Wow, heldhaftig! Iraanse vrouwen zonder hoofddoek de islamitische straat op

Er is een flinke portie heldenmoed nodig om te doen wat deze Iraanse vrouwen van de week hebben gedaan.

Alhoewel ons beeld van Iran is dat het een land is met alleen ayatollahs, ophangingen en islamitische haatpredikers moeten we niet vergeten dat elke brute beweging gelukkig ook z’n tegenbeweging kent. Neem nu bijvoorbeeld Iran: het land waar vrouwen met het strafrecht te maken krijgen als ze zonder hoofddoek de straat opgaan.

Nou, dat is dus niet besteed aan Masih Alinejad die met het project “My Stealthy Freedom” vrouwen oproept om precies dat tóch te doen: hoofddoek op, en dan de stad in. En wat blijkt? Zelfs in Iran levert dat slechts verbaasde en bewonderende blikken op:

.

Natuurlijk zal het wel eens vaker voorkomen dat een vrouw snel zonder hoofddoek de straat overrent om nog wat eieren te kopen voor maaltijd, en dan weer op een stief tempo terug naar huis hobbelt. Maar doorgaans filmen deze vrouwen hun daden niet, verschijnen ze ook niet herkenbaar in beeld en maken ze het al helemaal niet expliciet dat ze de hoofddoek niet om hebben omdat ze het vergeten waren, of haast hadden, maar omdat ze het ding haten en een middelvinger willen opsteken naar de islamitische tirannen die de vrouwelijke inwoners dwingen zo’n lelijk hoofddeksel te dragen.

Operatie “My Stealthy Freedom” verdient dus ook uw steun. Zeker met wat nog gaat komen.. Want nadat deze vrouwen wereldwijd inspireren via deze filmpjes, zal het Iraanse regime zonder enige twijfel jacht op ze maken en ze proberen te straffen voor hun ‘goddeloze daad’.

Maar laten we dit artikel niet in mineur eindigen. Hier is dus nog een Iraanse vrouw met een prachtige haardos die de straat opgaat om haar vrouwelijkheid te vieren en de beklemmende regeltjes van de politieke islam een enkeltje naar de vuilnisbelt te geven. Een ware heldin:

.

Zo doen we dat dus. Voor de vrijheid! Misschien dat Iran ooit nog eens vrijkomt van de verstikkende islam die het land nu al ruim veertig jaar in de greep houdt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. van Urk

  Inderdaad, ware heldinnen! En aan de andere kant van de oceaan zijn twee moslima,s opgepakt voor het beramen van een aanslag in New York omdat zij het dragen van hoofdbekleding het liever willen gaan verplichten.

 2. JanvanEechoud

  Ben er niet zo happy mee.
  Als ze er maar niet door in de problemen komen…..

 3. W.H.J. Reiss

  Ik denk dat ik de enige ben van de lezers hier die in Iran geweest is ! Ik kan enkel zeggen:”Een onnozel verhaal”! Ik heb vrouwen gezien, die de ‘kopvod’ droegen als sjaal, zo laag ! En ontzettend knappe vrouwen !

 4. Nicky

  Ben daar geweest (Abadan, Shiraz, Bandar Abbas; nu Bandar Chomeini) in de betere tijd, van de Shah.
  Ik weet nog dat er veel Iranezen gewoon erg gek waren op de Shah, fotoboekjes hadden van zijn fam die ze altijd bij zich droegen!

  Die – onderdrukten – moeten er dus ook nog steeds zijn met bosjes in dat kranzinnige land.

 5. van Urk

  Hoe lang zal het duren dat wij straks in DDS lezen, dat die vrouw voor haar leven moet gaan vrezen in een Iraanse cel?

 6. Ni28

  Ik zou nooit met vakantie naar een land gaan waar mijn vrouw verplicht als een boeman(-vrouw) zou moeten lopen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.