[VIDEO] New Yorkse man dacht dat hij een ander in elkaar kon slaan. Toen kwamen deze vakantie vierende Zweedse agenten in actie

Geen categorieapr 27 2015, 10:00
Leuk geprobeerd, maar helaas waren deze Zweedse helden niet te beroerd om in te grijpen.
Een stel Zweedse politieagenten waren heerlijk aan het genieten van een welverdiende vakantie in New York, toen ze opeens in actie moesten komen.
Op weg naar Les Miserables, riep een metro-conducteur om hulp. Een reiziger zou een andere reiziger hebben aangevallen. Hij vroeg of er agenten waren die konden ingrijpen. Nou, die waren er: alleen kwamen ze wel uit Zweden.
Dat weerhield de mannen er niet van om hun beste beentje voor te zetten. Ze stonden op, renden naar de andere kant van de metro, en deden wat ze thuis ook zouden doen: ze haalden de twee kemphanen uit elkaar en hielden ze net zo lang tegen de grond tot er back up kon komen.
[video width="640" height="354" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/04/Not-heroes-just-tourists-Swedish-cops-stop-subway-assault-YouTube.mp4"][/video]
Het gevolg van deze actie? De vier Zweden worden als helden gezien in New York. De politiecommissaris wilde ze persoonlijk ontmoeten en bedanken voor hun geweldige beslissing om in te grijpen.
Hij was vooral onder de indruk van de manier waarop ze ingrepen: ze deden het op een rustige, zakelijke manier waarbij ze ervoor zorgden dat ze de twee mannen in kwestie niet verwondden. In Amerika zijn ze daar erg blij mee omdat ze in het recente verleden veel voorbeelden hebben gezien van excessief politiegeweld.
Zo gaven de Zweedse agenten dus op twee manieren het goede voorbeeld. Eerst door in te grijpen toen het misging (les: blijf niet angstvallig toekijken) en daarna door weliswaar in actie te komen, maar op een redelijke, gematigde manier waardoor je niet voor meer problemen zorgt dan je oplost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten