Ivo Opstelten benoemd tot VVD-erelid op partijcongres

Geen categoriemei 30 2015, 12:00
Tijdens het grote jaarlijkse voorjaarscongres van de liberalen is oud-minister Ivo Opstelten benoemd tot erelid.
Gisteravond werd in Arnhem op het voorjaarscongres van de VVD oud-minister Ivo Opstelten geëerd met een erelidmaatschap. Aan de politieke loopbaan van de oud-bewindsman kwam eerder dit jaar plotsklaps een einde, toen hij zijn aftreden bekendmaakte naar aanleiding van de bonnetjesaffaire rond crimineel Cees H.
Partijvoorzitter Henry Keizer roemde de jarenlange inzet van Opstelten voor de partij en zette de nu gepensioneerde politicus in het zonnetje:
„Als partijvoorzitter maakte Ivo Opstelten samen met Mark Rutte de VVD voor het eerst in de geschiedenis de grootste partij van Nederland. Als minister van Veiligheid en Justitie maakte hij Nederland de afgelopen jaren veiliger. Maar in zijn indrukwekkende carrière was hij boven alles burgemeester”, looft de partij de man.
De VVD bedankte Ivo Opstelten voor zijn "43 jaar inzet voor Nederland." Ook zong tijdens het congres zangeres Loes Luca nog een liedje voor de voormalig minister en kroop daarbij zelfs op zijn schoot.
Op zijn beurt komt de oud-bewindsman zelf woorden te kort om zijn dankbaarheid richting de partij te getuigen. In een filmpje dat van de VVD de titel 'like a boss' heeft meegekregen, haalt Opstelten de ene na de andere superlatief aan om de VVD-leden te bedanken voor zijn benoeming:
[video width="568" height="320" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Ivo-bedankt-fans-likeaboss.mp4"][/video]
.
De voormalig burgemeester maakte zelf van de gelegenheid gebruik om op zijn beurt ook zijn politieke partij te roemen:
"Met elkaar houden we koers, want we staan voor onze partij die oh zo belangrijk is voor het bestuur van ons land. We houden koers!"
Opstelten kan zichzelf nu scharen in een zeer kort rijtje VVD'ers: momenteel kent de partij slechts acht ereleden. Onder andere Neelie Kroes, Hans Wiegel, Frits Bolkestein en Erica Terpstra werden al eerder gelouwerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten