Kranige 110-jarige man deelt zijn geheim met de wereld: hoe kon hij zo oud worden?

Geen categoriemei 23 2015, 8:00
Hoe word je maar liefst een eeuw en een decennium oud? De in 1905 geboren Mark Behrends weet wel hoe.
Bijna iedereen droomt ervan om bijzonder oud te worden. Zo ook Mark Behrends, die vorige week maar liefst 110 kaarsjes mocht uitblazen en zichzelf één van de alleroudste mannen van deze wereld mag noemen. Omringd door naar schatting maar liefst vijftig tot vijfenzeventig familieleden maakte Behrends er een fantastische dag van: want ook al had hij er meer dan honderd verjaardagen opzitten.. het blijft één van de hoogtepunten van het jaar.
En wat alle aanwezigen toen onmiddellijk opviel, was eigenlijk hoe kwiek de man nog is. Inderaad: Behrends oog namelijk nog goed. Hij woont nu weliswaar in een verzorgingsshuis, maar heeft nog auto gereden tot maar liefst z'n 106e. Tot zijn tachtigste was hij een conciërge en ook nu kwijnt de man niet weg achter de geraniums, maar is hij nog steeds met vanalles in de weer.
Maar hoe word je zo oud, op zo'n prachtige manier? Sporten? Fruit eten? Vitaminenpillen slikken?
Nee, niks van dat alles. Behrends heeft een heel bijzonder advies, wat je wellicht niet zou verwachten. Zijn dochter Lois Bassinger verklapt het geheim:
"Het vertelt altijd iedereen dat de reden dat hij zo lang leeft is dat hij elke dag om stipt drie uur 's middags een blikje bier leegdrinkt. Hij heeft altijd grappen gemaakt over dat dat zijn 'medicijn' is, want hij neemt maar heel weinig medicijnen."
En wat Bahrends dan drinkt?
"Wat er maar beschikbaar is."
Al schijnen dít zijn topfavorieten te zijn:
miller-high-life-beer-india
Je weet bij deze dus wat je te doen staat wat je moet doen als je net zo oud wil worden als Behrend: neem vooral nog een biertje! Maar niet teveel hè?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten