[VIDEO] Asociale vrouw wil maar niet stil zijn in een stiltecoupé, en dan zijn de reizigers haar zat

“Wie ben jij dan?”

In een stiltecoupé ben je stil. Je houdt je mond, je zet de muziek niet te hard en je gaat zeker niet keihard lopen praten door de telefoon zodat iedereen precies kan meeluisteren waar je het over hebt. Nou, die regel is niet voor iedereen weggelegd. De asociale vrouw in dit filmpje belt zo luid als ze zelf wil.

Gelukkig zijn daar de andere reizigers in de coupé die haar erop wijzen dat ze in een stiltecoupé zit. Maar daar laat ze ze zich niet zomaar door tegenhouden. Ze wordt ontzettend woedend als mensen er iets van durven te zeggen. Ze gaat alleen maar harder schreeuwen en ontploft bijna: “Wie ben jij dan?!”

Het is on-ge-lo-fe-lijk hoe asociaal sommige mensen kunnen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Gielah

  Ja… dat heb ik ook eens meegemaakt.
  Toen zaten er twee dames keihard tegen elkaar te schreeuwen…het waren buitenlandse dames, die kennelijk allebei hardhorend of zelfs doof waren.
  Een van de medepassagiers wees zwijgend op het raam, waarop ´Silence´ te lezen stond.
  Ze keken haar vaag en wat verstoord aan en hervatten onmiddellijk hun uitermate hoorbare conversatie.
  Iedereen begon zich te ergeren, wenkbrauwen op te trekken of demonstratief te zuchten.
  Toen ( gelukkig… dachten wij…) kwam de conducteur om de plaatsbewijzen te controleren… waarschijnlijk had hij het schelle gekakel al coupés eerder kunnen horen.
  Hij trad binnen, controleerde ieders kaartje… liet de dames rustig voortschreeuwen en vertrok weer… zonder enige aanmerking.

  Ja… dan is het ook niet gék, hè…. dat iedereen in de trein lekker doet waar hij of zij zin in heeft.

  1. Hans_VS

   Maar natuurlijk dat de conducteur niks doet… Hij wil niet kapot geslagen te worden… Het is maar een baantje he…

   Vooral als hij ziet dat de andere reizigers te laf zijn om voor hun eigen te spreken…

 2. JanvanEechoud

  En niemand die het lef had nóg eens te zeggen dat ze stiller moest zijn?
  Lafaards. …..

 3. Ni28

  Aan de schandpaal nagelen die tuig die zich niet aanpassen kan. Dat is hiermee gebeurd, goed zo!

  1. yoko oen

   een paar IS figuren huren en ze laten meenemen inclusief die conducteur. Of nét als de moslims gewóón door de knieen in ’t gangpad en maar beginnen te blerren vanaf blz. 1.
   (Je loopt de kans wél,dat ze mee gaan doen, zorg dan dat je de dag vooraf snert gegeten hebt en je uitgang hun richting op……joepee….!!!

 4. Ongemakkelijk

  Dat is het probleem in NL, allemaal prinsjes en prinsesjes. Niemand laat zich was zeggen. Voelt zich meteen de onderliggende partij (wat veelal ook zo is). Maar eerlijk is eerlijk, na de aanvankelijke gekwetstheid, houd ze zich zo goed mogelijk aan de eisen van de stiltecoupe.

 5. V.K.

  -Ik zie helemaal niet wat er vooraf ging in het betreffende filmpje.

  -Nou, wijs mij maar eens aan waar in het NS vervoersregelement staat dat je niet mag telefoneren in een stilte coupe. Terecht dat deze vrouw kwaad wordt op zo’n asociaal welke het ontfatsoen heeft om wildvreemde mensen te kunnen aanspreken midden in een telefoongesprek.

  -En dan ook nog eens zonder toestemming van deze mevrouw dat filmpje op internet pleuren, kijk dat is pas asociaal.

  1. Avander

   Het probleem VK is dat je in een stilteruimte zit, daarvoor betaal je en dat doe je om een reden.
   Je wilt werken, nadenken of gewoon rust hebben. Als er dan iemand met een van nature zeer luide harde stem zijn eigen gelijk en de minachting voor anderen zit te demonstreren dan mag je er iets van zeggen. Je schaamte voor je gedrag, of je haat voor anderen dan zo demonstratief en agressief tonen is een teken van minachting of, nog erger, afkeer van anderen. Dat het dan asociaal gedrag en daar MOET je mensen op aanspreken. Het is wel ook hun land, daarvoor hebben wij en zij gekozen, maar dat ontslaat je niet van fatsoenregels. Ik vind dat die mijnheer zich nog best wel fatsoenlijk gedraagt ondanks haar agressief geschreeuw.

 6. V.K.

  -@ Avander,

  -Je betaald voor een vervoersbewijs, 2e klas, je kan geen kaartje stilte coupe kopen.

  -De NS meende indertijd de klant tegemoet te komen om 2e klas coupe’s te bestikkeren met ”stilte coupe”. asociale zeikers welke er dus geen cent extra voor over hebben om een stilte toeslag te betalen.

  -Na ja, om die vervelende mensen, welke m’n bloed al 2X onder de nagels vandaan haalden, al wijzende naar het opschrift stilte coupe te ontlopen koop ik tegenwoordig noodgedwongen een kaartje 1e klas, daar zitten tenminste niet van die gestoorden welke bij een vrolijk zingend kind jou erop wijzen dat dit een stilte coupe is.
  -Wie je moet aanspreken is de NS welke dmv bestikkering prima in staat is om mensen te doen geloven dat zij bepaalde extra rechten hebben welke zij niet hebben.

  1. Avander

   Nog steeds niet met U eens VK. Mensen met een gewone opvoeding en levend in Nederland passen zich na hun pubertijd gewoon aan aan de sociale mores.
   Als die opvoeding ontbreekt en de maatschappij in een razend tempo ver-asocialiseerd levert dat geen gewoonterecht op voor asocialen. Ik ben nog steeds blij dat die mijnheer in de coupé zijn mond durfde open te doen.
   Overigens mijd ik al 25 jaar OV en grote groepen precies om aso’s te ontlopen. Dat overheid en semi overheid meent met bordjes en regeltjes maar zonder toezicht en sancties de boel binnen de perken te houden getuigt van gemakzucht en onbenul, maar daar spreken we maar niet verder over.

 7. V.K.

  -Iemand stiekem filmen en dat op internet pleuren is asosciaal, maar ja blijkbaar valt dat onder het gewoonterecht van de stilte coupe…….vreemd dat je daar niemand over hoort klagen.

  1. Hans_VS

   Er is geen reden om privacy te hebben als je in de publieke ruimte bent… Daarom heet het “publieke ruimte” en niet “privé ruimte”!…

 8. nogmaals

  @VK 12:56
  Als je het die dame zou vragen, vindt ze dat de medereizigers die haar gedrag niet tolereerden, zich asociaal gedroegen. Haar eigen gedrag vindt ze absoluut niet asociaal, dus ze zal er geen moeite mee hebben dat ze nu op internet te zien en te horen is.

  1. V.K.

   -@ nogmaals,

   -Heb je haar dat gevraagd?

   -Rare manier van concusie’s trekken heb je.

 9. nogmaals

  Trouwens erg racistisch om deze dame te filmen.
  Waarom niet een paar dagen gewacht totdat er een autochtone schreeuwlelijk in de stilte-coupé kon worden gefilmd?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.