De gloednieuwe homo-stoplichten uit Wenen

Geen categoriemei 12 2015, 21:00
Stoplichten hadden nog nooit zo'n vrije seksuele moraal als vandaag de dag in de hoofdstad van Oostenrijk.
Nu het Songfestivalcircus dit jaar z'n tenten heeft opgeslagen in de Midden-Europese bergrepubliek Oostenrijk, vonden de inwoners het kennelijk tijd om ook op hun beurt iets terug te doen voor het bij Europese homoseksuelen erg geliefde Eurovisie Songfestival:
Met het Eurovisiesongfestival op komst maakt Wenen de omgeving een tikje homo-vriendelijker. De Oostenrijkse hoofdstad vervangt de stoplichtpoppetjes voor stoplichtkoppeltjes met een hartje.
Heterostellen, lesbische koppels en homoseksuele stellen: Wenen heeft het allemaal. In totaal worden op 49 kruispunten met 120 oversteekplaatsen de reguliere stoplichtmannetjes vervangen door stelletjes, meldt de NOS.
Wenen wil hiermee laten zien dat iedereen welkom is.
Wat ik er van denk? Tja. Aanvankelijk was het mannetje op het stoplicht bedoeld om aan te geven dat dit stoplicht geldt voor voetgangers. De stoplichten met een fiets waren dan van voor de fietsers, en de grote ronde stoplichten voor de auto's. Dat had verder niks met seksisme of homo-intolerantie te maken; men zocht naar een simpel figuurtje om een voetganger uit te beelden. Niets meer of minder. Om nu uitgerekend stoplichten nu te promoveren tot een soort uithangborden van de ultratolerante samenleving lijkt me wat overdreven. Laat de 'ampelmännchen' toch gewoon doen waar ze het beste in zijn: het verkeer leiden.
Daarnaast hebben dit soort taferelen natuurlijk een hoge symboolwaarde. Natuurlijk is het altijd goed om uit te drukken dat je niemand in elkaar hebt te slaan om diens seksuele identiteit. Maar of zogenaamde potenrammers zich nu meer gaan gedragen nu stoplichten de silhouetten van liefkozende homo- en lesbienneparen tonen?
Ik waag het te betwijfelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten