ISIS smokkelt terroristen per boot Europa binnen

2014_7$largeimg116_Jul_2014_140443987gallery
Foto:

Waarvoor gevreesd werd, blijkt dus ook daadwerkelijk plaats te vinden: terroristen verschansen zich tussen vluchtelingen.

Men is er al een tijdje bang voor, maar nu lijkt er dan toch bevestiging te komen dat dit geen broodje aap is, maar echt gebeurt. Temidden van de bootvluchtelingen die vanaf de Libische kust Europa hopen te bereiken zitten niet alleen doodsbange mensen, maar ook geharde ISIS-terroristen die op zoek zijn naar een manier om gemakkelijk Europa binnen te komen.

Bronnen binnen de Libische overheid lijken dit nu te bevestigen:

Islamitische Staat smokkelt militanten naar Europa op vluchtelingenbootjes. Dat heeft een Libische veiligheidsadviseur gezegd in een interview met de BBC. Mensensmokkelaars verstoppen de IS-vechters op de bootjes waarmee telkens honderden vluchtelingen over de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken.

De jihadisten, die doen alsof ze bootvluchteling zijn, zitten wel apart van de migranten, maar eenmaal van zee gered en naar Europa gebracht „hebben Europese politieagenten geen idee wie er een IS-strijder is en wie een normale vluchteling”.

In Groot-Brittannië zijn direct maatregelen afgekondigd: de Engelse marine gaat met gevechtsschepen voor de Libische kust liggen en hoopt op die manier mensensmokkelaars er van te weerhouden de overtocht naar Europa te maken.

In Nederland is Geert Wilders vooralsnog de enige die op dit bericht reageert. De PVV-leider doet dat met alleen een link naar het nieuwsbericht:

Maar als wat de Libische veiligheidsadviseur zegt klopt, dan is het binnenkort niet alleen Geert Wilders die zich zorgen moet gaan maken. In Brussel en Parijs konden we immers al zien wat geharde jihadisten uit ISIS-gebieden kunnen aanrichten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

45 reacties

 1.   

  Het gelijk van de heer Wilders wordt keer op keer bevestigd.

  Maar gewoon weg blijven kijken hoor elite….

 2.   

  Als je naar die keiharde koppen van veel van die opvarenden in de boten kijkt… dan weet je al genoeg.
  Dat zijn kolonisten en soms, zoals we hier lezen…. dus ook: terroristen…!

  Wanneer gaan de Nederlands-Duitse en Nederlands-Belgische grensposten weer open… méér grensposten zelfs nog dan we vroeger hadden, toen dit soort levensgevaarlijke dreiging nog niet bestond?

  Wanneer worden er gewapende marechaussees en douanebeambten op hun posten neergezet?

  Morgen pas?
  Waarom vanmiddag niet?

  O… er zijn nog zelfs geen plánnen in die richting!
  Hang dan maar ….om de tien meter of zo….witte vlaggen neer.
  Daar komt het dan namelijk toch op neer.
  Of zet … om het nóg duidelijker te maken….ten overvloede ook nog bórden neer: moordenaars, terroristen, jihadisten, graaiers en verkrachters, MITS zij de koran volgen… van harte welkom…!

  1.   

   Er zitten nogal wat vrouwen en kinderen op die boten. Meent Gielah dat we die terroristen ook door gewapende marechaussees moeten beschieten?

   1.   

    Brouwenstein. Die islamitische IS zijn ook kinderen geweest. Er zijn vrouwen die mannen hebben die binnen IS werkzaam zijn en die kinderen hebben vaders die de hoofden eraf hebben gesneden van Joden, christenen en alle andersdenkenden. Wie is wie. Moslims moorden elkaar al 14.00 jaar uit. Dus er zitten ook mannen tussen die elkaar hebben uitgemoord. Of zouden al die mannen daar nooit aan hebben meegedaan en accepteerden ze alle andersdenkenden. Het zijn dus allemaal liefertjes omdat ze zich als zogenaamde bootvluchteling manifesteren.

    1.   

     Ja, Anna, de ISIS-zwijnen zijn ook kinderen geweest en daarom zijn de kinderen op die boten ook allemaal geen ‘liefertjes’.

     Toch?

     Zo redeneerden de nazi’s overigens ook: de jodenkinderen worden ook groot dus het is wel zo effectief die mee te nemen in de Endlösung.

     1.   

      Ah, we zijn er weer. Nazi’s. Alleen laten wij die mensen in beginsel met rust. Totdat zij zich met ons bemoeien. Dat is toch wel een cruciaal verschil.

      Bovendien. Als is vrouwen en kinderen als schild gebruikt is het heel erg jammer voor die vrouwen en kinderen. Maar wij moeten ons gebied niet door de vijand laten overlopen.

     2.   

      Ach , daar gaan we weer , de meest fanatieke moslim-knuffelaar heeft ineens , als het hem uitkomt , sympathie voor de Joden !

      Verder zijn het terroristische zwijnen die die arme palestijnen steeds verder in de hoek drijven !
      Ieders land en geld jatten en overal in infiltreren , toch ?

      Schizofreen , Schweinstein !

     3.   

      -Nee Simon, jou vergelijking gaat weer eens hartstikke mank.

      -Het waren toen de Nazi’s met hun Hitler Jugend, wat nu die lieve door de IS gehersenspoelde jongetjes van 14-18 jaar zijn. Keiharde gemotiveerde vechtersbaasjes waar de geallieerden destijds een harde kluif aan hadden.

      -dat jij,zo’n vuil stuk islamofacsititisch neo-nazi schorem bent, wetende dat deze de IS het de laatste tijd in Europa vooral op Joden en hun kinderen gemunt hebben, met een vergelijking komt wat als Dirk op kut slaat is weer een sterk staaltje van debunken waar de honden geen brood van lusten.

   2.   

    Het zieligheidsargument wordt in de strijd geworpen door Simon de Wauwelaar.

    Meent Simon dat die vrouwen en kinderen soms compassie met ons zullen hebben tijdens het leeg vreten van onze vleespotten?

   3.   

    Heel zielig weer, komt allemaal door bush. Haal maar binnen, allemaal in jouw bunker met bad,brood en baarden.De grote kalief simon zwerfstein zal ze wel leren die asociale nederiglandertjes.

   4.   

    En wat zou dat dat er vrouwen en kinderen op die boot zitten…moeten wij daarom onze veiligheid maar in gevaar brengen……ook die vrouwen en kinderen terug de zee op……Vergeet vooral niet dat het kinderen kunnen zijn van de IS…dus ook zij vormen later een gevaar voor de mensheid……Dus kiezen of delen….Ik kies ervoor om ook die kinderen weer terug in die boten te zetten…Niks geen excuus omdat het vrouwen en kinderen zijn…….Maar ik heb alleen nog maar die vetgemeste negermannen gezien…

   5.   

    Aldus de Gielah stalker. Helemaal geobsedeerd door haar. Dag en nacht houdt hij de site in de gaten, om bij een reactie van Gielah in te grijpen.

   6.   

    Smerige leugenachtige schijnheilige retoriek Schweinkopf .

    Je probeert valse sentimenten op te werpen om de instroom van allerhande tuig te verdedigen .

    Je legt mensen woorden in de mond die ze niet zeggen , om daar dan weer te proberen munt uit te slaan .

    Je bent een verachtelijk sujet en dan druk ik me heel diplomatiek uit !

    Hele zinnen vol moeilijke woorden produceer je , maar van binnen ben je een brok low-life en niet verder ontwikkeld dan een amoebe .

    Je bent geen haar beter dan die terroristen , alleen te laf om zelf te handelen .

   7.   

    Gielah meent dat u niet aan enige discussie hier behoort mee te doen.
    U hebt uzelf namelijk al máánden geleden gediskwalificeerd.
    Dus kwek maar raak.

   8.   

    Er zijn ook al wat video’s verschenen waar de door jou aanbeden IS kinderen weerloze tegenstanders vermoorden…
    Maar blijf gerust je hoofd in het zand verstoppen.

  2.   

   @Gielah,

   Daar heb je helemaal gelijk in….Uiterlijk is de spiegel van je innerlijk…..en deze gemene tronies voorspellen niet veel goeds….Ik mag het eigenlijk niet zeggen…maar iedereen denkt er zo over…(behalve de moslims)….Het zijn gewoon ongure lui die je kunt zien als de vijand van morgen…

 3.   

  Simon Brouwenstein geeft precies aan wat er mis is met ons denken. We zijn te soft. Velen leven nog met hun hoofd in de jaren 70, toen vluchtelingen nog wel echt zielig waren en meestal geen kwaad in zin hadden.

  Anno 2015 is de situatie compleet anders. Het zijn geen zielige vluchtelingen meer. Het zijn berekenende gelukszoekers, die duizenden euri’s beschikbaar hebben voor de overtocht. Arm zijn ze dus niet. Ze willen gewoon meeprofiteren van het gratis geld in het westen en profiteren van de slappe straffen en het pamper-beleid alhier.

  Gevlucht zijn ze ook al niet, want de meesten komen helemaal niet uit oorlogsgebieden (of wonen er zoveel gitzwarte negers in Syrië en Irak ?). In plaats van de handen in eigen land uit de mouwen te steken, kiezen ze voor de makkelijke oplossing door te komen parasiteren in Europa.

  Verder zitten er dus kennelijk ook terroristen tussen. Dat is al meer dan genoeg reden om de boten linea recta retour Afrika te slepen en daarna lek te schieten, zodra alles weer op het strand is gezet.
  We kunnen ons de liefdadigheid niet langer veroorloven, als we daarmee het Paard van Troje binnenhalen. Het is namelijk niets anders dan de zoveelste episode in een oorlog die we al sinds de 8e eeuw met de islam voeren. Alleen maken we het nu de islam wel heel makkelijk. Met dank aan de vele naïeve sukkels in het westen, die met hun zieke racisme-angst en weg-met-ons-mentaliteit de poorten voor het moderne Trojaanse Paard wagenwijd open zetten.

  Ik ben benieuwd hoe onze kleinkinderen over deze periode zullen oordelen. Ik vrees dat we er niet zo heel best van af zullen komen en velen zich over 100 jaar zullen afvragen, hoe het in godsnaam zo ver kon komen en hoe deze collectieve gekte zo lang kon door woekeren.

  1.   

   Helemaal mee eens Dennis , woord voor woord !

 4.   

  “Ik ben benieuwd hoe onze kleinkinderen over deze periode zullen oordelen. Ik vrees dat we er niet zo heel best van af zullen komen en velen zich over 100 jaar zullen afvragen, hoe het in godsnaam zo ver kon komen en hoe deze collectieve gekte zo lang kon door woekeren

  Dat vragen velen zich nu al af, @Dennis.

  En wij weten het antwoord ook wel. Helaas zijn er nog veel mensen die ‘niet willen horen en niet willen zien en zwijgen’.

  Ik voel me niet schuldig trouwens, ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om goedwillende mensen wakker te schudden.

  Maar je heb gelijk, onze kleinkinderen zullen zich vertwijfeld afvragen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

  Gelukkig hebben we internet, dat daar nu al een antwoord op geeft.

  Dat kan heel goed gebruikt worden tegen al die wegkijkers, die echt wel kunnen weten hoe de situatie ervoor ligt.

 5.   

  Volgens mij weet Simon niet eens wat er echt gaande is en kijkt ie niet verder dan 6 meter van zijn veilige voordeur of ziet alleen maar korte flitsbeelden van de NOS om niet de kans te krijgen om even rustig studie te gaan maken wie en wat er in die bootjes zitten en daarom maar het bericht van de nieuwslezer te moeten gaan geloven dat het om Syrische vluchtelingen ging terwijl 80 % van die bootjes volgepropt zijn met jonge kerels en vele met Afrikaanse achtergrond.

 6.   

  En onze ‘elite’ weet donders goed dat dit voor het grootste gedeelte geen ‘zielige vluchtelingen’ zijn.

  Sinds 1975, het Verdrag van Straatsburg, heeft de islam alle vrijheid om moslims naar hier te sturen.

  Wat dacht je waarom de ‘zielige vluchtelingetjes’ allemaal uit het Midden-Oosten komen en niet uit bijvoorbeeld India.

  Kijk maar eens hoe ze gekleed en gevoed zijn, niets zieligs aan.

 7.   

  Merkel is druk bezig de agenda van de EU, in opdracht van Wientjes cus suis, uit te voeren.

  Dit is wat de EU wil. 56 miljoen immigranten erbij en het interesseert ze echt helemaal geen ene r..t wat u ervan vindt.

  “Gevoeliger ligt het stimuleren van de opvang en integratie van migranten. Zowel Europese Commissie als het Europees Parlement wijzen erop dat de Europese Unie eenvoudigweg niet zonder mensen van buiten kan om de eigen tekorten (deels) op te vullen. Volgens een recente studie in opdracht van de Europese Commissie zou de EU in 2050 rond de 56 miljoen migrantenarbeiders nodig hebben om de krimpende beroepsbevolking te compenseren.”

 8.   

  De EU liegt. Er zijn genoeg arbeidskrachten in Europa zelf. Alleen willen de werkgevers voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Dat lukt deels met Oost-Europese arbeiders, maar ook die willen steeds meer een normaal salaris. Dus dan zijn de Afrikanen wel heel handig, want die werken voor een grijpstuiver omdat ze met bootladingen tegelijk aan te voeren zijn.

  Vreemd genoeg werken ze echter niet, maar duiken allemaal de bijstand en de criminaliteit in. Daarmee is dus goed te zien dat het arbeiderspraatje van Brussel een grove leugen is. Het gaat er gewoon om dat de koning van Saudi-Arabië tevreden gehouden moet worden, zodat goedkope olie betrokken kan blijven worden. Dat is destijds bij de oliecrisis in de jaren 70 afgesproken en vastgelegd in een protocol (geen verdrag) van Straatsburg, dat nog altijd de leidraad is voor de brave gehoorzame lidstaat-regeringen.

  Het is om die reden dat volslagen onlogisch wordt gehandeld door eindeloze stromen niksnutten en boeven toe te laten, zonder de simpele maatregelen die nodig zijn om dat te stoppen, daadwerkelijk te nemen.
  Dat zou namelijk de enige logische en natuurlijke reactie zijn : grenzen potdicht en iedereen retour afzender.
  Net als Australië doet. Het kán dus wel, zonder dat het voor de illegalen zelf enig nadeel heeft. Het enige nadeel is dat hun profiteer-plannetjes niet doorgaan, maar dat is helemaal hun eigen probleem.

 9.   

  Ze worden nu wel door de EU “eerlijk” per quotum over de diverse Europese landen verdeeld.
  Dat dan weer wel.

  En wat gaan ze er aan doen? ? ? ?
  Is dit breaking news in de MSM? ? ? ?
  Nee, pas als de eerste aanslag plaatsvindt , als het dus te laat is, zal het breaking news zijn, omdat ze er dan niet omheen kunnen, hoe graag ze dat ook zouden willen.
  Maar na de tigste aanslag zul je er weinig meer van horen.

 10.   

  De enige zinvolle en effectieve maatregel die genomen moet worden is een immigratie stop uit moslim landen.

  Als er geen immigratiestop komt uit moslim landen dan zijn alle andere maatregelen zinloos.

  Massa immigratie zal op termijn Europa fundamenteel veranderen door de demografische veranderingen die massa immigratie nu eenmaal met zich meebrengt.

  Europa zal sluipend islamiseren door deze massa immigratie.

  Schokkend hoeveel westerse moslims fundamentalisme steunen

  “Het is een onaangename waarheid: talloze moslims die profiteren van de westerse welvaart keren zich later tegen seculiere wetten. De stopzetting van immigratie uit islamitische landen is de eerste noodzakelijke stap.”

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/3/Schokkend-hoeveel-westerse-moslims-het-fundamentalisme-steunen-1716213W/

  1.   

   Bromsnor@ We zijn gestoord en we hebben gewoon last van een beetje islamofobie en die berichten en feiten zijn onjuist volgens mensen als Simon Chamberlain of Simon Colijn die rustig durven te zeggen van; “ga gewoon toch rustig slapen” ! Maar o wee als er weer een aanslag komt door moslims en hoe geschokt en verontwaardig al die schijnheilige Simons weer opeens zijn. Maar het heeft niks met de islam of immigratie te maken en stoute moslims hoeven alleen maar aangesproken te worden met soft gedrag door met een opgeheven vingertje te zwaaien met de woorden: “Niet meer doen hoor in vervolg beste kindertjes want dat mag niet” !

  2.   

   Ja, maar op zo’n bericht krijg je nooit antwoord @ Bromsnor.

   Dat is onwelgevallig of het komt uit de verkeerde koker.

   Gewoon een leugen.

   En dan beweren de linksen ook nog met droge ogen dat ze niet voor de fundamentalistische islam opkomen.

   Erg veel zelfkennis hebben ze niet.

 11.   

  @Bromsnor
  Hetgeen nog schokkender IS, dan dat Allochtonen ons willen doden, dat IS dat deze gefaciliteerd worden door politieke partijen ! De Genocide der autochtonen moet stoppen en betrokkenen moeten aan de schandpaal.
  .
  Hier kun je vaak verhaaltjes van moordenaars zoals Simon de Wauwelaar lezen. Socialisten hebben het moorden in hun genen !

  1.   

