Turken pakken twee Nederlandse Marokkanen op die zich wilden aansluiten bij ISIS

Geen categorieapr 17 2015, 14:00
Eindelijk gebeurt er wat in Turkije.
Er is zowaar positief nieuws uit Turkije, na allerlei ellendige berichten uit het land over hoe de Turken het lieten gebeuren dat ISIS steeds groter en machtiger werd. De islamitische terreurorganisatie begint kennelijk toch een iets te grote dreiging te worden voor het land. Want nu hebben ze voor de tweede keer in korte tijd 'onze' polderjihadi's opgepakt. NU.nl meldt:
De Turkse politie in het vakantieoord Alanya heeft twee Nederlands-Marokkaanse mannen gearresteerd die naar Syrië wilden om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat (IS).
Volgens de Engelstalige Turkse krant Daily Sabah zouden de mannen van 24 en 26 jaar oud bekend hebben. Ze zitten vast in afwachting van uitzetting naar Nederland.
De Turkse politie kreeg een tip zodat ze konden worden opgepakt voor ze de stad weer zouden verlaten. Waar de tip vandaan kwam, is niet bekend, maar het lijkt me waarschijnlijk dat de tip afkomstig was van onze geheime diensten AIVD en/of MIVD. Een waarschijnlijk scenario is dat zij de twee continu zijn gevolgd om te kijken hoe ze te werk gaan om ze op het laatste moment te kunnen laten oppakken. Dat is niet zonder risico, maar in dit geval heeft het goed uitgepakt.
Het is natuurlijk mooi dat de Turken luisteren naar wat wij willen, namelijk het oppakken van polderjihadi's die via Turkije naar Syrië of Irak willen reizen, maar het zou nog mooier zijn als de Turken nog net even wat meer doen om ISIS te bestrijden. Want hoe je het ook wendt of keert, met het oppakken van een paar jihadi's winnen we deze strijd niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten