Dakloze moeder zoekt door vuilnisbelt en vindt dan de schat van haar leven. Wacht tot je hoort wat ze ermee deed

Geen categoriemei 25 2015, 10:00
Een arme moeder woont in een ghetto en zoekt dagelijks door de vuilnisbelt op zoek naar kleine dingen die ze kan verkopen, zoals plastic flessen.
Het is niet bepaald een leven om over naar huis te schrijven en de meeste mensen in haar situatie zouden er alles aan doen om eruit te komen, ook als dat betekent dat ze af en toe wat minder fraaie dingen moeten doen.
Zo niet de Braziliaanse dame Ana dos Santos Cruz. Ana is 23 jaar oud en heeft een klein zoontje. Samen hebben ze het bijzonder zwaar: om te overleven doorzoekt ze de rommel van anderen in de hoop dat ze iets vindt dat ze kan verkopen. Met name plastic flessen zijn populair; die kun je verkopen aan recyclebedrijven. Het levert weinig op, maar blijkbaar genoeg om in leven te blijven.
Onlangs deed Ana echter de vondst van haar leven. Onze Amerikaanse vrienden van IJReview leggen uit:
But one day, she spotted a bag containing a little over $80,000 in blank checks. Apparently, the checks were meant to be donations to the nearby Barretos Cancer Hospital.
80.000 dollar... het is ongetwijfeld veel voor u en mij, maar voor haar is het pas wérkelijk een enorm bedrag. Als ze de checks int en het geld voor zichzelf houdt kan ze van de ene op de andere dag een nieuw leven hebben; ze kan in Brazilië een huis kopen en op zoek gaan naar een echte baan.
Toch is dat niet wat Ana deed. Ze legt uit:
"Ik dacht er geen moment over om het geld zelf te houden. De ziekenhuispatiënten hadden het veel meer nodig dan ik."
En dus leverde ze de checks de volgende dag nog in bij het ziekenhuis.
Screen Shot 2015-05-25 at 11.10.59
Ongelooflijk mooi natuurlijk, maar gelukkig loopt het verhaal ook goed af voor Ana zelf. Toen een lokaal winkelcentrum ontdekte wat ze had gedaan besloot het namelijk om haar in te huren voor een grote billboardcampagne. Het resultaat? Ze verdient nu niet alleen goed - waardoor ze niet meer door vuilnis hoeft te zoeken - maar haar gezicht is ook nog eens overal te zien, wat haar zoontje bijzonder trots maakt.
Ana hoopt nu dat haar verhaal andere mensen - met name jongeren - een belangrijke les leert: het is altijd het beste om eerlijk te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten