Deze klas had er jaren voor gespaard, maar annuleerde hun examenreis vlak voor vertrek. De leerlingen hadden een hartverwarmende nieuwe bestemming gevonden voor het geld

Geen categoriemei 30 2015, 13:00
Deze leerlingen hadden duizenden euro's gespaard voor een reisje naar New York. Maar toen de tijd kwam om iets moois te doen, annuleerden ze de trip zonder een moment twijfel.
Vier jaar hadden de leerlingen van het Profile Junior-college gespaard voor hun eindexamenreis naar een grote en luxe paardenranche in New York. Bijna €7500 kostte de geheel verzorgde reis.
Maar toen deze jonge mensen te horen kregen dat hun geliefde rector Courtney Vashaw kanker had, namen ze snel een unaniem besluit: in plaats van op een snoepreis te gaan, vonden ze jongeren dat ze het geld veel beter kwijt konden in de medische behandeling van hun inspiratiebron en liefhebbende lerares. Ze doneerden al het geld wat eigenlijk voor de reis bedoeld was, aan hun zieke lerares.
[video width="600" height="400" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/principal.mp4"][/video]
.
Courtney Vashaw had het gulle gebaar van haar leerlingen totaal niet aan zien komen, en reageerede geëmotioneerd:
"Ik stond absoluut met m'n mond vol tanden. Ik voel me zo geëerd, zo geraakt. Het is echt ongelofelijk."
CGBS10-WoAA2P6p.jpg large
Maar de genereuze klas vond dat het eigenlijk de enige optie was die ze hadden. Klassenleider Christopher Sirois zegt: "Iedereen hier heeft wel een connecte met haar. Ze heeft ons zoveel gegeven, en we willen dat nu teruggeven." En zijn klasgenoot Ian Baker vult aan: "She geeft heel veel om ons, cijfert zichzelf wel. Wij wilden ons ook wel eens wegcijferen."
Die laatste missie lijkt mij zonder meer geslaagd. Nu hopen dat het grote geldbedrag goed besteed is, en directrice Courtney snel weer de oude is!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten