Deze vriendelijke dakloze hielp zijn buurtgenoten elke dag. Maar toen hij zelf hulp nodig had, deden zijn buurtgenoten iets bijzonders

Geen categoriemei 26 2015, 20:00
Met zijn lange haren en vriendelijke lach was 'Mango Man' een bekende verschijning op zijn Hawaiiaanse eiland. Elke dag hielp hij zijn buurtgenoten. Maar toen zijn buurtgenoten hem kwamen verrassen, ontdekten ze dat hij hun hulp nodig had.
John Cruz leeft al jaren op straat in de buurt Kailua op het Hawaiiaanse eilandje Oahu. Omdat hij vaak onder mangobomen slaapt, hebben zijn buurtgenoten hem de bijnaam 'Mango Man' gegeven. Hoewel Cruz een beetje op zichzelf is, is hij erg geliefd in zijn buurt omdat hij altijd bereid is om zijn buurtgenoten de helpende hand te bieden. De veteraan van de Vietnamoorlog is een paar jaar geleden geleden aangereden door een auto, en loopt daarom met een looprekje. Veel van zijn buurtgenoten wisten wel dat Mango Man problemen had met zijn gezondheid, en ze hadden al vaak aangeboden om medische hulp voor hem te zoeken. Toch was hij telkens te bescheiden om hun hulp te accepteren.
[caption id="attachment_111266" align="aligncenter" width="300" class=" "] Idyllisch uitzicht vanuit Kailua. Facebookpagina "I love Kailua"[/caption]
Daarom besloten een paar buurtbewoners op een dag om hun bijzondere buurtgenoot te verrassen: Ze hadden geld verzameld, en samen een nieuw looprek voor hem gekocht. Maar toen ze dit mooie cadeau aan Mango Man wilden geven, zagen ze dat hij dringend behoefte had aan medische zorg. Vlug belden ze een lokale dokter, die ervoor zorgde dat Mango Man in het ziekenhuis werd opgenomen om de hulp te krijgen die hij nodig heeft. Hoewel zijn buurtgenoten uit respect voor zijn privacy niet willen zeggen wat er precies aan de hand is, is het wel duidelijk dat Mango Man een tijd in het ziekenhuis zal moeten blijven.
Volgens Daniela Stofli-Tow, een inwoner van Kailua, is de buurt niet hetzelfde zonder hun bijzondere buurtgenoot:
"Het lijkt wel alsof alle kracht uit deze plek is weggezogen"
Andere buurtbewoners maakten een speciaal bord voor Mango Man aan de straatkant, alsof ze aangeven: wij houden deze plek voor je bezet
[caption id="attachment_111267" align="aligncenter" width="300" class=" "] Facebookpagina "I love Kailua"[/caption]
Maar waarom deden zijn buurtgenoten zulke mooie dingen voor Mango Man? Uit dankbaarheid voor het feit, dat hij altijd voor zijn buurtgenoten klaarstaat. Op de facebookpagina van de Kailua prijzen inwoners van de buurt hoe vriendelijk de dakloze altijd met iedereen in de buurt omging, zo greep hij bijvoorbeeld in als kinderen werden gepest en redde hij ooit een jonge scholier ternauwernood van een aanrijding. Daarom deden zijn buurtgenoten dit keer iets voor hem terug.
In de woorden van een buurtbewoner:
Hij is niet dakloos. Hij heeft een prachtig thuis. Het heet Kailua. De mensen zorgen voor hem. Laten we onze kinderen leren om hetzelfde te doen.
En zo is het. Want: Wie goed doet, goed ontmoet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten