De vraag die heel Nederland bezighoudt: lukt het Trijntje om de finale te halen?

Geen categoriemei 19 2015, 9:01
Gaat Trijntje Oosterhuis roemloos ten onder in de halve finale of stoomt ze door naar finale zodat ze onze vaderlandse eer daar kan verdedigen?
In het niet al te verre verleden hadden Europese staten enigszins barbaars aandoende methoden om de nationale eer te verdedigen: oorlog. Soms verklaarden belangrijke staten elkaar de oorlog omdat ze meer macht wilden, maar op andere momenten was het puur een geval van trots en eer.
Tegenwoordig ligt die tijd - gelukkig - achter ons. Tegenwoordig laten we op andere manier zien dat we 'beter' zijn dan de anderen. Hoe? Door voetbaltoernooien te organiseren en natuurlijk door mee te doen aan het Eurovisie Songfestival.
Vanavond wordt onze eer verdedigt door Trijntje Oosterhuis, al decennialang één van de meest getalenteerde en populaire zangeressen in ons land. Ze heeft een aardig nummer - hoewel veel mensen de akoestische versie beter vonden - en een prachtige stem. In principe moet ze het dus kunnen redden.
Toch is lang niet iedereen er zeker van dat ze zich plaatst voor de finale. Met name haar jurk heeft flink wat kritiek te verduren gekregen; de jurk zou te open zijn en niet mooi genoeg voor het Songfestival. Daarnaast zou haar kleding afleiden van de inhoud van het liedje.
Daarom heeft ze de afgelopen week geëxperimenteerd met andere kleding. De reactie daarop was relatief behoorlijk positief. De vraag is nu: welke jurk draagt ze vanavond in de halve finale? Grijpt ze toch terug op het originele design, of gaat ze voor de alternatieve versie, die minder spectaculair is maar die wellicht wél beter bij haar act past?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten