Amsterdam ArenA wil geld zien van gemeente Amsterdam voor het 'Amsterdam' in de naam

Geen categoriemei 11 2015, 18:00
Nederland subsidieland.
Veel gekker moet het niet worden: de Amsterdam ArenA, het iconische stadion van onze hoofdstad, wil subsidie van de gemeente Amsterdam hebben omdat ze de naam 'Amsterdam' gebruiken voor het stadion. De directeur van de ArenA wil zo miljoenen euro's belastinggeld binnenharken. Want waarom zou je zelf meer geld gaan verdienen als je ook kan proberen subsidie binnen te slepen? Citaat via De Telegraaf:
Dat heeft directeur Henk Markerink van de ArenA gezegd op BNR Nieuwsradio. "Er zijn heel veel stadions in de wereld met een naamsponsor. Dat brengt geld op. Dat geld is weer aan te wenden voor investeringen in het pand, want zo’n stadion moet eigenlijk continu worden vernieuwd." De ArenA heeft het geld onder meer nodig voor Ajax City, het nieuwe trainingscomplex van de hoofdstedelijke voetbalclub.
Markerink denkt een miljoen of vier te kunnen verdienen met naamsponsoring: "We vergelijken het wel eens met een aantal buitenlandse stadions. Bij Bayern München met de Allianz Arena leverde het iets van 7, 8 miljoen euro op voor een periode van 10-15 jaar. Datzelfde is ongeveer bij Arsenal met het Emirates Stadium."
De gemeente, die overigens deels eigenaar is van de ArenA, is niet van plan de portemonnee te trekken omdat de directeur zo graag geld wil hebben. Het lijkt me ook helemaal nergens voor nodig. Waarom zou de belastingbetaler miljoenen euro's moeten ophoesten omdat de directeur van een stadion vindt dat dat moet omdat ze de naam van de stad gebruiken? Zoals het Amsterdamse SP-raadslid Peter Kwint stelt: het kan beter andersom.
https://twitter.com/peterkwint/status/597672534314717185
Als de directeur van de Amsterdam ArenA niet blij is met het besluit dat hij geen extra geld van de gemeente krijgt, dan haalt hij 'Amsterdam' maar uit de naam van het stadion. Dan zullen we nog wel eens zien wie er nou precies het meeste profijt heeft van 'Amsterdam'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten