Dakloze jongen vindt 450 euro. Verrassend genoeg doet hij vervolgens dit

Geen categoriemei 03 2015, 19:00
Een dakloze jongen kan iedere euro (of, in dit geval: dollar) erg goed gebruiken. Zijn leven is immers één grote strijd.
Hij heeft niets - geen eens een dak boven het hoofd - en kan amper kleding of zelfs maar voedsel betalen.
Daarom moet het geweldig zijn voor zo'n jongen als hij ergens geld vindt, zeker als we het over vele honderden euro's (of dollars hebben).
Dat overkwam deze dakloze Amerikaanse jongen, Montrez Jefferies geheten, onlangs. Het was de mooiste dag van zijn leven: hij vond een cheque van $500 - een hele hoop geld. Zeker voor hem.
Screen Shot 2015-05-03 at 15.14.22
In plaats van de cheque te innen - wat hij kon doen in het Amerikaanse systeem - deed hij zijn best om de eigenaresse te achterhalen, wat hem uiteindelijk lukte. Na haar gevonden te hebben gaf hij haar geld terug: alsjeblieft mevrouw, veel succes ermee.
De vrouw was zo geraakt door Montrez's actie dat ze hem een flink stel kadobonnen gaf en hem hartelijk bedankte.
Heel verdiend ging alle media-aandacht echter uit naar Montrez. In gesprek met Amerikaanse journalisten liet hij weten dat hij de cheque een paar jaar geleden honderd procent zeker had geïnd, maar dat hij tegenwoordig een ander mens is. Hij wil zijn leven graag terug op de rails brengen - het retourneren van de cheque paste daarbij.
Zijn toekomstplannen? Montrez is van zins om binnenkort terug te gaan naar school zodat hij zijn diploma kan halen, waarna hij een mooie carriere wil najagen.
Wij wensen hem daar bijzonder veel succes bij. Met deze houding zal dat hem ongetwijfeld lukken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten