en betalen er dik voor om hier in het uitkeringsparadijs voor buitenlanders te belanden.Was zo’n zeventig jaar geleden wel even totaal, maar dan ook totaal anders! Wat een doorgeslagen idioten lopen hier toch rond!

 22. Teun

  Mensen zijn hypocriet. Als het domme klootjesvolk woest is, wanneer een advocaat Volkert v.d. G. verdedigt dan begrijpt dat volk volgens de elite niet wat de taak van een advocaat is.
  Ik geef de elite, aan wie ik overigens de schurft heb, daarin volkomen gelijk.
  Maar nu blijkt dat een Duitse advocate een holocaustontkenner verdedigt en nu is zij gestraft met anderhalf jaar gevangenisstraf en na het uitzitten van haar straf, voert zij het woord op een congres in Zwitserland over de holocaust en wordt zij vervolgens weer met 3 jaar gestraft.
  Er is geen rechtvaardigheid meer. Geen rechtstaat meer.
  Want een walgelijk instituut is de EU !!
  De holocaust is echt. Een miljoen meer of minder, een gaskamer meer of minder verandert niets aan het principe dat de Duitsers de Joden wilden uitroeien en dat ook ongekend wreed probeerden.
  Maar degenen die de advocate straffen, terroriseren over de ruggen van 6 miljoen Joden en dat vind ik uiterst onsmakelijk.
  Maar wat kun je verwachten in een werelddeel van egotrippers die een toneelstukje opvoeren over de slachtoffers van MH17.

 23. Teun

  Overigens ben ik niet van mening dat Israel over de ruggen van 6 miljoen Joden, de Palestijnen proberen uit te roeien.
  Het Palestijnse volk, ik bedoel de Arabieren, groeit als kool.
  Wij hebben in Nederland net zo’n holocaust. De aanwas van nieuwe Nederlanders.
  Wij zijn allemaal schuldig aan de aanwas van onze bevolking. Die aanwas is regelrechte volkerenmoord volgens Arabische redenatie.

 24. Teun

  Het is diep treurig van dat verdronken kind. Maar men zou meer moeten treuren om haar ouders, die haar zo’n risico laten lopen of om onszelf dat wij de bankiers en grote ondernemers de grondstoffen van Afrika laten plunderen, zonder dat de Afrikanen er wat aan hebben.
  Of dat westerse geheime diensten stoken tussen stammen.
  Daar moeten we ons meer bewust van worden. Treuren om een kind is teveel als emotie tv. Even lekker gehuild. Wat ben ik toch een goed mens. Wat zijn wij toch een goed volk. Hup, en maar weer vergeten de boel. Ja, geef ze maar een nieuw huis, een Miele en breedbeeld tv. Makkelijk afgekocht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.