   De heer Reiss zit wellicht reeds weer fors aan de sterke drank en roept dat de Genocide de Autochtonen moet stoppen.

   Straks, na de volgende alcoholische versnapering, zal hij wellicht oproepen dat de zwaartekracht moet ophouden te bestaan.

   1.   

    Je goedkope reacties gaan stierlijk vervelend worden, Jodocus.

    Kun je niet iets anders verzinnen?

    1.   

     Vindt u ook niet, Wachteres, dat de genocide op de autochtonen moet stoppen?

   2.   

    Ik denk dat u beter uw dochter nu met een roestige heggenschaar kunt onthoofden dan dat zij eerst als broedstoof voor islamistisch krapuul mag dienen om vervolgens gemarteld en afgemaakt te worden met goedkeuring van die o zo strontvervelende Linkse Kerk.

 12.   

  Volgens mij heeft u het zelf een beetje te hoog zitten in uw hoofd beste Simon! Bent u het alweer vergeten wat er allemaal met onschuldige mensen gebeurt is in Syrie,Irak,Canada,Australie,Groot Brittanie,VS,Nigeria,Mali,Kenia en in Frankrijk!

 13.   

  Thierry Baudet heeft middels een tweet al laten weten dat vluchtelingenbootjes worden geenterd en er IS terroristen aan boord komen.

  Tja en nu staat het goedvolk van de VARA daar in Sicilie met de mond vol tanden.

  Oh ja en al 2 x heeft een Libische hooggeplaatste hetzelfde al aan Europa medegedeeld.

  Hoe lang nog voordat we eens echt wakker worden? Moet er eerst een veldslag hebben plaatsgevonden?

 14.   

  WIJ zijn allang wakker.
  Hoe lang dat nog voor de ( omgekochte?) overheidsdienaren duurt… dát kunnen wij ons afvragen…. misschien ontwaken die wel nooit.
  Tegen dat wij hier verzuipen in de terroristen, zitten die allang … mét de te duur betaalde mediamedewerkers…. op een veilig plekje.

  1.   

   Gielah legt de vinger op de zere plek, de rechtgeaarde rechtse autochtoon, ook bekend als de hardwerkende burger, ook bekend als de godvruchtige Bijbelgetrouwe christen, zal zonder twijfel het slachtoffer worden van een islamitische genocide terwijl de hun linkse vrienden uit de Grachtengordel met steun van de corrupte overheid, de NWO en de MSM buiten schot zullen blijven.

   Alleen Grote Geurt zal, met Gods zegen, dit onheil kunnen keren.

   1.   

    @Brouwenstein
    Nu nog die link naar de genocide door moslims in het toenmalige India niet gelezen? Ik zou het toen maar eens doen.

    http://web.archive.org/web/20110518185205/http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/irin/genocide.html

    Kwam vast en zeker ook door Wilders….

    1.   

     @ Brouwenstein

     Deze tekst vond ik op een Belgische site.

     De Belg meent dat zeer veel moslims zo over ons denken. Dat ben ik volledig met hem eens.

     Misschien een eye opener?

     http://nl.tinypic.com/r/1hjxv/8

 15.   

  Na enige malen links te hebben gestemd, nondeju en ook nog VARA lid, lid van de fascistische RABO-Bank en medewerker in de als zeer links bekend staande psychiatrie begin ik me zorgen te maken over alle niet linksen welke in groot gevaar verkeren.

  Gelukkig hebben we nog een leger. Volgens de denkwijze van de militair bestaat het individu niet. Je bent een team, je corrigeert elkaar en je neemt het – desnoods met gevaar voor eigen leven – op voor de zwakkeren. Dat is het verschil tussen de militair en de burger.

  Die militairen zijn eigenlijk onze helden en niet wij toetsenbordcommando’ s die enkel op beeldscherm heldendaden van onszelf verkondigen en precies weten hoe het moet en anders achteraf zeker.

  Maar goed dat onze kinderen niet kunnen lezen welke schaamteloze teksten wij op het internet plaatsen onder schuilnamen.

  Gedverderrie wat zijn we een stelletje ouwehoers.

 16.   

  hoeRs

 17.   

  DE ISIS is aan de verliezende hand…dus de vluchtelingen kunnen weer over zee naar huis…voordat hun vrouwen bij ons wortel schieten…

 18.   

  Theresa May schreef in een gastbijdrage in “The Times”:

  “De huidige situatie in de Middellandse Zee is ondraaglijk. Bendes profiteren van de ellende van hun medemensen, geven hen valse beloftes, laden hen op gevaarlijke boten en sturen hen – in veel gevallen – de dood in. Dit probleem is niet nieuw, maar het wordt groter. Het vereist een duidelijk antwoord van de EU.

  We kunnen niets doen wat nog meer mensen ertoe aanmoedigt deze levensgevaarlijke reis te maken of iets dat het de voor hun ellende verantwoordelijke bendes nog gemakkelijker maakt. Daarom zal het Verenigd Koninkrijk niet deelnemen aan een obligatoir systeem van nieuwe vestiging of van volksverplaatsing. […] We mogen geen prikkels geven aan economische vluchtelingen om hier naartoe te komen.

  Laat staan dat er ook nog IS-aanhangers mee getransporteerd worden.

  Maar voor de linksen zijn die IS-aanhangers blijkbaar geen probleem.

  Of hebben ze ook wat hen betreft geen idee wie dat eigenlijk zijn?

 19.   

  Ik sla de trom……

  Ik sla de trom en dreun de droomers wakker.
  Wie droomt verraadt zijn vrouw, zijn kind, zijn makker.
  Geen eerlijk man kan zich gelukkig voelen
  Als zijn gelijken, die het goed bedoelen
  En nooit hun ruggen nek hebben gebogen.
  Door liederlijke landsknechten bespoten,
  Getrapt, geslagen worden totterdood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, het is geen tijd voor zingen,
  Voor maanlicht, minnepijn en mooie dingen,
  Als de gerechten, onze zielsgenooten
  In donkre martelkampen weggesloten
  Verteren zonder hoop op beter morgen,
  Als dronken loeders godenzonen worgen,
  Het beste volk geprangd wordt totterdood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, het voordeel van deze aarde
  Verloor, voor wie een hart heeft, alle waarde.
  Wie denkt aan ketenen en ballingsoorden
  Veracht muziek en gruwt van groote woorden;
  Zoolang de besten in hun cellen zuchten,
  Dweept men niet met opalen avondluchten,
  Het leven is verbitterd door den dood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, stroomt samen, wij zijn velen.
  Mijnwerkers komt met bijlen en houweelen,
  Gij boeren scherpt Uw zeisen en Uw grepen,
  Matrozen neemt de haken van Uw schepen,
  En jagers laadt met scherp Uw jachtgeweren,
  Wij zijn de laatsten en wij moeten ‘t keeren.
  Boven den knoet verkiezen wij den dood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, we zijn in ‘t nauw gedreven,
  Wij die in vrede en vriendschap wilden leven,
  Werden een zee van purperroode vlammen
  Die zich een weg baant door betonnen dammen:
  Bezielde mannen die voor vrijheid vechten
  Zijn sterker dan een troep betaalde knechten.
  Wij vreezen niets, den duivel noch den dood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom; eens komt een eind aan ‘t lijden,
  Na deze ellenden rijzen zachte tijden.
  Dan bouwen we weer onze luchtkasteelen.
  Dan mogen onze kinderen weer spelen,
  Dan glijden weer op ‘t meer de blonde barken,
  Dan vrijen weer de paren in de parken……
  Het leven wint het eindlijk van den dood!
  Maar wordt nu wakker, want de nood is groot.

  Jan Greshoff

  1.   

   Mowdes

   De tuinman en de dood

   Een Perzisch Edelman:

   Van morgen ijlt mijn tuinman, wit van schrik,
   Mijn woning in: ‘Heer, Heer, één ogenblik!

   Ginds, in de rooshof, snoeide ik loot na loot,
   Toen keek ik achter mij. Daar stond de Dood.

   Ik schrok, en haastte mij langs de andere kant,
   Maar zag nog juist de dreiging van zijn hand.

   Meester, uw paard, en laat mij spoorslags gaan,
   Voor de avond nog bereik ik Ispahaan!’ –

   Van middag – lang reeds was hij heengespoed –
   Heb ik in ‘t cederpark de Dood ontmoet.

   ‘Waarom,’ zo vraag ik, want hij wacht en zwijgt,
   ‘Hebt gij van morgen vroeg mijn knecht gedreigd?’

   Glimlachend antwoordt hij: ‘Geen dreiging was ‘t,
   Waarvoor uw tuinman vlood. Ik was verrast,

   Toen ‘k ‘s morgens hier nog stil aan ‘t werk zag staan,
   Die ‘k ‘s avonds halen moest in Ispahaan.’

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!