Tientallen terroristen ontsnappen uit gevangenis in Irak

Geen categoriemei 09 2015, 20:00
Een opstand van 300 gevangenen heeft zo'n veertig van hen in staat gesteld om te ontsnappen.
HLN.be bericht dat tientallen Iraakse gevangenen erin zijn geslaagd om te ontsnappen uit een Iraakse gevangenis. Bij hun ontsnapping, die het gevolg was van een gevangenisopstand, zijn dertig andere gevangenen en minstens zes politieagenten om het leven gekomen.
In de gevangenis in al-Khalis zitten vooral veroordeelde terroristen. In totaal zitten er zo'n driehonderd gevangenen, van wie er nu zeker veertig op de vlucht zijn. "De gevangenen vochten onderling. Dat vroeg om aandacht van de bewakers, die erheen gingen om de knokpartij te stoppen. De gevangenen vielen echter de bewakers aan, pakten hun wapens af en begonnen een opstand. Daarbij bemachtigden ze ook het wapenarsenaal van de gevangenis", aldus een politiewoordvoerder tegen al-Arabiya.
Even denken hoor: de gevangenen begonnen uit het niets met elkaar te vechten waardoor de gevangenis in één grote oorlogszone veranderde. De aanwezige bewakers moesten daarom wel ingrijpen, wat hen nogal duur kwam te staan omdat de gevangenen die kort daarvoor elkaar nog de hersens insloegen zich opeens tegen hén keerden. Ondertussen zagen tientallen - minstens veertig! - gevangen terroristen kans om te ontsnappen... Zij zijn nu op de loop en worden waarschijnlijk van zijn lang-zal-die-leven niet meer gearresteerd.
Juist ja.
Heel gek, maar op de één of andere manier bekruipt mij het gevoel dat het een geplande actie was. Dat is niet zo gek aangezien de meeste terroristen lid zijn van dezelfde terroristische organisaties of op zijn minst dezelfde ideologie aanhangen en doelen nastreven. Feitelijk zijn ze allemaal bondgenoten van elkaar, ja, ook als ze lid zijn van andere terroristische clubs.
Interessant genoeg is ISIS tot nu toe vaak betrokken geweest bij dit soort grootschalige ontsnappingen. Dat zal nu niet anders zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten