Documentaire: "Kurt Cobain vermoord, rol Courtney Love dubieus"

Geen categoriemei 30 2015, 15:00
Volgens een nieuwe documentaire pleegde Nirvana-ster Kurt Cobain geen zelfmoord, maar is hij vermoord.
Privédetective Tom Grant en anderen doen schokkende onthullingen in de nieuwe docufilm Soaked in bleach. Dat bericht De Telegraaf.
Rocklegende Kurt Cobain pleegde géén zelfmoord. Hij zou het niet eens gekund hebben. De brief die in 1994 bij zijn lichaam werd gevonden, blijkt vervalst. En de rol van weduwe Courtney Love(50) is dubieus aangezien ze wist dat de Nirvana-frontman wilde scheiden.
Onmiddellijk na de dood van Cobain, die op 27-jarige leeftijd omkwam, waren er behoorlijk wat fans en kennissen van de rocker die stelden dat het onmogelijk was dat hij zelfmoord had gepleegd. Toch was het oordeel van de politie dat dit het geval was.
Privédetective Grant denkt daar dus anders over. Volgens hem - en anderen - is het zelfmoordbriefje van Cobain vervalst. Voorstanders van Love zullen natuurlijk stellen dat er wel vaker rare privédetectives zijn die iets roepen. Dat is waar, maar Grant kende Love al voor Cobains dood. Sterker nog, ze huurde hem in om Cobain te vinden nadat hij ontsnapt was uit een afkickkliniek waarin zij haar man had laten opnemen.
Voor de documentaire sprak Grant met anderen die grote kennis van zaken hebben en betrokken waren bij het onderzoek. De befaamde forensisch patholoog en president van de Amerikaanse Academie voor Forensische Wetenschap Dr. Cyril Wecht en oud-korpschef van de politie in Seattle stellen bijvoorbeeld in de documentaire dat er veel fouten zijn gemaakt. Eén van die fouten: de onmiddellijke officiële verklaring dat het zelfmoord was.
Stamper legt uit:
"Het is onmogelijk dat iemand met de dosis heroïne die in Kurts lichaam werd aangetroffen, nog de kracht zou hebben gehad zijn mouw omlaag te stropen, de injectienaald in een doosje te doen en de trekker over te halen. Met zo veel heroïne in je lichaam, ben je binnen enkele seconden buiten westen. Daarbij zijn er geen vingerafdrukken van Kurt op het wapen aangetroffen. Als ik het nú voor het zeggen zou hebben, zou ik de zaak heropenen."
Forensisch handschriftexpert Marcel B. Matley heeft het afscheidsbriefje onderzocht en stelt dat de laatste vier zinnen - de enige zinnen die over zelfmoord gaan - door een ander geschreven lijken te zijn. Cobains advocaat voegt daar aan toe dat er, kort na zijn dood, briefjes werden gevonden in de handtas van mevrouw Love waarop zij duidelijk aan het oefenen was om Cobains handschrift te imiteren. Ook wist ze dat Cobain van haar wilde scheiden én haar uit zijn testament wilde halen.
Volgens Grant en vrienden van Cobain had de rocker inderdaad kort voor zijn dood een vuurwapen gekocht, maar dan niet om zichzelf te vermoorden, maar om zich te verdedigen. Hij zou namelijk gevreesd hebben voor zijn leven. Tenslotte zaten er géén vingerafdrukken op het wapen waarmee Cobain hoegenaamd zelfmoord gepleegd zou hebben. De privédetective laat weten dat het toch een beetje gek is dat Cobain ervoor zou zorgen dat er geen vingerafdrukken op zitten als hij zelfmoord pleegde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten