Brit en twee Afghaanse tienermeisjes omgekomen bij aanslag Taliban

Geen categoriemei 18 2015, 10:00
Zeker twintig mensen raakten gewond, waaronder acht vrouwen en drie kinderen.
De Telegraaf bericht dat er minstens twee Afghaanse tienermeisjes en een Brit zijn omgekomen bij een Taliban-aanslag op een voertuig van de EU-politietrainingsmissie Eupol in Afghanistan.
Zeker twintig mensen raakten gewond, onder wie ten minste acht vrouwen en drie kinderen. Ook drie leden van de trainingsmissie zijn gewond geraakt. Een van hen is een 51-jarige politieman uit de Duitse stad Oberhausen, deelde het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen mee. De verwondingen van de drie zijn niet levensbedreigend.
Hoewel Nederland ook deel uitmaakt van Eupol zijn er bij deze aanslag van de radicale-islamieten van de Taliban geen Nederlanders omgekomen. Naast het voertuig van Eupol zijn twee gewone auto's, van privépersonen, ook beschadigd door de aanslag die plaatsvond op een toegangsweg naar het vliegveld van Kabul.
Het Westen trekt steeds meer troepen terug uit Afghanistan, wat de Taliban de ruimte en inspiratie geeft om meer aanslagen te plegen. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de Afghaanse overheid de extremistische organisatie nog steeds niet in de hand heeft. De afgelopen week alleen al kwamen er bijvoorbeeld veertien mensen om bij een aanslag op een hotel in Kabul. Zeven van de veertien waren buitenlanders, de overige slachtoffers waren Afghanen.
De grootste aanslag van de Taliban vond vorig jaar december plaats. Toen gijzelden terroristen van de extremistische organisatie honderden kinderen, waarvan er veel omkwamen. De schutters openden het vuur toen zonder aanzien des persoons op iedereen die ze zagen in een militaire school in Pakistan. Hoewel de slachtoffers veelal minderjarig waren, waren er toen radicale moslims in het Westen die de aanslag toejuichten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten