Ongelooflijk: onderzoek bewijst dat vrouwen beter rijden dan mannen

Geen categoriemei 15 2015, 21:00
Wellicht dat het iets te maken heeft met testosteron.
Vrouwen achter het stuur, bloed aan de muur; je hoort het mannen geregeld zeggen, zeker als ze in de auto zitten en bijna stilstaan op een rustige weg omdat de dame die voor hen rijdt een beetje doorsukkelt.
Nee, vrouwen en auto's... het is bepaald niet de ideale combinatie.
Het Britse onderzoek van verzekeringsmaatschappij Privilege Insurance maakt korte metten met het stigma dat vrouwen minder goed zijn in autorijden. Vrouwen scoorden in de test maar liefst 23,6 van de 30 punten, terwijl mannen op 19,8 blijven steken, meldt de Britse Mirror.
De automobilisten werden getest op bumperkleven, snelheid en afsnijden. Wat bleek? Dames gedragen zich als een, uh, heer? in het verkeer, terwijl mannen lijken te denken dat ze in Wilde Westen zijn en op een paard zitten.
Mannen schijnen met name nogal te houden van bumperkleven (er is weinig irritanter dan dat) en door 'oranje rijden.' Het is wat gek dat je voor dat laatste minder punten krijgt, omdat dit gewoon legaal is; je mag niet door rood rijden, maar als je door oranje gaat krijg je geen boete of iets dergelijks. Daarom gebruiken we de kleur 'rood' namelijk.
Tenminste, dat is wat de mannen die meededen aan het onderzoek zeggen. En eigenlijk hebben ze daar nog gelijk in ook.
Wat bumperkleven betreft hebben de mannen natuurlijk geen excuus. Het is erg agressief gedrag waarmee je in potentie gevaarlijke situaties betreft. Niet doen dus heren; neem wat dat betreft een voorbeeld aan vrouwen. Zij doen dat soort dingen niet.
Nou ja, in ieder geval veel minder dan mannen: meer dan een kwart versus een magere 14 procent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten