Nederland gaat meer bijdragen aan EU-missie tegen bootvluchtelingen

14421201274_2957947182_z
Foto: Global Panorama / Flickr

Om rampen op zee te voorkomen stuurt ons land meer materiaal en personeel namens de EU de Middellandse Zee op.

Met de 700 slachtoffers die vielen bij de tragische bootramp niet ver van de Italiaanse kust – pakweg een maand geleden nu – nog vers in het geheugen, is de Europese Unie wakkergeschud en gaat het actiever op de Middellandse Zee vluchtelingen weren waar het kan, en redden waar het moet. Om deze toename in verantwoordelijkheden te kunnen bolwerken, wordt er van de EU-lidstaten verwacht met een grotere inzet voor Frontex – de EU-organisatie die de buitengrenzen bewaakt – over de brug te komen.

Als antwoord op die vraag levert Nederland nu een hoop extra spullen:

Afgesproken is nu dat het kustwachtvliegtuig, dat in april al actief was, in oktober opnieuw boven de Middellandse Zee wordt ingezet. Daarnaast zal een snelle patrouilleboot niet twee maar vier maanden actief zijn in de Egeïsche zee, van juli tot en met oktober.

Daarnaast levert Nederland nog voertuigen zoals bussen en speurhondenteams van de marechaussee en personeel zoals grenswachters en andere experts.

De grote bijdrage is opvallend. Volgens staatssecretaris Klaas Dijkhoff is Nederland hiermee één van de grootste bijdragers aan Frontex. Ter vergelijking: binnen de EU behoort Nederland qua bevolkingsgrootte slechts tot de middenmoot.

Maar over de Nederlandse bijdrage aan deze missie is al meer te doen geweest. Eerder maakte het ministerie van defensie al bekend geen extra schepen te leveren aan de missie, omdat de Nederlandse marine in geldnood zit. Toch kon Nederland het er niet bij laten om niets te doen, want er werd veel publicitaire druk gelegd op de regering. Dagblad De Limburger vergeleek de bootrampen met de holocaust. Daarnaast kondigde terreurorganisatie ISIS aan de bootmigratie te willen gebruiken om jihadisten Europa binnen te smokkelen.

Nu maar afwachten of de Nederlanders kunnen helpen het tij te keren.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

25 reacties

 1.   

  Waar zijn hun vrouwen dan? hebben zij hen overboord gegooid om zo aan de onze te kunnen beginnen? Het zal niet voor het eerst zijn dat Islamitische leugenaars kwetsbaren overboord gooien….Hen krijg je nooit meer uit Nederland, .want hun voortplanting begint direct op Nederlands gebied voor de Nederlandse nationaliteit….

  1.   

   Inderdaad Geah! Weer een prachtige foto als overtuigend bewijs dat er geen plaats is voor vrouwen en kinderen. Nee, deze lafaards zijn voor het redden van hun eigen hachje en laten hun gezin gewoon in de steek bij die barbaren aan de overkant.

   1.   

    Zo is het toch @meneer van Urk?

   2.   

    Hopelijk zullen de volgende boten Europa niet bereiken…..

    1.   

     @Geah
     Het is preceis hetzelfde als met die ‘gevluchte’ Rohingha’s die niemand wil opnemen. Vrijwel allemaal jonge kereles die lid zijn van terreurcellen. Myanmar heeft er afgelopen weken maar liefst 181 opgerold. Dus drie keer raden wat er op die boten zit die voor de kusten van Indonesië, Thailand en Maleisië liggen.
     Maar ja, de bestuurders van die landen zijn het naïeve ver voorbij.
     Vluchtelingen zijn de mensen die men hun gezin/familie in de buurlanden een goed heenkomen hebben gezocht. Dáár zou onze steun naar uit moeten gaan. Steun Libanon, breng er deze onderkomens heen:

     theverge.com/2015/3/26/8287509/ikea-refugee-shelter-flatpack-photos-iraq-syria

     Kijk en op de foto’s bij deze link ziet men gezinnen. Dat geloof ik, niet een schuit vol met jonge kerels!

     1.   

      @Toetssteen,

      Europa laat de vijand binnen…De Islamitische bezetting zal veel erger worden dan de nazi’s van destijds….

     2.   

      @Geah
      Mee en meer krijg ik ook dat idee. Ik ben niet zo jong meer, maar kijkend naar de jonge mensen die nu proberen de maatschappij in stand te houden door hard werken en hun kinderen, dan vraag ik me keer op keer af waar men mee bezig is?
      Een Europees kalifaat? En dan gaat de wetenschap sky high? Dat is utopia.
      Herrie trappen met Rusland en China zal het allemaal nog erger maken.

      Maar stel nu dat de boel volkomen op zijn gat gaat en de elite op een moment uit de veilige bunkers kruipt en de aarde woest en leeg zal zien….. Mhhh , ik gun het hen, zo ruimhartig ben ik dan ook wel weer.

  2.   

   Echt vol zit deze boot ook niet en maakt op mij een solide indruk.

   wie weet een weekendje zeevissen op de noordzee?

   Wel knap als reaguurders zo doorslaan…

 2.   

  Wat de zieligheidsindustrie betreft komen ze met een cruise Rotterdam binnenvaren en kunnen de nederiglanders met de reddingssloep de zee op.Want de nieuwe nederiglanders zijn de grootste aanwinst voor ontwikkeling ,welvaart en vrede

 3.   

  In de praktijk komt het er op neer dat de extra boten worden gebruikt om immigranten uit de bootjes te halen en naar Europa te halen.

  Met andere worden het zal (potentiële) immigranten en mensensmokkelaars stimuleren om nog meer mensen op de bootjes te zetten richting Europa omdat ze weten dat er marine boten rondvaren die de immigranten naar Europa zullen brengen.

 4.   

  Er moet écht zaagsel, helemaal niets of linksigheid in die politieke koppen zitten, om niet (in) te zien, dat dit op een totale ramp gaat uitlopen.
  Drie keer raden, wie er dan handenwringend en tranen plengend bij staan te kijken, ach en wee roepend, dat ze dit nooit zo bedoeld hadden?
  Ik hoop op een guillotine met een botte bijl, voor de verantwoordelijken en anders de Limburgse mijnen heropenen en tot magere Hein ze komt halen, kolen laten bikken. Doen ze meteen eens écht werk en dan kunnen meteen ook die verschrikkelijke windmolens op de schroothoop!

  1.   

   @Suijkerbuijk
   Rondje Joop en wetende wat er zoal voor bomenknuffelaars in de bestuurslagen zit en dan weet je dat ze pas toe zullen geven als ze zelf moeten vluchten.

 5.   

  Toch opvallend dat Nederland alles uit de kast haalt om de grenzen in het Mediterraans gebied te bewaken en te beveiligen terwijl het aan onze grens dat zogenaamd niet kan !?

  1.   

   @Van Urk
   Natuurlijk kan een grens tegenwoordig nog beter dan vroeger bewaakt. Hang er maar drones boven.

 6.   

  De nieuwe naam voor Nederland: “Autochtone Genocide Fabriek”.

 7.   

  Lees s,v.p.

  Martin bosma bij Pauw over zijn nieuwe boek.

  Dit staat ons te wachten met al die islamieten in ons land en op de bootjes.

  http://www.google.nl/search?q=Het+nieuwe+boek+van+Martin+bosma&nota=1&hl=nl&gbv=2&prmd=ivns&source=univ&tbm=nws&tbo=u&sa=X&ei=xQVoVaDOH4207Qabw4PgBA&ved=0CBYQqAI

  Maar ach, laat maar komen, onze overheid krijgt 6000 euro per drenkeling van Brussel.

  De linksen en Brussel orkestreren onze ondergang.

  Beste allemaal, dit gaat niet goed.

  1.   

   ” Het wordt tijd dat progressief Nederland excuses aanbiedt voor steun aan het ANC ”

   http://politiek.thepostonline.nl/column/het-wordt-tijd-dat-progressief-nederland-excuses-aanbiedt-voor-steun-aan-het-anc/

 8.   

  Ik ga het boek in elk geval snel bestellen.

 9.   

  Gielah,

  Ik zie deze voortgang als een zeer kwaadaardig virus, waarvan de Policor hoopt…………nee verwacht, dat uitzieken het beste resultaat zal opleveren.
  Dan valt het wel mee. Toch?

  Maar helaas, na verloop van tijd blijkt het kwaadaardige virus dodelijk te zijn voor ons en onze democratie.

  1.   

   Dat hoopt de POLICOR helemaal niet, die wil Europa het liefst zo snel mogelijk islamiseren ongeacht de prijs. De grootste slagers en moordenaars in de geschiedenis waren links. Ze geloven in ideeën en luchtkastelen en niet in mensen. Van laatstgenoemden mag er wat hun betreft zo een miljard over de kling worden gejaagd, POLICOR slaapt er geen minuut minder om.

   1.   

    Mediaevist

    Kan me Halsema nog herinneren die pleitte om blanke kinderen op zwarte scholen onder te brengen, zoals zijzelf bij haar kinderen had gedaan, in het kader van het euforische multicultisyndroom.

    Maar ach, toen het besef ook bij haar doordrong wist ze niet hoe snel ze haar koters op een witte school moest plaatsen.

    Aftakeling van de democratie is voor de autochtonen en niet voor de elites.

    Zodra de verandering zichtbaar wordt en de weg terug is afgesneden mede door hun beleid zullen de verantwoordelijke linkse verdwijnen naar een ander continent en Europa voor gezien houden.
    Ze hebben immers geld zat om de stap te realiseren.

  2.   

   Dit is ook de bedoeling van “the powers that be..”, dat een en ander dodelijk zal blijken voor ons en voor de democratie.

   Nee… ik ben niet optimistisch.

 10.   

  Uit de telegraaf van vandaag 29/05/2015

  http://nl.tinypic.com/r/jqlru1/8

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!