Wilders doet of zijn neus bloedt, maar knijpt hem wel degelijk voor Moszkowicz

Geert Wilders is als de dood voor de politieke opkomst van zijn voormalige advocaat, al doet hij net alsof dat niet zo is.

Het kon ook niet lang uitblijven gisteren: Geert Wilders die reageert op de aankondiging van de politieke partij VNL dat ze zich vol in de strijd werpen… mét hun nieuwe politieke leider Bram Moszkowicz. De PVV-leider lijkt vooral te willen uitstralen dat hij zo laconiek als de pest is. Dat hij boven al het politieke gekonkel in de marge staat:

„Ik denk dat de mensen wel weten bij wie ze moeten zijn voor het echte, originele PVV-geluid”, zei Wilders in een reactie voor de camera van de NOS over zijn voormalige advocaat. „Of je nou Hero Brinkman bent, Bram Moszkowicz of Louis Bontes, iedereen kan, mag en zal misschien wel een politieke partij oprichten.”

En eigenlijk is dat een hele gekke verklaring als je het afzet tegen hoe Geert Wilders normaalgesproken met het land communiceert. Inderaad: als dit de Geert Wilders was die we de afgelopen tien jaar zo goed hebben leren kennen, dan had dit statement er heel anders uit gezien. Want Geert Wilders kent eigenlijk maar één modus: vol op het orgel. Het is niet eens slechts een persoonlijke politieke stijl, maar zelfs de bestaansvoorwaarde van de PVV. Alles en iedereen zal moeten worden aangevallen, betwijfeld en met felle bewoordingen veroordeeld.

Maar voor zijn voormalige advocaat geldt alleen dat hij vindt dat hij een politieke partij ‘mag’ en ‘zal’ oprichten, maar dat Wilders wel ‘denkt’ dat het vanzelf goedkomt.

Wie echter beter kijkt naar de gebeurtenissen rond VNL en Moszkowicz kijkt wéét dat Wilders’ gedachten misschien wat voorbarig zijn, want wat het hele mediacircus gisteren bewees is dat Nederland klaar is voor de opkomst van Moszkowicz. Tien jaar lang heeft Wilders gegolden als de troublemaker van de Nederlandse politiek. Als de Pietje Bell en de grote dissident. Maar ondanks dat Geert een lang dienstverband als nationale brulkikker heeft gehad, raakt zijn effect uitgewerkt. Felle uitspraken van de blonde politicus komen niet eens meer automatisch in de krant, laat staan op de voorpagina. Wilders heeft zo vaak zo hard geschreeuwd dat niemand er nog van opkijkt. “Wil Wilders nu alweer alle moslims het land uitzetten? Gaap! Next!”

Vandaar dat Nederland nu klaarzit voor een nieuwe amokmaker. En ja, Bram Moszkowicz lijkt de ideale kandidaat om zijn voormalige cliënt op te volgen. De persoonlijke stijl van man is een mengeling van Gordon en Berlusconi, maar dan met het taalgebruik van Winston Churchill. Het belooft veel spektakel.. in tegenstelling tot Geert Wilders wiens trucje we zo onderhand wel kennen.

Voor nu heeft Wilders nog de betere kaarten qua politiek: de PVV-leider zit op 12 zetels, en zijn collega bij VNL op 0. Maar met verkiezingen die ieder moment op de loer liggen, hoeven zulke gegevens geen vaststaande feiten te zijn. De gestage druppel holt immers de steen uit, en alles komt een keer aan z’n einde.

En ondanks zijn stoere onverschrokken taal, weet Wilders dat maar al te goed.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

113 reacties

 1. Wachteres

  “Of je nou Hero Brinkman bent, Bram Moszkowicz of Louis Bontes, iedereen kan, mag en zal misschien wel een politieke partij oprichten.”

  Natuurlijk is het dodelijk als Wilders zoiets laconiek zegt.

  Hero is al mislukt, Louis Bontes heeft zich teruggetrokken en Bram …. tja dat moeten we nog afwachten.

  Tim, ik vind het prima als je een gruwelijke hekel aan Wilders hebt, maar dat moet je niet zo laten doorklinken in alles wat je schrijft.

  Je verhaal wordt daardoor verzwakt, iets subtieler zou veel beter zijn voor het effect dat je beoogt.

  1. Gielah

   Wát is er nu zo eigenaardig aan wat meneer Wilders zegt?
   Dit is toch voor 100% normaal?

   Vergeet de schrijver van dit artikel niet in de eerste plaats, dat het meneer Wilders niet om persoonlijke eer en -comfort gaat… maar om de záák?
   Dat Nederland uit de EU moet, liever gisteren dan vandaag… en dat het enórme, gruwelijke gevaar van de islam-binnen-Europa beteugeld moet worden… dat daar letterlijk álles voor moet wijken?

   Wilders gáát het niet (meer) om allerlei flauwekul.
   Hij heeft zijn veiligheid en zijn privéleven al opgeofferd.
   Hij weet – beter dan wie ook- dat er van het Nederlandse volk als geheel weinig adhesie voor zijn missie te verwachten is…
   hij hééft de macht van de media ervaren, zowel in het indoctrineren van minstens 75% van de Nederlanders als in het totaal zwartmaken van zijn eigen persoon… die man hééft geen enkele illusie meer over, hoor…
   die leeft in een uitgesproken grimmige realiteit… maar hij leeft daar desondanks in met een réchte rug… en met een moed en een dapperheid, die niet velen bezitten… of zelfs maar willen bezitten.

   En nu wordt meneer Moszkowicz dan dus nummer 1 van VNL.
   Die partij zou het slechter kunnen treffen!
   Natuurlijk heeft de man op allerlei vlakken fouten gemaakt… dat kan niemand ontkennen… maar wilt u, als u dat zo vreselijk vindt… dan eens éven de levens en handelwijze van andere politieke figuren bezien?
   Er zal een heleboel zijn, dat wij niet weten… (want niet alleen een Demmink heeft zo zijn afgrondelijke kanten… )maar zelfs wat wij wél weten van velen van die zogenaamde volksvertegenwoordigers is écht niet rechtvaardiger dan het leven van mr. Moszko… hoor!
   Het is een slangenkuil… het hele politieke circus.

   Moszko is een uitermate handige, slimme en onverschrokken persoon… en met de ideeën, die hij nu gaat uitdragen… kán hij dat maar beter ook zijn… want de vijanden van die ideeën zijn gemeen en sluw en gedragen zich als een roedel bloeddorstige wolven.. ondanks hun nette pakken en hun gladde prietpraat.

   Hij kan een stéun voor meneer Wilders worden!
   Ik verwacht dat ook min of meer.
   Maar we zullen het zien en beleven… of niet.

   Wat dit artikel betreft… tja.
   Ook reageerders, die het over het ‘blond zijn’ van meneer Wilders hebben, vallen bij mij meteen af als trollen.
   Die missen elk vermogen tot beschaafd discussiëren.
   Die zijn wég voor mij.
   Ik reageer daarna alleen nog maar op hun leugens… maar als persoon kan ik hen niet en nooit meer serieus nemen.
   Ontmaskerd.
   Afgedaan.
   Gewogen en te licht bevonden.

   Als daar dan ook nog bovenop komt: brulkikker… trucjes… troublemaker… dan wordt dat beeld nog weer extra bevestigd.

   Hier van niets van te verwachten… is dan de enig-mogelijke conclusie.
   Huilt mee met de wolven in het bos.

   Maar… juist meneer Wilders en meneer Moszkowicz zijn beiden sterk genoeg om die wolven genadeloos op hun flikker te geven.
   Daar verheug ik mij nu al op.
   Gó for it… brothers…. and kick ass!

   1. keffelq

    u bent er even goed voor gaan zitten mevrouw Gielah.

    U heeft ons weer een indruk gegeven van de ziekelijke spinsels in uw hoofd….

    1. Stevie

     Had jij ”Keffer ” maar een tiende van de kennis van Gielah in je hersens zitten … dan werd je gek van vreugde … rijp voor Maasoord …..

     1. keffelq

      Ach Stevie….

      Overigens geen idee wat Maasoord is, maar ik denk dat heel veel IP-adressen daar te herleiden zijn.

     2. Gielah

      Nee… waar ú woont is geen Maasoord… weet ik toch?
      Maar de echte Rotterdammers weten wél wat en waar dat is.
      Als we vroeger mensen met bepaalde problemen tegenkwamen, dan zeiden we: “Zal ik even de blauwe wagen bellen?”… en dan wist iédereen onmiddellijk wat daarmee bedoeld werd.

     3. keffelq

      Beste Gielah Ik twijfelde er niet aan dat u Maasoord van binnen en van buiten op uw duimpje kende.

    2. HenkieAltea

     @keffelq,

     Wat voor schepsel bent U?

     1. keffelq

      Stelt u zichzelf maar eerst even voor.

   2. Maaike

    Maar lastig wordt het…voor u, als u weer gaat stemmen, want welke van de twee wordt het dan?

    1. Gielah

     PVV…PVV…PVV…PVV… enz. enz.
     Ik weet de trouw en de eerlijkheid van meneer Wilders namelijk te waarderen.
     Voor wat hoort wat.

     1. nick

      Goed verwoord Gielah!

   3. jack

    Ik zou het niet beter kunnen zeggen.

    1. Daniel

     Ik ben met stomheid geslagen, stil dus……

   4. Le Pro 58

    @ Gielah 22 april 2015 at 09:56

    Prima reactie , Wilders heeft zijn beperkingen , maar juist opgemerkt door u , hebben anderen het ook .

    I.d.d , deze twee gaan een beetje vuurwerk geven in de kamer .
    De gevestigde verzuilde oude politiek gaat aan den lijve ondervinden hoe op het politieke veld gespeeld gaat worden met 2 pragmatische debaters .

    Voor degene die het niet weten , pragmatisch betekend , gericht op feiten , inspelend op de praktijk en zakelijk .

 2. Simon Brouwenstein

  Ik zag gisteren Bram bij Pauw en zag daat alles behalve een politicus. Die gaat politiek geen deuk in een pakje boter schoppen.
  Toch zal deze beweging op zoek moeten naar politiek profiel en dat moet ze vinden door zich af te zetten tegen Wilders. Uit de enigzins warrige politieke uitingen van Bram tot nu moet gaat dat gebeuren door het ‘linkse’ programma en de anti-islam opstelling van Wilders te bekritiseren.
  Ik denk dat Wilders daar wel veel last van kan ondervinden.

  1. keffelq

   Wilders is van zijn belangrijkste wapen ontdaan.
   Criminelen bestrijd je namelijk het beste met criminelen.

   1. cmsuijkerbuijk

    @keffer Arie Jansz
    22 april 2015 at 09:25
    Dus als ik jou goed begrijp, is (was) Moszkowicz het belangrijkste wapen van Wilders om criminelen te bestrijden? En dan was de rest van de 2e kamer crimineel of zo? Wát een inzicht van jou zeg. En nu heeft Wilder dat wapen niet meer. Hoe moet dát nou verder?

    1. keffelq

     Ha dikbuik,

     niet teveel denken, dan kom je met dit soort stomme opmerkingen

  2. Maaike

   Even terug gekeken naar Pauw. Bed Bad en Brood en daarna weer terug, aldus Bram. Zoals de PvdA dus zegt Pauw vervolgens. Hilarisch! Bram krijgt het nog zwaar in de politiek. Eigenlijk is Bram te genuanceerd voor de ideeen van VNL.

   1. Beukman

    @Maaike
    Ik denk dat Bram te snel wordt afgeschreven. De man is razend intelligent, een onverwoestbare optimist, en hij heeft een goed aanpassingsvermogen. Eerst maar eens kijken hoe hij in zijn rol groeit.

    1. Simon Brouwenstein

     Dat dacht ik ook, Beukman, en daarom was ik zo verbaasd over zijn buitengewoon onhandige presentatie gisteren op de persconferentie en bij Pauw. Ronduit onprofessioneel.
     Ik geloof dat hij niet echt gemotiveerd is, in elk geval niet politiek gemotiveerd en vanuit zijn arrogantie denkt zo maar te kunnen meedraaien in dat wereldje.
     Ik geloof ook wel dat hij zou kunnen groeien in die rol maar dan moet er nog wel heel wat worden bijgeleerd. Ik vrees dat deze valse start en zijn verleden hem weinig kans meer geven.

    2. Maaike

     Moszkowitz is inderdaad intelligent, charmant, en hij spreekt prachtig, een beetje een Pim Fortuyn eigenlijk. In vergelijking met hem zal Wilders een limburgse boer blijken te zijn. De juridische kennis zal hem goed van pas komen, en zijn ervaring als advocaat kan hij zeker gebruiken om genuanceerd naar zaken te kijken.Niet iedere regel is immers toepasbaar op ieder geval. Maar ik ben wel heel benieuwd of hij niet te eigenwijs zal blijken te zijn om soms een ander gelijk te kunnen geven.

     1. keffelq

      Het probleem met Mosko zit hem niet in zijn welbespraaktheid en ook niet in zijn juridische kennis.

      Meneer Mosko is niet langer stafpleiter maar moet politiek verdedigen.

      Dat wordt lastig als je je de standpunten eigen moet maken die helemaal niet bij je passen.

      Gisteren zagen we hem al namens zichzelf praten en niet namens de VNL.

      Zelfs Bram kan zichzelf niet verloochenen.

     2. Simon Brouwenstein

      Een beetje politieke bevlogenheid is toch wel het minste wat je van een lijsttrekker mag verwachten. Dat is precies wat ik gisteren bij Bram miste. Die man heeft aandacht en inkomen nodig en dat lijkthem te drijven. De partij en het programma is bijzaak.

  3. Daniel

   Bam was nerveus bij Pauw, maar inhoudelijk daar in tegen uiterst zwak. Bram, onthoudt die naam.

 3. Koos_Koets

  Het kan toch geen kwaad als er een linkse EN een rechtse anti-islampartij is? Samen halen ze meer zetels dan Wilders alleen.Het beste zou zijn als er alleen voor de bühne onenigheid was, maar dat Bram en Geert achter de schermen intensief samenwerken aan een gezonde anti-islam-beweging voor ALLE (echte) Nederlanders.
  Nu alleen nog een groene, en een Christelijke anti-islam-beweging!

  1. Gielah

   Laat ons als christenen maar lekker bij de PVV… hoor!
   Helemaal content mee!
   Niet nog meer splijten en splitsen… alstublieft.

   1. Simon Brouwenstein

    Hoe sommige christenen hun geloof in overeenstemming denken te kunnen brengen met de ideeën van de PVV blijft ingewikkeld:

    http://www.willemouweneel.nl/artikelen/982-vijf-redenen-waarom-een-christen-niet-op-de-pvv-kan-stemmen

    1. Wachteres

     Ach ja, in de Tweede Wereldoorlog had je ook christenen die dachten dat ze niet in verzet tegen de nazi’s mochten komen.

     Aantjes was/is een lichtend voorbeeld

     Gelukkig waren er veel anderen met meer verstand.

     1. keffelq

      In de tweede wereldoorlog had je ook rechts tuig dat dol was op nazi’s.

      Een land van en voor de autochtone bevolking zouden ze nu gezegd hebben, waar demente ouderen niet in hun eigen pis mogen liggen en
      joodse kinderen mogen dobberen op de middelandse zee.

    2. Wachteres

     Heb je trouwens zijn argumenten wel gelezen?

     Wilders is niet christelijk en is voor het homo-huwelijk.

     En die neem jij als links/liberaal serieus?

     Ik had je slimmer gedacht.

    3. Lieftinck

     Het lijkt wel of u geobsedeerd bent door Gielah?

    4. keffelq

     “ons” christenen, hoor de zelfbenoemde Theologe hoog van de toren blazen.

     Dat u zichzelf Christen noemt is al erg genoeg, maar sleep anderen vooral niet uw haatput in.

  2. anna67

   Hi,hi.

   Precies. Zo denk ik ook.

   Verder zal het mij een worst wezen.

   Ik verheug me op de volgende scènes van de klucht dat politiek schijnt te heten.

   Een grotere rotzooi kan bijna niet.

   1. anna67

    Mijn reactie sloeg op Koos Koets.

 4. Jasterke

  Het Leugen-Machtsblok dat een Sprookjesland belooft
  wat zo veel ongelukkigen hun laatste reis doet maken,
  een droom belovend die altijd een fictie blijft,
  .
  dat zwijgt waar hebzucht plichten doet verzaken
  en “machteloos” toeziet waar zelfs Massamoord beklijft
  het noemt zich EU, maar blijkt een Club van Schande !
  .
  die naïeve goed-gelovigen het ongeluk in drijft,
  steeds werkeloos toeziet bij steeds nieuwe branden
  en bewust hele Volken van Zelfstandigheid berooft !
  .
  het LeugenMachtsblok dat de haat doet groeien
  waarmee ‘n genante minderheid er tegenin moet roeien…
  .
  en dan het allerliefst geraffineerd verdeeld
  wat ook bij Tim zo overduidelijk speelt 😛

 5. carthago

  Goedemorgen Tim,
  Wat Geert durft te zeggen met onverbloemde waarheidsgehalte en met gevaar voor eigen leven tussen het hypocriete krapuul in Den Haag, zal nooit geëvenaard worden door moskowics,en heeft Churchill zelfs nooit durven zeggen,alhoewel deze beste man toen reeds een groot ziener was mbt de islamziekte. Geert heeft allang een punt gemaakt, zelfs wereldwijd, de rest van de politiek probeert hem op een minder radicale manier te kopiëren, daarom al heeft Geert zoveel bereikt.

 6. Sorensen

  Ergerlijk stukje wishful thinking.

  Laatste keer dat ik de moeite neem om op Engelbart te reageren.

 7. keffelq

  Weer een fraudeur, wat heeft rechts toch met dit soort criminelen?

  Berlusconi was ook al zo populair hier.

  1. Maaike

   Vooral Poetin is hier populair, maar dat is natuurlijk ook een echte vent.

  2. Miep Kraak

   Met Berlusconi was het ook wel lachen. Ik denk dat Brammetje ook wel leven in de brouerij brengt en hij houd ook van vrouwen.

 8. Simon Brouwenstein

  Kan het optreden van Moszkowics bij Pauw gisteravond wel aanbevelen.
  Eigenlijk zakte hij hier voor zijn eerste examen. Dit komt volgens mij niet meer goed.

  http://www.npo.nl/pauw/21-04-2015/VARA_101372778

 9. reageerbuis

  Wanneer hou je nu eens op om Wilders dingen in de mond te geven die hij nooit gezegd heeft? Wilders heeft nooit gezegd dat alle moslims gedeporteerd moeten worden.

  1. Simon Brouwenstein

   @ reageerbuis, hij deed wel degelijk uitspraken met die strekking.

   http://zapruder.nl/geert-wilders-ziet-deportatie-van-moslims-als-mogelijke-optie/

   1. Primo

    Dat zijn hele wijze woorden van Wilders…

    1. Miep Kraak

     Je ziet die deportatie van moslims wel zitten?

     1. Primo

      Jazeker wel, dat zou ik van harte toejuichen….

     2. keffelq

      Primo is niet voor niets de huisnazi van DDS.

      van de Galien drukt een linkse reaguurder zo weg, maar een trollende nazi mag hier zijn gal blijven spuien, keer op keer….

  2. keffelq

   Wat jammer dat PVVerts zo’n kort en slecht geheugen hebben, natuurlijk heeft de PVV dat wel gezegd. en maakt het uit? Genoeg racistisch PVV-minded tuig hier op DDS dat alle moslims uit wil roeien en alle negers wil laten dobberen.

   groeten,

   Arie Jansz,

   1. anna67

    O ja?

    1. keffelq

     nog wat te melden behalve een stompzinnig o ja?

  3. keffelq

   Zeg dwangbuis,

   Wanneer zullen de reaguurders en DDS nou eens ophouden om linkse partijen “dingen in de mond te geven die ze nooit gezegd hebben”?

 10. beppie

  Je kunt veel van Wilders zeggen. Ook over zijn taalgebruik wat ik meer zie als visie en harde waarheid, maar hij heeft zich nog nooit negatief uitgelaten over afvallige PVVers en zal dat ook over Mosk niet doen. In een eerder statement zegt hij groot respect te hebben voor hem. Verder heeft hij ook al eerder gezegd “al blijf ik alleen over in de kamer ik zal mijn missie voortzetten”. Bovendien de politieke punten die Mosk aanhaalde over moskeeën, boekverbod EU en Economie getuigt van een weliswaar kritisch maar geen anti beleid. En de harde kern van de PVV stemmers is ronduit anti. VNL zal dus meer in de VVD vijver vissen dan in de PVV. Wilders hoeft dan ook niet bang te zijn.

  1. keffelq

   Dat heeft u heel mooi voor u zelf bedacht. Maar vanaf nu weer de realiteit graag.

   Wilders doet het in zijn broek!

 11. Miep Kraak

  Mosko gaat die Geert flink wat zeteltjes afsnoepen, wat ik je brom. Populeir op televisie en daar kun je het PVV volk wel mee lijmen. Als er maar wat te lachten valt.

  1. Gielah

   Waarom schrijven al die trollen toch zulk belabberd Néderlands?
   Je kunt hen er bijna aan herkennen… zelfs zonder op de inhoud van hun rare tekstjes te letten.

   1. Simon Brouwenstein

    Bij Gielah ontstaat het onbehagen als je wel op de inhoud van haar tekstjes gaat letten.

    1. -Harry

     SB ,

     Weet niet of je een vrouw hebt , maar die zal dan toch ook wel vaak van je walgen ?

     Je hebt de smerige valsheid van een homo !

 12. Simon Brouwenstein

  Heeft Tim iets anders beweerd dan wat jij vindt, Giny? Dat zou niet moeten mogen. Waar blijven we in dit land als verschillende meningen zo maar laten passeren?

  1. nakkie123

   3

   weet je wiens trucje we zo onderhand ook wel kennen hr engelbart ? Gaap! Next!

 13. josef kuijpers

  Het feit dat VNL het PVV-standpunt t.a.v. moslims afwijst, geeft aan dat deze nieuweling geen enkele toegevoegde waarde aan het politieke landschap zal geven. Een nieuwe partij met een wérkelijke frisse blik, moet toch zien wat er gebeurd in de moskeeën en in steden als Parijs etc. etc.. De aanstaande volksverhuizing vanuit Afrika is een bedreiging voor eenieder die onze beschaving koestert.

 14. Ni28

  Als alles al niet lukt wordt je politicus. Kan iedereen tegenwoordig dus waarom niet hij? De intro was niet geslaagd, wel begreep ik waarom Bontes zich terugtrok. Eerste ruzie is vermeden. Het kan nog leuk worden in het parlement want durf Bram vooral niet tegen te spreken. Wordt dit zijn grote TV show die hij zo graag wilde?

 15. Antivenin

  Tim Engelbart… anti-Wilders-artikel… Gaap!

 16. Swieber

  Een goede en weloverwogen statement van Geert Wilders. Niets mis mee.

  Wilders is inderdaad het origineel die ondanks de jarenlange demonisering van zijn persoon (en partij) nog steeds overeind staat. Dat is op zich zelf al een prestatie.

  Wilders is consequent en blijft ,met gevaar voor eigen leven, waarschuwen voor de islamisering die nu plaatsvind.

  Ook in onderstaande video heeft Geert Wilders volkomen gelijk.
  https://www.youtube.com/watch?v=wgCSw1JKl7A

  1. keffelq

   Als Mosko in de tweede kamer komt, krijgt hij dan ook een miljoenen kostende bewaking om zijn maffiamaatjes van zich af te houden?

 17. jonathan

  Nou gisteren op nieuwsuur over het item bed-brod,bad,Wilders gehoord (nou nou kon dat wel bij het eenzijdige linkse wegkijkprogramma)? Hij gaf een antwoord die ik ook voor ogen had. Namelijk de marine en andere schepen uit EU landen in de middelandse zee als een ketting rond het noorden van Afrika aanleggen en bootjes terug slepen naar bijv Libië.Was een opkikker tussen al die onzinnige reaties van andere politici. Die alleen hen wil opvangen i.p.v. zoveel mogelijk tegenhouden. Nee het blijft de PVV voor mij. (en nog hoogopgeleid ook, nou nou).

  1. Simon Brouwenstein

   Een hoge opleiding is geen garantie voor gezond verstand en moraliteit.

   1. cmsuijkerbuijk

    Dat is inderdaad héél goed te zien aan onze regering en de haar steunende partijen. De incompetentie straalt als een halo van hen af! Petje af voor je opmerkzaamheid en nou eens niét tegen de PVV! Het komt nog wel goed met je!

  2. keffelq

   gefeliciteerd met uw hoge opleiding!

   Kleuterschool gevolgd in Nepal ofzo?

 18. jonathan

  Middellandse hoort met 2 l en brood dus met 2 o ‘s. Excuus.
  Moszkowicz is niet uitgesproken tegen het islam(fascisme). (het grootste gevaar voor de Jood, Christen en de niet-moslim, de democratie, onze vrijheden). Voor mij prioriteit. Helaas, het zelfde als andere partijen. Dus blijf ik bij de PVV.

 19. moreno

  Je kan alles van Mosckowicz vinden maar hij gaat wel in debat met zijn tegenstanders.
  De Blonde Leider daartegen durft het niet nooit gaat hij met zijn tegenstanders in debat dat zegt veel over deze ophitser.
  Als je een sterk verhaal zoals de Leider beweert is er niets tegenop om met je tegenstanders te debateren.
  Dat doet hij nooit zoals dit is een bekende methode van de pvv on het debat te ontwijken.
  De Leider is goed om vanaf de zijlijn te roepen meer niet.
  Je ziet de pvv ook nooit of zelden bij een tv programma.
  Ze worden wel uitgenodigd maar durven niet typisch wegloop beweging.
  Dit gespuis is een gevaar voor de samenleving en voor elk andersdenkenden .
  Elke individueel die tegen de pvv ageert moet volgend deze beweging monddood gemaakt worden danwel ontslaan als deze een publieke functie heeft.
  Bah doet me aan zwarte bladzijde denken toen ik in mijn jeugd ook geen linkse opvattingen mocht hebben.
  Ze mocht ik geen t shirts of petten met de afbeeldingen van EL Heroico Comandante Ernesto Guevara op straat hebben op straf van arrestatie.
  Als de pvv aan macht krijgen we hier ook zo’n regime.
  Levensgevaarlijk dit tuig moet je bestrijden .

  1. beppie

   Weet je wat “debat” betekent? Het uitwisselen van ideeën en standpunten en de ander proberen te overtuigen. Waarom Wilders is afgehaakt om bij programma’s aan te schuiven en ook andere PVVers daarvoor behoed is dat er geen debat plaatsvind alleen aanvallen demoniseren en bashen onder leiding van de gespreksleider(s). Het eigenlijke debat dient bovendien in de kamer plaats te vinden, maar zelfs daar krijgt hij niet de ruimte mn door de aanvallen van Pechtold die niets met het onderwerp op zich te maken hebben. PO zou zich van zijn taak moeten kwijten en kamerdebatten volledig uitzenden zonder knip en plakwerk zodat uitspraken in de context kunnen worden bekeken. Nee Wilders is door schade en schande wijs geworden en laat zich niet meer misbruiken.

  2. Jasterke

   het Regime is al lang overduidelijk bezig zich te ontplooien….vandaar dus dat steeds meer Nederlanders voor Geert Wilders en andere gelijkgestemden kiezen… 😛

   1. Jasterke

    en daar kan óók Bram een prima woordvoerder voor zijn…

  3. keffelq

   mwoah, bij Guevara heb ik altijd de indruk dat hij het een beetje deed voor vrouwelijke aandacht.

   Geef mij maar een held als Allende!

  4. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   22 april 2015 at 12:04
   “Ze mocht ik geen t shirts of petten met de afbeeldingen van EL Heroico Comandante Ernesto Guevara op straat hebben op straf van arrestatie.”
   Nogal logisch niet? Je mag hier ook niet met pornografische afbeelding over straat lopen hoor. En dan óók nog eens een met een massamoordenaar als pornoster. Het moet niet gekker worden!

   1. Onder(d)(b)uiker

    De meeste slachtoffers van El Heroico Comandante Ernesto Guevara stonden voor een muur met de handen op de rug vastgebonden…

    Wat een held was het toch!!

  5. nick

   Nog een keer en speciaal voor more-no..

   Ernesto “Che” Guevara is een van de meest meedogenloze en moordzuchtige personen die de twintigste eeuw gekend heeft, hij was in werkelijkheid een aanstichter van onderdrukking. De communistische revolutie, die de aanleiding was voor zo veel lijden in de 20e eeuw, was het doel van de Guevara agenda.
   Degenen die werkelijk de tijd van Guevara kennen en weten waar hij voor stond, zijn bekend met zijn betrokkenheid bij de sociaal-politieke vernietiging van Cuba en bij het opzetten van de beruchte gevangenis “La Cabana” waar Guevara persoonlijk honderden deserteurs afschuwelijk martelde, van dichtbij neerschoot of ze de keel afsneed.
   Ernesto Guevara’s leven is bevlekt met mismanagement, oneervolheid, schendingen van de mensenrechten, en koelbloedige moorden. Guevara is op geen enkele standaard een held. Ernesto werd gedreven door het idee dat hij op een dag de massa onder zijn ijzeren grip zou controleren en het communistische rijk naar het westen zou brengen.
   Guevara’s beeltenis als zg idool is een schande in de menselijke geschiedenis!

   En weet je more-no, dit is de harde waarheid, er is geen letter gelogen! Tuig, dat ben je zelf more-no met je misselijk makende praatjes.

 20. beppie

  Moszkowicz was een kei in zijn vak en kon in praatprogramma’s alle in en outs heel goed verwoorden. maar het spreekwoord zegt “schoenmaker houdt je bij je leest” Zoals hij moeite had met de partijdiscipline van de advocatuur zal hij ook moeite hebben met de partijdiscipline van de politiek en zijn eigen standpunten uit willen dragen. Waarmee hij net als Samsom wel eens een ongeleid projectiel kan worden met veel heibel in de partij.

  1. nick

   Dat is precies wat ik dus ook denk Beppie! We zullen het zien…

   En Michael, ik hoop dat jullie je anti-trollen beleid handhaven, het loopt hier weer ernstig uit de hand.
   Het is zo jammer van DDS, die uitgebreide sabotage pogingen van het “rode collectief”…ik attendeer je er maar even op, mocht je het over het hoofd gezien hebben…

 21. Gerben

  VNL is een rechtse partij. Dat dwingt de VVD om haar rechtse standpunten duidelijker te maken, wat voor de PVV juist weer kansen biedt om zich duidelijker te profileren als een sociaal-economisch meer gematigde partij. Omdat de standpunten van VNL en de PVV zo ver uit elkaar liggen, verwacht ik niet dat veel mensen van de PVV naar VNL zullen overstappen. Dat lijkt me meer wensdenken van linkse journalisten.

  1. Simon Brouwenstein

   De standpunten van VNL en PVV liggen wel uit elkaar maar ze vissen in dezelfde electorale vijver.

  2. keffelq

   De VNL bestaat nu al uit onbetrouwbare politici, opportunisten en zelfs een crimineel.

   Het zal de VVD inderdaad dwingen om nog meer rechts te graaien.

   1. cmsuijkerbuijk

    @keffelq
    22 april 2015 at 13:04
    Weet je zeker, dat je het niet over de PvdA hebt? Ik bedoel maar, onbetrouwbaar, opportunistisch, crimineel. Da’s toch écht een omschrijving van de PvdA hoor!

    1. keffelq

     Hangbuik toch!

     Die is wat makkelijk, is het niet?

     welles-nietes en wie is het crimineelst?

     Zullen we de streep voor het gemak bij 2015 zetten?

     Ik zeg PvdA -> vd Roest
     Ik zeg VVD -> ontelbaar

     verder nog een stoute CDA-wethouder, maar dat heeft geen naam

 22. ikweetwatikwil

  Wat een onnozel artikel van Tim. Hij probeert de boel spannend te houden. Van een journalist verwacht je dat niet. Geklets in de ruimte. En dan zijn er ook nog mensen die dat toejuichen.
  Oh Nederland, wat hebben een aantal van jouw inwoners een plaat voor hun kop.

 23. henk vintage

  Het is meer iets met Bram in de trend van: Ik moet aan de kost zien te komen en hoe kan me niet schelen.

 24. ikweetwatikwil

  Inhoudelijk reageren op het artikel ,was me de moeite niet waard. Tot ik het stukje las van Gerben en daar ben ik het mee eens.
  Ik stem PVV omdat dát de enige partij is die duidelijk is in zijn standpunten.

 25. W.H.J. Reiss

  Tim, jouw bijdrages alhier zijn van een bijzonder laag niveau ! Ik begrijp niet dat zo’n Flappetonnie, die achteraan gestaan heeft toen verstand werd uitgereikt hier iets kan/mag schrijven ! Tim, ga op de markt staan !

  1. Daniel

   Dat is een belediging voor eerbare marktkooplieden!

  2. Simon Brouwenstein

   Reiss, alleen maar roepen dat een bijdrage van een bijzonder laag niveau is, is zonder enige inhoudelijke toelichting, laat staan onderbouwing, nogal stompzinnig.

   We staan hier toch niet op het schoolplein te schelden?

 26. NemTudom

  Gielah
  22 april 2015 at 09:56

  Gielah mag ik je een tien geven voor je repliek op dit schrijven.
  En de blonde meneer. Wat is er toch mis mee als je een kleur aan je haar geeft? Menig oude heer van begin vijfendertig is al bezig grijs te worden, om dat te verdoezelen wordt al naar een kleurkam gegrepen omdat weg te werken. Wel in zijn eigen kleur dan valt het niet op. Maar o wee als je een andere kleur gebruikt, of gewoon omdat je je eigen kleur niet leuk vind. Of omdat je grijs wordt gewoon mee helpen om het te versnellen. Dat mag hoor maar dan moet je geen Wilders heten, dan wordt het bleekmiddel of wat er nog meer aan bewoording gebruikt wordt. De slechte rik daar mag men op schelden, draait niet met links mee. Vervuilen die man is tegen het principe en moraal van de meerderheid.

  1. keffelq

   Hongaarse ‘kweetniet

   Wat een interessante bijdrage over het kleuren van haar!

   Het houdt u meer bezig dan anderen.

   1. cmsuijkerbuijk

    @keffelq
    22 april 2015 at 14:17
    Maar jij reageert er op. Dus wié houdt het dan bezig?

  2. cmsuijkerbuijk

   @NemTudom
   22 april 2015 at 13:37
   Kijk, het linkse, onwetende gepeupel heeft het over zijn haarkleur, omdat dát het enige is, waar ze wérkelijk over kunnen zeiken, want dat is namelijk écht. De rest van hun geroep betreft allemaal aannames, hele leugens en halve waarheden gebaseerd op zelfgetrokken conclusies!
   Hun mening heeft dus net zoveel waarde, als het papier waar ik mijn kont mee afveeg! Bovendien heeft hun mening dezelfde geur!

 27. HenryJoseph

  Geen slimme zet van VNL. Eerste smetje op het blazoen.

 28. nakkie123

  weet je wiens trucje we zo onderhand ook wel kennen hr engelbart ? Gaap! Next!

 29. nakkie123

  2 weet je wiens trucje we zo onderhand ook wel kennen hr engelbart ? Gaap! Next!

 30. Nico2000nl

  En de Rutte Standaard bashed lekker verder. Zielige vertoning weer van dit propaganda vodje…

 31. moreno

  @onderdbuiker
  Dat is een grove leugen degene die wel de muren werden gezet waren spionnen van de batista die alles saboteerden.
  Deze spionnen kun je het best vergelijken met de NSBers huidige PVV ers die werden ook toch terechtgesteld na 2 W.O wegens verraad of zie ik het verkeerd

  1. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   22 april 2015 at 16:06
   “Deze spionnen kun je het best vergelijken met de NSBers huidige PVV ers die werden ook toch terechtgesteld na 2 W.O wegens verraad of zie ik het verkeerd”
   Luister eens, jij verachterlijk stuk vr…! Gaan we nu dreigen met executiepelotons? Jij bent ook geen háár beter, dan al die verachtelijke communistische moordenaars hé! Spionnen? Mijn reet. Schijnprocessen naar de beste traditie van de Nationaal Socialisten en de Communisten (lood om oud ijzer trouwens). Tegenstanders die jouw communisme verafschuwden en deze misdadigers bestreden werden op deze manier onschadelijk gemaakt. Of misschien beter in jouw termen: Ausradiert! Eerst ontmenselijken en martelen, dan bekentenissen afdwingen en die dan tijdens een showproces breeduit rondbazuinen! Nóg meer overeenkomsten tussen Nazi’s en Communisten dus. En jij, jij doet precies hetzelfde. Demoniseren, door leugens te vertellen. Daarna ontmenselijken door allerlei benamingen toe te kennen en martelen. Ja dát zou je ook wel willen doen, maar dat mag hier in dit land nou eenmaal niet. Maar je oproep tot dwangbuizen, concentratiekampen, deportatie en dan nu uiteindelijk het vuurpeloton, toont toch wel aan, dat jij best wat tandenstokers onder vingernagels zou willen duwen, of een nageltje hier en daar uittrekken. Of vindt je stroomstoten aantrekkelijker (voor jou dan).
   Wat ben jij een verachtelijk mens. En dan durf je nog het hoogste woord te hebben over Wilders en de PVV(ers), die zelfs nog nooit opgeroepen hebben tot de dingen, waar JIJ, moordenaarsgroupie, toe oproept.
   En dan zijn er hier nog lieden, die jou wel genuanceerd vinden. De gotspe!
   Je levert door jouw reacties, zelf télkens weer het bewijs, hoe verachtelijk, wreed en slecht het socialisme/communisme is, maar je bent zó ontzettend dom, dat je dat zelf niet eens in de gaten hebt!

   1. nick

    Geen woord teveel CSM! Onbegrijpelijk dat een zo’n verachtelijk figuur hier zijn vuiligheid mag blijven neer plempen. In ondersteun je tekst en begrijp je terechtte woede!

 32. Seneca

  @Tim Engelbart
  Overdonderd ben ik over het feit dat u onder de hersenpan van de heer Wilders kunt kijken en al zijn ideeën en angsten kunt lezen, weten?? Als ik u was zou ik snel solliciteren bij de politie die kunnen mensen zoals u, die onder de hersenpan van een ander kan zien, wel gebruiken.
  @Keffelq
  Wie bent u nu, een nieuwe reageerder of de alom bekende A-J? Indien u A-J bent en een nieuwe gebruikersnaam heeft, dan vraag ik mij af, waarom? Waarom heeft u trouwens Keffelq gekozen, omdat het lijkt op Keffiyah? Dan weten wij nu 100% zeker, waar uw belang ligt en bent u moslim (niets op tegen overigens) maar dan kan ik in ieder geval uw reacties beter plaatsen. Het moet mij van het hart dat de terreuruitingen die in de moderne geschiedenis hebben plaatsgevonden, betitelt als zijnde rechts terwijl deze toch echt links waren. Maar dit feit past niet in uw straatje en wordt ter zijde gelegd. Uw reacties op Gielah tekent uw mentaliteit en instelling: u bent gewoon een linkse tokkie, die als hij zijn zin niet krijgt begint te schelden. Jammer, dit forum verdient meer scherpzinnige reacties en niet die van u en de uwen, die onder de noemer ‘kletskoek’ geplaatst kan worden om een ander woord niet te gebruiken.
  Morgen en overmorgen wordt het mooi weer, waarom gaat u geen fijne wandeling maken om uw frustratie kwijt te raken. Bovendien een wandeling in de natuur zou een positieve invloed op uw mentaliteit kunnen hebben. Een bijzonder prettige (dat meen ik echt) wens ik u!

  1. keffelq

   Het is zo grappig…ik ram een paar letters random in op mijn toestenbord en voilá daar is mijn nieuwe alias “Keffelq”

   Gaat iemand mij hier vertellen dat dit verzinsel wel heel veel lijkt op “keffiyah”??? en het wel duidelijk is waar mijn loyaliteit ligt.

   ja duh…zo lust ik er nog wel een paar…

   Schelden is idd een diskwalificatie, maar voordat u zich bekommert om mijn taalgebruik, waarom blijft u zo stil bij het gescheld van uw politieke soortgenoten?

   U wenst dat ik u serieus neem? leer eerst maar te meten met 1 maat

 33. Seneca

  @Moran-o
  laat eens een ander geluid horen; telkens diezelfde riedel over hoe edel en rechtschapen de linkse mens zou zijn, wordt ook vervelend. Kom ga naar de dokter en ga een pilletje halen, die zijn er voor moran’s.

  1. keffelq

   feitelijk lees ik van u en de andere PVVertjes niets anders…

   Ik wens u geen pilletje toe, wel wijsheid en verstand.

 34. janszm

  Hr. Engelbart
  De tijd zal al uw geschrijf ontkrachten. Uw spinsels omtrent Wilders zijn verspilling van tijd en onze aandacht.

 35. Le Pro 58

  @ Gielah 22 april 2015 at 09:56

  Prima reactie , Wilders heeft zijn beperkingen , maar juist opgemerkt door u hebben anderen het ook .

  I.d.d , deze twee gaan een beetje vuurwerk geven in de kamer .
  De gevestigde verzuilde oude politiek gaat aan den lijve ondervinden hoe op het politieke veld gespeeld gaat worden met 2 pragmatische debaters .

  Voor degene die het niet weten , pragmatisch betekend , gericht op feiten , inspelend op de praktijk en zakelijk .

  1. Simon Brouwenstein

   Er even van uitgaande dat Bram de Tweede Kamer gaat bereiken voorzie ik slechts een ranzige burenruzie tussen twee politiek irrelevante populisten.

 36. H.Vaes

  Beste Tim Engelbart,

  Wat ben je toch zielig en zo gefrustreerd.
  Wilders is zo te lezen een obsessie voor jouw geworden.
  Maar ……is het nu omdat het jouw mening is of is het om de boel op te naaien…..ik denk het laatste. Daarom trap ik er niet in.

 37. stangetz123

  In ieder geval weer iemand, die dat stelletje
  landverraders van PvdA,VVD en D66, van
  ongezouten repliek kan dienen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.