Duizenden mensen tekenen petitie voor kraanwater in horeca

Geen categoriemei 07 2015, 13:00
Wie om kraanwater vraagt, krijgt meestal nul op het rekest.
Niet zo heel lang geleden was er een linkse partij die eiste dat klanten gratis kraanwater konden krijgen in de horeca. Dat plannetje is een stille dood gestorven, maar nu is er een soortgelijke oproep via een petitie, met het belangrijke verschil dat het dit keer niet helemaal gratis hoeft te zijn. Nieuwslezer Jan de Hoop is er in ieder geval blij mee:
https://twitter.com/JandeHoop/status/596247895793340416
Op dit moment hebben meer dan 6.000 mensen de petitie getekend. Dat is niet echt veel, maar het is dan ook niet een onderwerp dat speelt bij de meeste Nederlanders. Wie in een café gaat zitten, bestelt gewoon een flesje drinken, en dat kan ook een flesje merkwater zijn. Wie kraanwater wil drinken, kan dat ook thuis doen, is immers de gedachte.
Ik teken de petitie niet, omdat ik over het algemeen hartstikke tevreden ben met het aanbod in de horeca. Maar ik vind het wél sympathiek dat de mensen achter de petitie in ieder geval niet eisen dat het kraanwater gratis moet zijn. Gratis kraanwater zou het einde betekenen van veel cafés, en volgens mij weten zij dat ook wel:
Met deze petitie willen we ervoor zorgen dat we geen ‘nee’ meer te horen kunnen krijgen als we kraanwater bestellen. Dat hoeft niet gratis te zijn: ons kraanwater is een topproduct waar gerust een redelijke vergoeding voor gevraagd mag worden. Wanneer je deze petitie tekent, gaan wij ons uiterste best doen om te zorgen dat we allemaal voortaan altijd en overal voor kraanwater kunnen kiezen.
Als horeca naar aanleiding van deze petitie kiezen om het aanbod te verbreden en ook kraanwater gaan aanbieden voor een prijs waar ze ook nog wat aan verdienen (na aftrek van alle kosten, zoals huur, personeel en het schoonmaken van de glazen), dan is dat meer dan prima. Als er maar niet van ze wordt geëist dat het bedrag voor een glas kraanwater zo laag ligt dat cafés er verlies op maken. Dat is niet oké.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten