Wow, heldhaftig! Iraanse vrouwen zonder hoofddoek de islamitische straat op

vlcsnap-2015-04-02-20h02m15s136
Foto:

Er is een flinke portie heldenmoed nodig om te doen wat deze Iraanse vrouwen van de week hebben gedaan.

Alhoewel ons beeld van Iran is dat het een land is met alleen ayatollahs, ophangingen en islamitische haatpredikers moeten we niet vergeten dat elke brute beweging gelukkig ook z’n tegenbeweging kent. Neem nu bijvoorbeeld Iran: het land waar vrouwen met het strafrecht te maken krijgen als ze zonder hoofddoek de straat opgaan.

Nou, dat is dus niet besteed aan Masih Alinejad die met het project “My Stealthy Freedom” vrouwen oproept om precies dat tóch te doen: hoofddoek op, en dan de stad in. En wat blijkt? Zelfs in Iran levert dat slechts verbaasde en bewonderende blikken op:

.

Natuurlijk zal het wel eens vaker voorkomen dat een vrouw snel zonder hoofddoek de straat overrent om nog wat eieren te kopen voor maaltijd, en dan weer op een stief tempo terug naar huis hobbelt. Maar doorgaans filmen deze vrouwen hun daden niet, verschijnen ze ook niet herkenbaar in beeld en maken ze het al helemaal niet expliciet dat ze de hoofddoek niet om hebben omdat ze het vergeten waren, of haast hadden, maar omdat ze het ding haten en een middelvinger willen opsteken naar de islamitische tirannen die de vrouwelijke inwoners dwingen zo’n lelijk hoofddeksel te dragen.

Operatie “My Stealthy Freedom” verdient dus ook uw steun. Zeker met wat nog gaat komen.. Want nadat deze vrouwen wereldwijd inspireren via deze filmpjes, zal het Iraanse regime zonder enige twijfel jacht op ze maken en ze proberen te straffen voor hun ‘goddeloze daad’.

Maar laten we dit artikel niet in mineur eindigen. Hier is dus nog een Iraanse vrouw met een prachtige haardos die de straat opgaat om haar vrouwelijkheid te vieren en de beklemmende regeltjes van de politieke islam een enkeltje naar de vuilnisbelt te geven. Een ware heldin:

.

Zo doen we dat dus. Voor de vrijheid! Misschien dat Iran ooit nog eens vrijkomt van de verstikkende islam die het land nu al ruim veertig jaar in de greep houdt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!