Hij bood een man een gratis maaltijd aan, maar de man rende weg. Daarom hing hij dit briefje op

Geen categoriemei 19 2015, 13:00
Een goede manier om daklozen te helpen.
Gary Hendrickson is de eigenaar van een eetcafé in Amerika. Hoewel hij natuurlijk eerst en vooral zaken doet om geld te verdienen, wil hij arme mensen ook graag een beetje helpen. In zijn positie kan hij dat natuurlijk prima doen: hij kan daklozen een gratis maaltijd aanbieden.
Dat doen hij dan ook steevast. Enkele maanden geleden zag hij daklozen door de afval van zijn café zoeken naar eten. Ze probeerden de restjes van betaalde maaltijden te vinden, waarna ze die opaten. Gary vond dat zo verschrikkelijk dat hij hen vroeg of ze niet liever een hele maaltijd wilden hebben op kosten van de zaak.
De meeste daklozen in de buurt zijn daar natuurlijk maar wat blij mee en lopen snel naar binnen. Gary heeft zijn werknemers geïnstrueerd om geen lastige vragen te stellen aan deze 'klanten' en ze gewoon, zonder een negatief woord, een maaltijd te serveren. Gratis en voor niets.
Onlangs was er echter een probleem. Een dakloze kwam bij de eettent en zocht naar voedsel. Gary deed vervolgens wat hij altijd doet: hij vroeg de man om naar binnen te komen zodat hij een echte maaltijd kon opeten. Helaas begreep de man het niet goed. In plaats van op het aanbod in te gaan rende hij weg - blijkbaar dacht hij dat Gary boos was.
Om dit soort situaties voortaan te voorkomen heeft Gary een briefje opgehangen op de deur van zijn establishment.
Screen Shot 2015-05-19 at 11.28.56
Amerikaanse media prijzen Gary terecht voor deze vriendelijke daad. Ook gewone Amerikanen vinden het geweldig. Zij hebben hem al gevraagd of ze geld kunnen doneren zodat hij niet al te diep in de buidel hoeft te tasten om daklozen te helpen.
Zijn reactie? Hij accepteert geen donaties; nu niet, nooit niet. Hij wil wel kijken of hij kan samenwerken met organisaties die zich inzetten voor daklozen, maar hij wil geen gratis geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten