Amsterdams buurtcentrum buigt: film over homoseksualiteit in de islam verbannen

Angst voor ingegooide ramen won het bijna van moedig staan voor je principes.

Hoe er binnen de radicale islam omgegaan wordt met controversiële onderwerpen? Heel simpel: die worden weggedrukt en onder de dreiging van geweld zo ver mogelijk tot in de marges teruggedrongen. Het overkwam twee leden van D66 Amsterdam-Zuidwest die buurtcentrum The Shelf wilden afhuren voor de vertoning van de omstreden film ‘I am Gay and Muslim‘. En bijna ging dat doodleuk niet door:

[…B]uurthuis The Shellf kan voor allerlei activiteiten ruimte worden gehuurd. Dat hadden deelraadslid Pieter Rietman en zijn partijgenoten gedaan om de film ’I am Gay and Muslim’ te bekijken, van de Nederlandse filmmaker Chris Belloni. De documentaire die hij maakte werd onder meer verbannen van het filmfestival in Kirgizië.

Nadat vrijwilligers van D66 West folders over de film hadden uitgedeeld in de Kolenkitbuurt, een wijk waar veel Amsterdammers met een islamitische achtergrond zijn gehuisvest, kreeg de coördinator van het buurtcentrum ineens koudwatervrees. „Wij kregen te horen dat we de film niet mochten laten zien omdat het onderwerp te controversieel zou zijn. Het argument was dat de ruiten van het centrum al eens eerder waren ingegooid”, laat Rietman weten.

Het is heel erg. Maar goed: uiteindelijk is het alleen maar positief dat eindelijk ook andere partijen behalve de PVV aandacht vragen voor het probleem van intolerantie voor afwijkingen van het gemiddelde binnen de islam.

En bijna was dat dus niet doorgegaan. Maar eind goed, al goed: uiteindelijk is het buurtcentrum kennelijk toch bijgedraaid en wordt de film desondanks gewoon vertoond. Maar het is toch eigenlijk te belachelijk voor woorden dat het überhaupt tot dit punt moest komen. Gelukkig maar. We moeten onze vrijheid nooit inleveren vanwege wat tokkies die dreigen een ruit in te gooien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Dennis_WSPK

  Waarmee maar weer bewezen wordt dat praten met de islam niet helpt. Moslims zijn niet voor rede vatbaar en kennen slechts één middel om hun doel te bereiken : geweld en intimidatie.

  Zolang onze samenleving niet leert om daar op gepaste wijze op te reageren zal de islamisering van dit land met de dag voortschrijden.

  1. Mart

   Zeker te weten!

 2. Bromsnor

  Helaas werkt de terreur wel want er is steeds meer sprake van zelfcensuur onder schrijvers; filmmakers, cabaretiers ,etc uit angst voor aanslagen (geweld) door moslims

  Zelfs is het zo dat veel media mensen demoniseren die opkomen voor het vrije woord in plaats om kritiek te leveren op moslims die het vrije woord bedreigen. Persagentschappen zoals AP die een wereldwijde distributie hebben doen hier ook aan mee.

  Waarom plegen moslims die aanslagen?

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1542152/2006/08/18/De-gematigde-islam-bestaat-niet.dhtml

 3. lic

  Hoe vindt Pechtold het dat zijn partij aan moslim-pesten doet?

 4. Antidotum

  Het geweld door moslimtuig wint altijd, behalve als je autochtoon bent.
  Daarvan is minder te vrezen, dan ben je de klos en krijg je straf.

  Agressieve en liegende kansenpareltjes krijgen nu eenmaal meer voor elkaar in onze maatschappij.

  Wij laten ons leiden door angst, dus geven toe om de lieve vrede te bewaren, daardoor heeft dat schorem vrij spel en ze lachen ons heel hard uit.

  Deporteren naar het land van hun ouders en/of grootouders is het beste wil je verdere escalatie in de toekomst voorkomen.

 5. Antidotum

  Wilde hem toch even plaatsen.

  Deze geweldige song en videoclip van Hozier zegt alles over de non-acceptatie van homo’s.

  http://www.google.nl/url?q=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DPVjiKRfKpPI&sa=U&ei=UK9NVeO8I6Xn7gbKv4HwBQ&ved=0CBcQtwIwAA&usg=AFQjCNHrL8bU9dhduOFnyq1AbSz504K3Aw

 6. Daniel

  Was er geen nieuws over een hondje die een poot mist en een toch een kind gered heeft?

  1. Wachteres

   😀

  2. Willz

   +++

 7. Antidotum

  Nee Daniël,

  Wel een bericht over de raad van neushoorns die unaniem hebben besloten hetzelfde terug te doen bij hun belagers, die uit zijn op hun ivoor.
  Geweldig toch?

  http://nl.tinypic.com/r/29zdb89/8

  1. Wachteres

   😀

  2. Willz

   +++

 8. W.H.J. Reiss

  @Tim
  Het lijkt wel of je de nieuwe Wilders bent ! Op 1 dag 2x aangeven, dat Wilders (door zijn vooruitziende blik) gelijk heeft ! Je weet ook, dat het geen radicale moslims zijn die ruiten ingooien. Het zijn gewoon moslims, de bewoners van die moslim achterbuurt wijk ! En voor een Achterbuurt zorgen de moslims zelf. Dus als het er wat MINDER waren dan was het GEEN achterbuurt. En weer heeft Wilders gelijk ! Fijn dat je het nu zelf (het heeft wel lang geduurd) ook inziet !

  1. Mart

   Tim ziet het LICHT nu.

 9. van Urk

  Ik zal hier maar niet op reageren want dan weet ik gauw dat mensen als Simon Brouwmeester daar meteen met een stevige en sluwe linkse tegenaanval komt met de woorden; Ik denk dat het ook niet wenselijk in uw christelijk dorp zou zijn als een gelijksoortige film werd gemaakt over Homoseksualiteit in het christendom!

 10. AnnieJansz

  Meneer van Urk, u heeft een vooruitziende blik vandaag.

  Ik verwerp iedere kortzichtige reli-fanaat die een probleem heeft met homo-seksualiteit, maar laten we vooral ook niet vergeten wat Madonna met Jezus teweeg heeft gebracht in de katholieke wereld.

  Hebben we het nog niet gehad over die reli-fanaten in de USA die prachtige kinderboeken van Mark Twain uit de christelijke bibliotheek weren of muziek van Iron Maiden om er maar een paar te noemen.

  Wel ben ik van mening dat de Islam, ook in een verlicht land als Nederland niet zo hysterisch moet reageren.

  1. van Urk

   Ach als het socialisme zegeviert dan krijgen we dictatoriale linkse toestanden met staatsbibliotheken waar alleen maar linkse lectuur te vinden is en andere boeken verboden achter slot en grendel in de kelders liggen die alleen door linkse leiders stiekem gelezen mogen worden!

   1. Willz

    sorry, van urk, mijn reactie is @a.j.

  2. Willz

   En wie ben jij dan wel om anderen voor te schrijven wat we moeten denken of vinden?
   In de linkse dictatuur van WOII waren ook christelijke en vrije denkers die zongen: “Die Gedanken sind FREI”.
   Ook nu zijn er mensen die zich niet willen/kunnen confirmeren aan de huidige al of niet per wet verplichte normen en waarden.

   Jij denkt maar wat jij wilt en ik denk en spreek uit wat ik voor juist houd.

 11. Wachteres

  Wat boekencontrole betreft wint het ultralinkse Zweden het wel.

  De kinderboeken worden streng gecontroleerd op discriminatie. Van Pippi Langkous deugt weinig of niets.

  Alle bibliotheken worden momenteel gezuiverd.

  Zelfs vogelnamen moeten worden veranderd, als er iets van ‘zwart’ of iets dergelijks in de naam zit.

  zo zie je maar, gekken heb je overal, maar dat wil niet zeggen dat we nog gevaarlijker gekken, die aanslagen plegen of bommen gooien of mensen doden als ze iets ‘verkeerd’ zeggen of doen, maar moeten binnen halen.

 12. Wachteres

  Of als ze hier zijn, dat we al hun eisen maar moeten inwilligen.

  Staat iemand onze cultuur en onze opvattingen niet aan, dan is er altijd de mogelijkheid om terug te gaan naar het land van herkomst of om een gebied op te zoeken waar je je wel thuis voelt.

  De vorig premier van Australië, Howard, is daar heel duidelijk over geweest en hij heeft gelijk.

  http://www.uitkijk.net/islam.php?subaction=showfull&id=1166252700&archive=1&tit=Moslims%20wacht%20aangezegd%20in%20Australi%EB&ucat=3&

  Als Australiërs hebben wij onze eigen cultuur, onze eigen samenleving, onze eigen taal en onze eigen manier van leven.”

  “Deze cultuur is gedurende 200 jaar ontwikkeld na strijd, uitproberen en overwinningen door miljoenen mensen die op zoek waren naar vrijheid. Hier praten we hoofdzakelijk Engels en niet Libanees, Arabisch, Chinees, Japans of Russisch. Daarom: als u deel wil uitmaken van deze samenleving: leer de taal!”

  “De meeste Australiërs geloven in een christelijke God. Dat is geen ‘rechts’ geleuter maar gewoon een feit. Christelijke mannen en vrouwen met christelijke principes hebben deze natie gesticht. Dat is duidelijk gedocumenteerd. En het is uitermate gepast om dit tot uitdrukking te brengen op de muren van onze scholen. Als onze God u tegenstaat raad ik u aan een ander deel van de wereld op te zoeken want ónze God is deel van ónze cultuur. Wij accepteren jullie geloof en zullen nooit vragen waarom jullie dat geloof hebben. Alles wat wij vragen is dat jullie ook ons geloof accepteren en vreedzaam met ons samenleeft.”

  Wij zijn gelukkig met onze cultuur en hebben geen behoefte om die te veranderen. Jullie kunnen je eigen cultuur houden maar dring die niet op aan anderen.”

  “Dit is ónze natie, óns land en ónze cultuur en we geven jullie alle gelegenheid om daarvan te genieten. Maar zodra jullie uitgeklaagd, uitgehuild en uitgeraasd zijn over onze vlag, onze eed, onze christelijke waarden en onze manier van leven raad ik jullie ten zeerste aan om gebruik te maken van een van de grootste Australische democratische waarden: het recht om op te rotten.”

  Kijk, zulke leiders hebben wij nodig!

 13. Wachteres

  En als we dan bedenken dat onze cultuur al minstens 2000 jaar oud is in plaats van 200, waar hebben we het dan over!?

  Schande over degenen die toelaten dat onze cultuur, waar wij trots op zijn, de vernieling in wordt gejaagd.

  Terecht mogen zij land- en cultuurverraders worden genoemd.

  1. van Urk

   En zo is het Wachteres! De socialisten denken dat de jaartelling was begonnen toen ene Marx het socialisme bedacht heeft terwijl elke theorie die achter het socialisme schuilt overgenomen is uit religieuze principes van duizenden jaren oud!

 14. Nicky

  Wat

  een

  verschil.

  Australie als voorbeeldland

 15. Wachteres

  Nog een stukje uit zijn tekst: een boodschap voor links!

  Wat een kerel, die man! Een vent!

  Premier Howard ergerde sommige moslims door te zeggen dat hij een voorstander is van het stevig in de gaten houden van moskee’s door de veiligheidsdiensten.

  “Immigranten moeten zich aanpassen, niet de Australiërs.

  Ik ben het zat om steeds te horen dat we misschien een individu of hun cultuur ‘stigmatiseren’. Na de laffe aanslag op Bali zien we gelukkig een opleving van het patriotisme in Australië. Maar het stof van die aanslag was nog niet neergedaald toen de ‘politiek correcte’ linkse meute begon te schreeuwen dat ons patriotisme een belediging was voor ‘anderen’.

  Ik ben niet tegen immigratie noch tegen mensen die een beter bestaan zoeken in ons land.

  Maar er zijn een paar dingen die deze nieuwkomers heel goed moeten begrijpen. Het idee dat Australië een multiculturele samenleving zou moeten zijn dient er alleen maar toe om onze identiteit en samenhang te ondermijnen. Als Australiërs hebben wij onze eigen cultuur, onze eigen samenleving, onze eigen taal en onze eigen manier van leven.”

  1. Wachteres

   patriotisme moet patriottisme zijn. Ik heb de tekst zo overgenomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.