ISIS steelt paspoorten van westerlingen zodat terroristen Europa en Amerika kunnen inwandelen

Geen categoriemei 16 2015, 18:05
Ze hoeven helemaal niet stiekem te zijn; ze kunnen rustig naar binnen wandelen.
Dat berichten Arabische media, tenminste. De reden? De terroristische organisatie heeft paspoorten en andere identiteitsbewijzen gestolen van gewone westerlingen en gebruikt die vervolgens om haar leden naar Europa en Amerika te smokkelen. Daar aangekomen zouden ze onder andere stand-by moeten staan om aanslagen te kunnen plegen.
Eerder eiste ISIS al de verantwoordelijkheid op voor de aanslag op een joodse supermarkt in Parijs. Ook zou de groep verdere plannen voor aanslagen hebben.
De afgelopen dagen is ISIS erin geslaagd om zijn 'kalifaat' verder uit te breiden. Zo is de Iraakse stad Ramadi, de hoofdstad van de provincie Anbar, nu feitelijk helemaal in handen van de terroristische organisatie. Hoewel het westen en diens Arabische bondgenoten af en toe luchtaanvallen uitvoeren op ISIS-doelen in met name Irak lijkt het vooralsnog niet het gewenste effect te hebben.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Report_-ISIS-terrorists-stealing-passports-from-Westerners-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten