Timmermans heeft gesproken: 4% van alle bootvluchtelingen komt naar Nederland

Big_Crunch-_Frans_Timmermans_(16003823435)
Foto: euranet_plus / Wikimedia Commons

Per EU-decreet is besloten dat Nederland maar liefst 4,5% van alle bootvluchtelingen onderdak moet gaan bieden.

Alsof er in Nederland helemaal geen kabinetscrisis is geweest over het onderwerp, dendert de Europese Commissie er vandaag overheen met opgelegde percentages over hoeveel bootvluchtelingen iedere lidstaat moet opnemen. Duitsland is spekkoper met 18%, maar ook Nederland ontspringt de dans niet: 4% van alle per boot arriverende vluchtelingen moet in ons land een plaats gaan krijgen.

Aldus een trojka van Frans Timmermans, buitenlandcoördinator Federica Mogherini en migratie-eurocommissaris Dmitris Avramopoulos:

De Europese Commissie is woensdag akkoord gegaan met een vluchtelingenplan om asielzoekers die via de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken, beter te spreiden over EU-landen. Nederland zou daarbij 4,35 procent van de vluchtelingen moeten opvangen.

Via het plan worden vluchtelingen via een quotasysteem verdeeld over EU-landen. Bij de verdeling is onder meer rekening gehouden met het aantal inwoners, het bruto nationaal product, het werkloosheidspercentage en hoeveel vluchtelingen al zijn opgevangen door het land.

De drie zijn heel erg te spreken over het plan, en noemen het een sterk staaltje verantwoordelijkheid nemen:

Kritiek zal er zeker komen op deze voorstellen, verwacht Timmermans. Maar hij vindt het niet langer acceptabel dat mensen hun mond vol hebben over het stoppen van de tragedies met bootvluchtelingen op de Middellandse Zee maar stil zijn als er maatregelen moeten worden genomen om er wat aan te doen.

En in het kader van ‘oplossing’ zal ook vaker worden gepatrouilleerd op de Middellandse Zee. Helaas niet ter sprake kwam het zogenaamde Australische model. Deze oplossing gooit het over een andere boeg dan Timmermans nu in Europa wil: in plaats van verspreiding van alle vluchtelingen over  de lidstaten van de Europese Unie, worden ze teruggestuurd naar waar ze vandaan kwamen. De Australische marine laat niemand verdrinken, maar omdat je aan boord van een overheidschip zit wil dat niet zeggen dat je de gelegenheid wordt geboden asiel aan te vragen. Onder de slogan “No way, you will not make Australia home” wordt aan immigranten snel duidelijkheid verschaft. We schreven er al eerder over: hier, en ook hier – in het laatste geval zelfs nog voordat de huidige crisis uitbrak.

Maar zoals gezegd: it shall not be. In Europa wordt het over een andere boeg gegooid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

132 reacties

 1.   

  Uiteraard wordt het Australische systeem niet ingevoerd. Vergeet niet dat in de jaren 70 door Europa met de Arabieren is afgesproken om ongebreidelde immigratie vanuit Afrika en het MO toe te staan in ruil voor goedkope olie ! En reken maar dat de volgevreten Arabische machthebbers ons daar aan zullen houden !

  Daarnaast moeten de (pseudo) linkse partijen genoeg stemvee hebben en daar zijn deze “vluchtelingen” zeer geschikt voor. Ook het WOII syndroom, dus de angst voor racisme en discriminatie, staat een juiste aanpak volledig in de weg.

  Ons continent is verloren. De Arabisering en Afrikanisering is niet meer te stoppen, alleen nog via opstand en burgeroorlog.
  En dit probleem :
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/05/italie_is_komt_er_aan.html
  dat ernstig onderschat wordt, maar enorme ellende gaat veroorzaken….

 2.   

  De Stille Genocide op autochtonen kan dan in een versnelling komen. Geen Koopwoning voor jeugdigen met flex contract en geen Sociale huurwoning voor autochtonen !!! Vies moordend AllochtonenPartij tuig, met naam Timmermans, sodemieter op met je MH17 leugens. Zeg leugenaar krijgen jouw kinderen ook zo moeilijk een woning of doe je er zelf iets aan met je politieke PvdA vrienden. Het schorem onder elkaar verzorgt zich goed, maar laat het Volk bloeden voor hun Achterlijkheid ! De ‘Gutmensch’ uithangen ten koste van anderen, daar zijn Timmermans en de Krapai partijen goed in !!!

 3.   

  O!, dat zullen waarschijnlijk de IS strijders wel zijn die zich als vluchtelingen zullen gaan voor doen en deze week aan Europese wal gaan raken waar de Libische minister Omar al Gawari net over gewaarschuwd heeft!

 4.   

  Nou dat wordt een massamoord op de autochtonen…

 5.   

  Makkelijk lullen met zijn mega salaris, wat wij in
  nl moeten.
  Het raakt hem totaal niets en vind zichzelf een
  geweldig mens met deze beslissing.

 6.   

  Europese Commissie pleit voor een opvangst met quota. Nederland gaat financieel volledig kapot aan de massa-immigratie voor niet westerse economische asielzoekers. Miljarden kostenpost voor economische asielzoekers die volgen de EU niks hoeven bij te dragen aan oorspronkelijke landen. Allemaal mensen die zodra ze hun papiertje hebben bemachtigd hun hele familie erbij halen en onze vrijheden zullen gaan ontnemen. Linea recta richting de VS sturen. Daar hebben ze op meer dan 300 miljoen inwoners slecht 3 miljoen moslims. De VS is tenslotte toch de grote veroorzaker van al de M-O problemen. Het elkaar al eeuwen uitmoorden in al die landen buiten beschouwing gelaten. Nog meer moskeeën, haatimams, jihadisten en IS strijders in alle landen van Europa. Verschrikkelijk. Hoe krijgt iemand het in zijn hoofd om al die mensen hier asiel te verlenen.

 7.   

  Nederland is met zijn steun indertijd aan de illegale inval in Irak en de huidige inzet van bommenwerpers in dat land medeverantwoordelijk voor deze vluchtelingenstroom. Het is niet meer dan redelijk dat we ons aandeel in deze ellende nemen.

  1.   

   Brouwenstein. De hoofdveroorzaker de Amerikanen moeten al die M-O economische asielzoekers opnemen. Maar de VS blijft volledig buiten schot. Wij alle nadelen en ellende en VS alle voordelen. EU leiders hebben hun verstand verloren en staan ernstig onder druk van NAVO en VS.

  2.   

   De dobbernegers komen uit Afrika. Niet alleen uit het -door links zo bejubelde en daarna zo zwaar getroffen Libië, maar uit enorme delen van Afrika, waar helemaal geen oorlog heerst. Laat staan dat Irak daar iets mee te maken heeft.
   Zelfs de staatsomroep wijdde hier uitgebreid over uit.

   Die dobbernegers komen hier. Daarna wordt het gezinshereniging, dat zijn dan zogezegd de vliegnegers en daarna scheiden ze, waarna ieder weer een partner uit het land van herkomst haalt.
   Werken is niet hun core business, dus dat wordt bijstand.
   Omdat onze salonsocialist Timmermans uiteraard niet zijn riante salaris gaat besteden aan deze uitkeringen, komt dat voor rekening van de belastingbetalers hier.

   Maar inmiddels begint onze verzorgingsstaat onder een hard toenemende druk van deze socialistische gulheid door zijn hoeven te zakken.
   En daarvan betalen de zwakkeren in onze samenleving uiteindelijk weer de rekening.

   Want heel links is ervan overtuigd dat arbeid al te zwaar belast wordt. Consumptie moet dan belast worden, maar de burger is al bijna gestopt met uitgeven en vlucht steeds meer over de grens voor zijn boodschappen.

   Dus uiteindelijk, Simon, wordt het -dankzij het socialisme- rien ne va plus voor de zwakkeren in onze samenleving.

   1.   

    Mensen die de term ondernemers gebruiken plaatsen zich buiten elke beschaafde discussie.

    1.   

     Ondernemers moet zijn dobbernegers

     1.   

      Uw verspreking is anders toch veelzeggend, Simon.
      Of verwarde u dat u het begrip “dobbernegers” met het begrip “argumenten”?

      Maar zoals onze geliefde en linkse voorman Jozef Stalin al zij: Het leed van een enkeling is een drama. Het leed van honderdduizenden is slechts statistiek.

     2.   

      Wat een debiele vergissing , “Brouwenstein” !

      En waarom mag je niet over dobbernegers spreken ?

      Wat is dat toch voor onzin om geen onderscheid te maken ?

      Onze marine heeft het in geval van verzopen profiteurs over afborrel-negers .

      Mag dat ook al niet meer ?

     3.   

      Men bedoelt daarmee ook alleen maar dobberende kokosnoten, meer niet zwerfstein.Maak je niet zo druk.

     4.   

      nee hoor dat kan heel goed…..dobbernegers…dobbernegerts…dobberende negers….dobberende negerts..drijfnegers..mores en la costa….. ..dobberende zwarten…..ik kan nog uren doorgaan en tot uw dienst….en u maakt hier gelukkig niet de dienst uit!!

    2.   

     “Mensen die de term ondernemers gebruiken plaatsen zich buiten elke beschaafde discussie.”

     Gelukkig maar, dat dit geen beschaafde discussie is. De ‘term ondernemers’ is hier dus bijzonder goed op z’n plaats.

  3.   

   Spreek voor je zelf Brouwenstein, Je mag mijn gedeelte ook betalen van de kosten want ik ben altijd tegen die oorlog geweest en wil hierbij niet medeverantwoordelijk worden gesteld voor de daden van een regering waar ik niet op heb gestemd.

   1.   

    De medeverantwoordelijkheid jegens vluchtelingen betreft niet individuele burgers maar staten.

    1.   

     Je hebt het over “ons”. Daarnaast betaal “ik” ervoor.
     Je bent sociaal tegen bootvluchtelingen(gelukszoekers) maar asociaal tegen de rest van de Nederlandse bevolking die steeds meer geld hiervoor opzij moet leggen. Ga jij mijn moeder der kont wassen? Sinds de bezuinigingen moet de familie dat nu zelf doen. Die bezuinigingen komen voor een groot deel voort uit de kansloze vluchtelingenstroom die naar Europa komt.

    2.   

     Maar die staten worden toch weer gefinancierd met het geld van individuele burgers, niet?
     Dus de “afkoopsom” voor een oorlog die elders gevoerd wordt en niets met deze vluchtelingen te maken heeft moet weer door individuele burgers worden opgehoest.

     Valt het u trouwens ook op dat Timmermans (de duivel hebbe zijn ziel, en wel zo spoedig mogelijk)
     nergens rept over het stoppen van die vluchtelingenstroom?

     Begroten we voor 2015 1.000.000 dobbernegers, dat zijn er 43.500 voor Nederland en dat kost de samenleving 1 miljard Euro per jaar. In 2016, 2017 en 2018 nog zo een contingent en dan mogen we jaarlijks 4 miljard extra ophoesten.

     Waar gaan we dat vandaan halen Simon? Alle subsidies op cultuur afschaffen?
     Ontwikkelingshulp kunnen we sowieso afschaffen, want deze stroom gelukszoekers toont wel aan dat ontwikkelingshulp per definitie weggegooid geld is.

  4.   

   Praten we over 12 jaar terug Brouwerstein! Het gaat nu om de vluchtelingenstroom anno 2015 wat ons bezigt!

  5.   

   “We”zijn niet jij en timmerfrans, zwerfstein.

  6.   

   Als wij Isis bombarderen is dat dan reden voor al die ongeschoren smoelen in een straal van honderden kilometers daaromheen om hier asiel op te kunnen eisen , Schweinstein ?

   En wat wordt er nou helemaal gebombardeerd ?
   Isis groeit nog steeds , dus zijn die bommetjes maar een beetje speldenprikken .

   Voor de bühne , zeg maar .
   Heb niet de indruk dat dat nou echt wat oplost .
   Gewoon omploegen die bende !

   Eén leider mogelijk overleden ? Een klaterend succes ?
   Staan er zo duizend andere gekken klaar om het over te nemen !
   Het is toch dweilen met de kraan open ?

   En nee , het is niet redelijk om ons met nog meer van die potentiële koppensnijders op te zadelen .
   Neem jij ze dan maar in huis , Schweinstein .

  7.   

   Zwerfstein, jij bent hier ook illegaal binnen gekomen als kalief,en wij nemen reeds aandeel in de ellende van jouw aanwezigheid,dus goed van jou dat je de ellende die de nederiglander ondergaat met de import van kokosnoten en kalifaatgangers begrijpt.

 8.   

  Vluchtelingenstroom? Economische asielzoekers voor het grootste deel.

  Zoals al jaren het geval is. En tussen hen zitten nu IS-aanhangers.

  Ongelofelijk, waar haalt links die leugenverhalen vandaan, bij Joop?

  Bij Dronten en Ter Apel zjn opvangcentra.

  Kerngezonde en goed geklede ‘vluchtelingen’.

  amehoela!

 9.   

  ‘Dat hele Europa is toch gewoon een soort uiterst instabiele toestand aan het worden. Ik behoor tot de sceptische tak. Ik ben voor een stap terug: de EU zou alleen een netwerk van economische samenwerking moeten zijn. Een reden voor een politieke unie ontbreekt. Die stip op de horizon, die zien mensen niet, ikzelf ook niet.
  Het gaat nu over de toewijzen van bootvluchtelingen en de discussie welke zijn de echte vluchtelingen en welke de economische gelukszoekers.
  Van dichtbij maak ik het vluchtelingenwerk in Nederland mee, gelukkig hoef ik niet te oordelen wie er een status krijg en wie niet.
  Wel zie ik het gedoe rond de opvang en latere huisvesting en de problemen die daarmee gepaard gaan.
  Heb je één keer je status dan krijgen ze je met spons en zeem niet meer het land uit, hoe vervelend en onwillig je ook bent.
  De familie die overkomt vanwege de gezinshereniging is altijd gelijk onder dak.
  Daar wordt te weinig op gecontroleerd.
  Met nadruk steeds soms, in de meeste gevallen loopt het redelijk, niet meer dan redelijk. Blije en dankbare gezichten zijn schaars en soms word ik (ras optimist)er somber van.
  Er komt een moment dat de wal het schip keert. Wanneer is genoeg genoeg?
  Maar verdomme mag ik als christen mijn naaste een redelijk bestaan ontzeggen?
  Weet ik het beter dan God?
  In de kerk zing ik van:

  Neem mijn leven, laat het, Heer,
  toegewijd zijn aan uw eer.
  Maak mijn uren en mijn tijd
  tot uw lof en dienst bereid.

  Neem mijn zilver en mijn goud,
  dat ik niets daarvan behoud’.
  Maak mijn kracht en mijn verstand
  tot een werktuig in uw hand.

  Maar als het Gods wil is dat mijn geld naar de vluchtelingen gaat mag ik dan weigeren?

  Het is moeilijk, je kunt beter geen christen zijn.

  1.   

   Een christen die het Woord van Christus verstaat kan niet anders dan ruim toegang en opvang aan vluchtelingen; Zijn Woord kan niet anders worden verstaan.
   Om deze reden zal duidelijk zijn dat ik de zelfverklaarde christenen op dit blog meestal zeer ongeloofwaardig acht.

   1.   

    In de Bijbel gaat het over het afdragen van de tienden. In Nederland gaat het over het afdragen van de helft.
    Bovendien heeft Christus nooit uitspraken gedaan over het toegang geven van vluchtelingen.
    In ieder geval niet over onze hoedanigheid, want destijds bestond er nog geen verzorgingsstaat.

    Die verzorgingsstaat maakt het verschil tussen vluchten en een nieuw leven opbouwen waarin je zelf je brood verdient en gelukzoeken, waarbij je parasiteert op anderen.
    Dat laatste zou Jezus ook niet zo een goed idee hebben gevonden.

    1.   

     Ik zie dat Lanterfanten geen enkel probleem heeft om Jezus in zijn politieke agenda te passen.
     Die behendigheid deelt hij met veel christenen.

     1.   

      Dat is een gedurfde opmerking. Uiteindelijk reageerde ik op uw opmerking, waarbij u Jezus Christus als úw buikspreekpop inzette.

   2.   

    Kennelijk ben jij links , christelijk en islamitisch tegelijk Schweinstein .

    Bedenkelijke eigenschappen !

    Zeker in combinatie .

   3.   

    En jij, puinhoop, kan van de ondertsaande bijbelse spreuken nog heel wat leren.
    Jouw bewust verkeerd gebruik van bijbelteksten laat exact zien wie en wat je bent.
    A liar and a fraud.

    Waarschuwing tegen leugenaars
    Mensen die alleen maar liegen en bedriegen,
    zijn nietsnutten en brengen alleen maar ongeluk.
    Ze knipogen veelbetekenend,
    geven elkaar seintjes met hun voeten,
    wijzen met hun vinger.
    Ze zitten vol oneerlijke en misdadige plannen.
    Ze lokken ruzies uit.
    Daarom loopt het plotseling slecht met hen af.
    In één ogenblik is er niets van hen over.

    Wee die
    van het kwade zeggen: goed!,
    en van het goede: kwaad!-
    die duisternis als licht voorstellen
    en licht als duister,
    die bitter als zoet voorstellen
    en zoet als bitter!

    Wat je zaait zal je oogsten, in het goede én in het kwade. Niemand uitgezonderd, ook de jodocussen niet.
    Aan jou en jou alleen is de keuze.

   4.   

    Heer B,

    Ik vind dat je weinig slim bezig bent. Voorspelbaar. Maar goed. Ieder z n plezier.

  2.   

   Wat zégt u nu eigenlijk?

   1.   

    Ik zie dat de zelfverklaarde christen Gielah zich aangesproken voelt. Dat is terecht.

   2.   

    Gielah,
    Niet alleen in het grote maar ook in het kleine geldt:

    “Zalig zijt gij, wanneer men u smaadt en vervolgt en liegende allerlei kwaad van u spreekt, om mijnentwil.”

    1.   

     Sorry, onderstaande reactie is voor Daniel.

     Gielah e.a., ‘k heb weinig gereageerd de laatste tijd maar de beerputstank van bepaalde types heeft niet bepaald toegevoegde waarde.
     Onbegrijpelijk dat zweinstein en zijn familie hier vrijelijk leugens en laster mogen posten.
     Dat geeft een goede website een rioollucht.
     Zo jammer.
     ‘k Heb een bloedhekel aan lui die het slechte uit goede mensen proberen te halen
     Dat heeft m.i. niets met discussie te maken.
     De oprechte reacties lees ik met plezier.
     Vriendelijke groet van willz

  3.   

   Misschien ook zingen:

   Leid vriendelijk Licht mij als een trouwe Wacht

   dat helpt mij in elk geval.
   Mvg

  4.   

   zie onder Gielah aub, Daniel.

  5.   

   Arme Daniel, bent u in het diepe gesprongen net als Kierkegaard?

 10.   

  En die gaan allemaal “logeren ” bij timmermans en simon zwerfstein.

 11.   

  @Simon de Wauwelaar
  Al eerder gezegd: Ga je Eigen Kinderen doden, maar laat de anderen met Rust ! De gehele Dag hier de grote Rat uithangen. Je Kinderen moesten eens weten welk een leven jij met hun voor hebt ! Timmermans is een gigantische gluiperd, maar jij doet geen haar voor hem onder, kindermoordenaar !!!

 12.   

  Stof tot nadenken: ‘Hoe tolerant ben je tegenover de mensen die niet tolerant zijn?’

  Wanneer we hierdoor, de vluchtelingenproblematiek, onverdraagzamer worden, fundamentalistischer in onze stellingen over de andere, angstiger, meer vatbaar voor autoritaire denkbeelden, meer bereid onze democratische rechten uit ‘veiligheidsoverwegingen’ op te geven, pas dan hebben deze terroristen hun doel echt bereikt: want dan zullen we hetzelfde geworden zijn als zij.

  Echter buiten DDS is zelfcensuur is in toenemende mate de norm aan het worden. We moeten, vind ik, vrijheid van meningsuiting werkelijk omarmen als vrijheid voor iedereen, of ze nu de profeet beschimpen, christenen, joden, links of rechts. Alleen zo kom je verder.
  Maar wie durft dat in de openbare ruimte en niet in de anonimiteit van deze site?

  1.   

   Mooi gesproken, Daniel.

  2.   

   Dit is een direct gevolg van de discriminatie van PVVers. Je kijkt wel uit om de waarheid te zeggen, het kan je werkrelatie schaden en in sommige gevallen zelfs ontslag.

   1.   

    Begrijp ik goed dat je PVV- ers ook als vluchtelingen beschouwt?
    Dat ze in de regel flink de weg kwijt zijn is natuurlijk wel waar.

    1.   

     Vrijheid van meningsuiting is verdwenen door links. Waar je die vluchtelingen nu weer vandaan haalt?

     1.   

      Ja dat vroeg ik me ook af: wat doen die verdoolde PVV-ers toch in deze draad?

   2.   

    Ja dit kan kloppen WWW, maar juist door ervoor uit te komen bereik je wel meer dan dat je nu anoniem blijft.

    Veel mensen durven het niet maar ik adviseer ze juist om er wel 100% vooruit te komen. Je zult zien dat er meer komen en samen sta je sterk.

    Links weet (net zoals Brouwenstein) dat de PVV’er bang is en misbruikt dit juist tegen hen.

    Dus kom er in de openbare ruimte gewoon voor uit en laat mensen met argumenten weten hoe je er over denkt.

  3.   

   @Daniel
   Tegenvraag: Waarom wierp Jezus de handelaren en de geldwisselaars uit de tempel?
   Waarom nam die barmhartige Samaritaan de hulpbehoevende man niet mee naar huis, maar gaf hij de herbergier een som geld voor de verzorging van het slachtoffer?

   Tolerantie is een leuk woord Daniel, maar alles tolereren zal onherroepelijk ontaarden.
   Het antwoord op vraag twee is idem vrij simpel.

 13.   

  Dat hebben die EC-jongens weer vilein bekeken
  wij “moeten”4,35 % van die horde “Vluchtelingen” behappen
  dus je begrijpt, wat WIJ al heel lang snappen :
  Er komt geen eind aan de invasie waar zij van “vluchteling” spreken !!!
  .
  maar dat einde vrienden zal er nu toch heel snel moeten komen,
  want er is ’n maximum aan wat valt te behappen
  waarvan die EC-jongens duimen dat WIJ dat niet snappen
  maar van die procenten-“Normen” gaan zij maar fijn dromen !!!
  .
  want VOL BLIJFT VOL, al wil men dat niet horen
  en wij bepalen zélf de grens, die WIJ kunnen behappen
  dus gaan maar eens weigeren in die EU-leugens te trappen
  en schoppen ze…als 1 man…allemaal uit hun ivoren toren !!!

  1.   

   ALLEMAAL !!!

 14.   

  Het ligt allemaal zo simpel beste mensen.
  Europa gaat er aan. Onze kinderen en kleinkinderen zullen in oorlog en ellende leven, zo simpel ligt het. Wederom met dank aan links, dat al sinds 1918 kans zag om de wereld in eindeloze socialistische ellende te storten.
  Ook nu weer : deze keer door het massaal binnenhalen van criminelen, uitvreters, niksnutten en religieus waanzinnigen. Omdat Europeanen al zo’n 70 jaar geleden geleerd hebben dat je alles met praten op moet lossen, is de vechtlust van Europa tot nul gereduceerd en zal het wél vechtlustige en moordlustige volk uit Afrika en Arabische landen ons keihard onder de grond schoffelen.

  Als er niet snel een einde komt aan deze waanzin, leven onze nakomelingen over 100 jaar in dezelfde ellendige en armoedige puinhopen als Afrika en Azië.
  Met dank aan ellendige NSB-ers als Frans TImmermans, Pechtold en Samson. En wellicht ook Rutte c.s.

  1.   

   Ik zie dat in de zienswijze van Dennis de NSB-ers zich over de grote middenpartijen hebben verspreid.

   1.   

    @Brouwenstein

    http://www.wsj.com/articles/SB123758895999200083

    Alles wat men denkt te doen, pakt verkeerd uit. Erger, het verergert de problematiek.

 15.   

  Inderdaad Dennis WSPK! Deuren open voor jan en alleman daar zijn de socialisten zeker goed in om juist meer zieltjes te winnen maar weten helaas niet WAT ze allemaal binnen gehaald hebben. Maar ja, als er problemen hier van komen dan ligt het weer aan de intolerante autochtone burger omdat “wij deze mensen gewoon niet echt begrijpen” of Het is nou eenmaal hun cultuur en daar mag je niet over gaan oordelen”. Het is gewoon gelul! En dan Brouwerstein met zijn gezwam; Ja, maar christenen horen ook toegang te geven aan vluchtelingen!? Inderdaad ja! VLUCHTELINGEN!! en geen GELUKSZOEKERS of TERRORISTEN die de linkse kerk ook maar als een soort drie halen een betalen actie binnenlaten!

 16.   

  @Simon de Wauwelaar
  Had je moeder geweten, dat je kinderen van anderen zonder omzien dood, dan had ze jouw direct in een emmertje water gedompeld. Dat was voor eenieder beter geweest.
  .
  Onnozele genocidepleger hoeveel krijg je betaald om de moordpraktijken van Timmermans met zijn AllochtonenPartij hier naar voren te brengen !

  1.   

   Zit je weer zo zwaar te drinken, Reiss?

   1.   

    Een zulk gedrocht als jij kan zich geen enkele moeder wensen ! Wat een arm mens moet zij geweest zijn met een zoon als genocidepleger !

    1.   

     Proost, beste man.

     En maar weer snel onder de wol, zou ik zeggen.

 17.   

  Afrika is een enorm groot continent, alleen Azië is groter. Meer dan een miljard mensen en booming dankzij de ontwikkelingshulp. Moet de helft dan maar naar Europa?
  Moet ook de helft van de mensen uit Irak, Syrië en noem maar op hierheen?

  Dat gaat niet! Die monden kunnen nooit gevoed worden!
  En dan laat ik nog maar buiten beschouwing dat sommige groeperingen elkaar het levenslicht in de ogen niet gunnen.
  In Pakistan, soennieten hebben 45 sjiieten vermoord. Christenen de Middellandse Zee ingegooid om te verdrinken. IS die van de gelegenheid gebruikt maakt om in Europa ook een paradijslijke staat te scheppen…..

  Het klinkt hard, maar zorg voor een plek in Libië (groot zat) en vang ze daar op. Alleen denk ik dan spontaan dat de toevloed sterk af zal nemen.

  1.   

   Dit is retoriek, Toetssteen, niemand zegt dat we helft van de bevolking van die landen moeten opnemen. De paniek in deze draad gaat over aantallen van rond de 20.000.

   1.   

    Nou zit je de boel weer te downplayen Schweinstein .
    Die 20.000 zijn er zó maar vijftigduizend , dat is een flinke stad vól !
    Waar wou je die allemaal laten ?

    Dat gaat jaar in jaar uit zo door !

    Enig idee wie dat allemaal gaat verdienen ?

    En nou heb jij misschien de illusie dat jij ook belasting betaalt , maar je leeft uit de belastingopbrengst van anderen , ergo je draagt niks bij , je kóst alleen maar .

    Dus probeer je ons met die kosten en ellende op te zadelen .

   2.   

    Brouwenstein. Die 20.000 zul je met 5 á tien moeten vermenigvuldigen. Misschien nog eerder hoger dan lager. Allemaal onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur, hele verzorgingsstaat. Grote ruimtes voor nog meer moskeeën. Kan de bevolking na alle onveiligheid en grote problematiek met nieuwe Nederlanders dit allemaal wel aan of zal er in de toekomst een grote hevige burgeroorlog uit ontstaan.

    1.   

     Anna heeft kennelijk meer zicht op de concrete cijfers.
     Kun je ons, het liefst met betrouwbare bronnen, een beetje bijpraten?

     1.   

      @Brouwenstein
      Ik heb het u al enkele malen voorgehouden, maar de oorspronkelijke Allochtone bevolking neemt af, af, af. Toch neemt de totale bevolking alleen maar toe. Er zit nu een ‘gat’van wel 4,5 miljoen mensen en dat gat krijgt ook Flip van Dyke niet dichtgekletst! Sara’s zijn niet aan de tweede leg Brouwenstein en de Marietjes krijgen niet ineens 18 kinderen!

      Maar leuk en aardig allemaal, toch komt er een kantelpunt, want dan zijn leuke hobby’s stomweg niet meer op te brengen. Dan zal het feest stoppen en het plunderen beginnen.

      Feest toch?

  2.   

   Ik neem de moeite om alle bijdragen te lezen. Dan blijkt dat Toetssteen de verstandigste is. Niet bezopen door irreele ideologie of ijlende vroomheid.
   Al zouden wij al onze bezittingen weggeven aan heel Afrika en Syrie, dan nog geeft dat geen redding op loange termijn.
   1) wijzelf zullen tot de bedelstaf geraken en uitsterven
   2) de vechtersmentaliteit van de moslims zal niet ophouden met bekommernis, vergeving en liefde.
   3) donker Afrika leert pas voor zichzelf te zorgen wanneer Chinezen de leiding nemen
   4) die hopeloze overbevolking steeds weer is de rode draad in de menselijke geschiedenis. De baarmoeders in de Sahel werken gewoon door ondanks de ergste schaarste.
   5) Europa was na WO2 eindelijk gelukkig en door ijver, kalmte en verstand kwam de welvaart vanzelf. We vonden onze rust en eenheid.
   6) Reuring gedurende de oliecrisis als straf voor onze steun aan Israel.
   Reuring door het onvrijwillig toelaten van veel te veel vreemdelingen.
   Reuring uit verveling door provo’s en nieuw-links: de antiburgelijkheid.
   Reuring door rebels without a cause.
   Reuring door massawerkloosheid na de val van Verolme en Ten Cate.
   Reuring door sensatiekranten, TV-geweld en toenemende tegenstellingen tussen vooruitgang en kerk.
   Reuring door etnische spanningen en de onwil van politici om de oorzaken aan te pakken.
   Reuring door verharding en verruwing op internet waar iedereen het beter weet en nooit zijn gelijk krijgt.
   Aan allen die nu geboren worden: welkom op onze Apenplaneet met al haar pracht en willekeur en tranen. De bijbels, korans en rode boekjes liggen reeds voor u klaar en de grote instituten hebben alle bezopen, feuertrunken antwoorden. Zwart op wit. Voorgedragen in monsterlijke kerken, banken, parlementen en kunsttempels. Grotesk, oerdom, geniaal, maar voor alles: verklaard vijand van het gezonde verstand.

 18.   

  Timmermans (PvdA) propt heel Europa vol met niet westerse economische asielzoekers. Ze hoeven van EU politici nooit meer terug om eigen landen op te bouwen en te ontwikkelen. Ze kunnen nu voorgoed in alle staten van Europa terecht. Niet naar de zin in Polen, Bulgarije of Roemenië. dan komen ze nadat ze hun papiertjes in orde hebben met z’n allen richting Duitsland en Nederland. Daar is het meeste te halen. Eenmaal hier zullen ze de groep die onze vrijheden en vrijheid van meningsuiting ontnemen een handje helpen. De moskeeën schieten al als paddestoelen uit de grond en dat zal nog veel erger worden. De IS imams zullen wel de leiding nemen. Europa is aan het oxideren.

  1.   

   Ik heb met je te doen, Anna, zoveel paranoia, zoveel angst.
   Mijn God wat een verdriet.

   1.   

    Schweinstein ,

    hier bewijs je weer eens glashelder dat je geen enkel benul hebt waar het op uit draait !

    Burgeroorlog , als we daar de kans nog voor krijgen !

    Of naar goed islamitisch recept gedoseerd uitgeroeid worden , in dusdanig beperkte hoeveelheden per keer dat nét de pleuris niet uitbreekt .
    Twintig hier en morgen dertig elders . Op die toer .

    En je slaapt nog steeds prima zeker , onnozelaar ?

    1.   

     Wie is Schweinstein?

     1.   

      Ach “Brouwenstein” , je weet hoe wilde zwijnen zich gedragen .
      Nou ja misschien ook wel niet , want je mist wel vaker wat .

      Ze breken in , in een landbouwgebied of een akker .
      Daar verzieken ze in no-time alles , ze vreten de boel op , woelen de grond om , schijten alles onder en in tien minuten is zo’n boertje zijn hele oogst verpest .
      En dan gaan ze weer , de agressieve krengen . Ze vallen zelfs honden aan met hun scherpe slagtanden .

      Het zijn , zeg maar , de Brouwensteins onder de reageerders .

      Vandaar , voortaan : Schweinstein .

    2.   

     Ja, het slapen gaat prima. En jij Gerrit?

   2.   

    Brouwenstein. Kom eens met voordelen,feiten en argumenten om niet angstig te hoeven zijn als hier in heel Europa nog meer niet westerse immigranten komen wonen en nooit meer terug gaan naar oorspronkelijke landen. Je kunt wel van alles roeptoeteren.

    1.   

     Probeer wat van le leven te maken, Anna. Je maakt jezelf zonder reden van streek.

     1.   

      Brouwenstein. Mij zal niks meer gebeuren ik loop tegen de honderd. Nog goed bij kop en gezien wat er zich hier allemaal af heeft gespeeld nadat de islam zijn intrede deed. Onze toekomstige jeugd die bij nog meer islam onder de knoet komt te zitten van een ideologie van verderf. Hoe zal Europa (Nederland) er over x jaren uitzien bij nog meer niet westerse economische asielzoekers?

 19.   

  Herverdelen in Europa? Zodra ze hun verblijfsvergunning in handen hebben kunnen ze in heel Europa terecht. Wat zijn de consequenties en de voorwaarden om hier je asiel in een van de landen van Europa aan te vragen. Kunnen ze na het krijgen van hun vergunning gewoon vertrekken en richting Duitsland of Nederland vertrekken. Dan staan wij er goed op.

  1.   

   Het wordt gruwelijk, Anna. Je hebt nu een gelukkig leven maar het zal binnenkort in een hel veranderen.

   1.   

    Ja eigenlijk weten we niet precies hoe de hel er uit ziet.

    We weten dat het een plek zonder geluk is, omdat mensen alleen bij God werkelijk geluk kunnen vinden. De hel is vol pijn en lijden. Erger nog: mensen zijn er voor altijd eenzaam, omdat egoïsme er overheerst. Een groter contrast met de hemel is niet denkbaar!

    Waarom is het paradijs het ultieme geluk en de hel de ellendigste dood? In het aardedonker worden de mensen bang en denken aan de dood. Daarom zit de hel onder de grond. De aarde is de onderwereld, het dodenrijk, in bijna alle culturen van de wereld.
    Ik hou van het donker, in onze slaapkamer is het pikkiedonker, als je bang bent in het donker is er iets mis met je.

    En toch zit er zoveel moois in de ondergrond: glinsterende ertsen en metalen, prachtige gele zwavelkorsten, blauwe saffi eren, rood cinnaber, groen malachiet, meterslange vlijmscherpe gipskristallen, druipsteengrotten, ondergrondse rivieren, tere schelpjes uit het begin van de evolutie en reusachtige botten van uitgestorven monsters. In de ondergrond staat de geschiedenis van de aarde opgeschreven, van de onvoorstelbare extremen van ons klimaat, van verwoestende aardbevingen, erupties en overstromingen, van de evolutie van de mens.

    Begraven lijkt mij het beste en dan in Nederland.
    Waar ging dit draadje ook weer over?

    O ja over die vluchtelingen verdeling in Europa waar niets van terecht komt.
    Rare jongens die van de EU. Estland, Hongarije liggen al helemaal dwars en de anderen staan te trappelen om tegen te zijn.

    We moeten wachten tot we een ons wegen en dan worden er misschien eens gezamenlijk beslissingen genomen.

    1.   

     Met de groeten van ome Luce, hij zond me zoëven een mailtje dat hij overwerkt is…

   2.   

    Brouwenstein. Als de islam zal zegevieren omdat er steeds meer immigranten uit niet westerse landen binnenkomen ziet het er vooral voor vrouwen heel slecht uit. De islam geboden en verboden treffen vooral vrouwen. Nog meer islam dan kan heel Europa zich aansluiten bij Saoedi- Arabië. Dat is de bedoeling gezien de enorme invloed van dat land op alle moskeeën. Islam is dood en verderf. Politici verkopen Europa aan de grote mensenrechtenschender van Saoedi-Arabië. De grote vriend van Obama.Meer islam. nog meer dood en verderf.

 20.   

  Off topic maar het moet maar even.

  Gisterenmiddag was de uitvaart van Hans Jansen.

  De dienst was in de Obrechtkerk in Amsterdam en Hans is begraven op Zorgvlied.
  In de liturgie staat het verhaal van Hans zijn kist en dat wil ik jullie niet onthouden al heb ik de namen maar weggelaten i.v.m. met de but-brigade.

  **** is meubelmaker. In zijn werk is een duidelijke band met hout te herkennen. Dit is een erfenis van zijn vader, de orgelbouwer **** met wie Hans jarenlang innig bevriend was.
  Een door *** getekend ontwerp voor een kerkorgel hing- toen Hans in Amsterdam ging wonen- altijd prominent in de huiskamer.
  **** heeft – vooral in zijn kindertijd, maar ook later in Den Haag- veel contact gehad met Hans in de rol van wijze oom.

  Door de begrafenisondernemer werden de kinderen van Hans plotseling gedwongen na te denken over kersenhout, mahonie of fineer. Wie denkt aan Hans en hout, denkt niet aan mahonie, maar aan de Lundia-kasten, die hij zijn hele leven achter zich aan heeft gesleept en de bijzondere bedden waarin hij sliep. Daarom opperde zijn schoonzoon het idee een kist te maken van ditzelfde hout.
  Tien tellen later had *** aan de lijn en begon *** met zijn ontwerp.

  Hans was geen klusser, maar timmerde wel altijd zijn eigen bedden. Dit ging via een ingewikkelde methode, die hij aan zijn kinderen, hun vriendjes & een jonge *** op geheel eigen wijze doceerde.
  Hans kon niet in slaap komen op een modern bed; waarop jeugdvriend *** het door Hans gebouwde logeerbed heeft overgebracht uit Amsterdam en gereconstrueerd in Brussel. Wie ooit het genoegen heeft gehad in een door Hans gemaakt bed te slapen, herkent onmiddellijk de typische manier van bouwen, de complexe nummering, de talloze schroeven, cryptische aantekeningen en niet-verwijderde stickers op het hout.

  De oorspronkelijke lattenbodem vormt de deksel van de kist. Hans heeft de planken zelf genummerd. Net als Hans dat deed, heeft *** de nummering laten oplopen van rechts naar links.
  Er zijn op de kist nog twee potlood-aantekeningen van Hans zichtbaar. Bij het hoofdeinde staat iets dat vermoedelijk over een wekkerradio gaat en ook het voeteneinde is gemarkeerd.
  De zijkanten van de kist zijn de zijkanten van het bed. De afdrukken van de nachtlampjes zijn nog zichtbaar. Twee houten staanders waren aan het bed bevestigd; volgens *** waren die bedoeld voor een klamboe. Deze is er nooit gekomen , maar de staanders doen nu wel dienst als handvaten.
  De toppen van de staanders zijn op de deksel van de kist geplaatst.
  Het hout van het bed is aangevuld met hout van de kasten; zodat Hans rust zoals hij dat gewend is: in zijn eigen bed, omringd door boekenplanken.

  1.   

   Dank Rapunzel.
   Mooi en passend.

  2.   

   Hans werd en wordt kennelijk met liefde omringd.
   Heel ontroerend en uitermate juist.
   Een rechtvaardige man was hij… nee… is hij… dus ook kostbaar in Gods ogen.

 21.   

  Toch is het gek: Bij het uitbreken van de Eerste WO, vluchtten de Vlamingen naar Nederland. Niét naar Noorwegen, Zweden of Engeland. Nee, zij stopten, zodra ze veilig waren.
  Bij het uitbreken van de Tweede WO, vluchtten Nederlanders naar België en hoogstens naar Noord-Frankrijk, maar stopten zodra ze veilig waren. En zodra ook maar de eerste gelegenheid er was, om terug te keren, deden ze dat ook! En dát waren échte vluchtelingen. In levensgevaar, berooid en dikwijls niet meer bezittingen, dan wat ze aan het lijf hadden, maar geen háár op hun hoofd dácht er ook maar één seconde aan, om verder te trekken, dan strikt noodzakelijk was en weer terug zodra het mogelijk was.
  Dan is het dus zonneklaar, dat wat nu probeert naar Europa te komen, géén vluchtelingen zijn, maar gewoonweg gelukszoekers, die niks met het “vluchteling” zijn te hebben, maar pure, veelal zelfs misdadige, opportunisten, die gehoord hebben van gratis geld, onderdak en verder een leven als een luis op een zeer hoofd.
  Met andere woorden: “Waarom zouden wij ze hier binnen laten?”
  De Australische methode toepassen en de stroom gelukzoekende dobbernegers is zo opgedroogd!

  1.   

   CMSUIKERBUIJK U slaat met deze reactie de spijker op zijn kop! waarom zo ver gaan vluchten als men het niet zo ver hoeft te zoeken om veilig te zijn? Er is oorlog in Syrie en in Irak maar niet in de landen erom heen zoals Turkije,Jordanie,Israel,Libanon,Armenie,Iran of Egypte. En een echte vluchteling die alles heeft achtergelaten komt zo en zo niet ver neem ik aan! De meeste aangekomen “”vluchtelingen”” in Europa hebben rijkelijk betaald aan de mensensmokkelaars om verschillende grensposten uit veilige buurlanden te omzeilen om daarna de grote oversteek te wagen naar het goedgelovige Europa.

 22.   

  “Dan is het dus zonneklaar, dat wat nu probeert naar Europa te komen, géén vluchtelingen zijn, maar gewoonweg gelukszoekers, die niks met het “vluchteling” zijn te hebben, maar pure, veelal zelfs misdadige, opportunisten”

  Wat een weerzinwekkende bijdrage is dit eigenlijk.

  1.   

   Wat is daar nou weerzinwekkend aan Schweinstein ?

   Suijkerbuijk heeft hier weer eens helemaal gelijk !

   Wat is nou jouw probleem ?

   Snap je het niet ?
   Wil je niet dat andere mensen die werkelijkheid zien ?
   Heb je er belang bij zoveel mogelijk koppensnijders en zwarte niksnutten hierheen te halen ?
   Is het de bedoeling de samenleving te ruïneren zodat het socialisme van “niemand wat” kan post vatten ?
   Of is dit een van de vele pogingen de site te verzieken ?

  2.   

   Simon, heb je de beelden gezien hoe die vluchtelingen eruit zien die in Italie aan wal komen? Allemaal jonge zwarte mannen die volgens mij niet uit Syrie komen waar vaak over gesproken wordt! Ik heb haast weinig beelden van echte Syrische of Libische gevluchte gezinnen met kinderen gezien die er waarschijnlijk wel tussen zitten maar sterk in de minderheid zijn tussen deze zwarte massa aan jonge gelukszoekers die van deze mogelijkheden om aan Europese wal te komen gebruik maken!

   1.   

    De overtocht is levensgevaarlijk en om die reden maken alleen jonge mannen een kans. Vrouwen en kinderen zitten ook in de bootjes en daarvan verdronken er ook veel.
    De idee dat deze mensen rijk zijn is een grove leugen. Meestal komen ze volkomen berooid met alleen het vege lijf aan. Het feit dat de overtocht levensgevaarlijk is toont de totale wanhoop van deze mensen.
    De liefdeloze wijze waarop hier over deze wanhopige stakkers wordt gesproken toont een totale immoraliteit.
    Weerzinwekkend.

    1.   

     Zeg Schweinstein , je moet dramaschrijver worden !

     Prachtige nikszeggende woorden waarbij de waarheid een ondergeschoven kindje wordt .
     Je zit van achter je computertje wat in elkaar te flansen met melodramatische woorden , maar ik ben bang dat je helemaal geen benul hebt wat een zee is , laat staan dat je een storm meegemaakt hebt .
     Denk dat je in je broek schijt , zelfs op een binnenzee .

     En wou je ons wijsmaken dat ze vluchten , zelfs uit landen waar helemaal geen oorlog is ?

     Nee lummel , een gratis huis en een levenslange gratis uitkering : dáár komen ze voor .
     Behalve de islamieten , die hebben naast het gebodene nog ándere plannen .
     Alleen zien de blinden uit het gutmenschenreich dat niet .

     “om die redenen maken alleen jonge mannen een kans ” , onzin natuurlijk , ook die jonge mannen kunnen meestal niet of niet goed zwemmen .
     Slechts diegenen die langs de kust wonen kunnen soms zwemmen .
     Als zo’n boot afborrelt , borrelt het hele zootje af .
     Ook die jonge mannen van jou .

     “Wanhopige stakkers” ???
     Hoeveel heb jij er in je goedmenselijkheid al in huis gehaald ?
     Of zadel je er liever een ander mee op ?
     Dát is pas immoreel !

     Weerzinwekkend , gewoon !

    2.   

     U bent wel erg goedgelovig op dat gebied!

    3.   

     @Brouwenstein
     Uhuh, alleen de vrouwen, de kinderen en de christenen verdronken. Man zoek een andere viool dat zelfs het opspannen van nieuwe snaren niet zal helpen.

 23.   

  De islamitische invasie gaat gewoon door, gefaciliteerd door de landverraders in Den Haag en Brussel!

 24.   

  Deze maatregel zal natuurlijk een stimulerende werking hebben op (potentiële )immigranten (waarvan de meeste uit moslim landen komen!) om de oversteek te wagen.

  Het EU beleid er is er zeker niet op gericht om de stroom immigranten af te remmen; eerder het omgekeerde.

  Schokkend hoeveel westerse moslims fundamentalisme steunen
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/3/Schokkend-hoeveel-westerse-moslims-het-fundamentalisme-steunen-1716213W/?masterpageid=158493

 25.   

  Martin Bosma was één van de sprekers. Hij vertelde over de laatste keer dat hij met Hans samen was, op het station van Zwolle, 12 uur ‘s nachts en steenkoud nadat zij van de herdenking van de Armeense genocide vandaan kwamen. Zij wel!

  Martin at daar een patatje mét en Hans een broodje kroket terwijl zij spraken over de vervoegingen van onregelmatige Hebreeuwse werkwoorden.
  Nou ja, over allerlei onderwerpen waar Jesse Klaver hersenkortsluiting van krijgt en Marx Rutte glazige ogen omdat zij zo onnoemelijk veel stommer zijn.

  Voor wie het interesseert, de tekst op de liturgie is 2 Timótheus 4:7.

  “ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop is volbracht, ik heb het geloof behouden”.

  De tekst die tijdens de dienst werd gelezen is 1 Timótheus 6: 6 tot 12 maar dat zoeken jullie zelf maar op als het boeit want te lang om uit te typen.

  Er was nog een heel groot protserig bloemstuk namens Martin Schultz en het europarlement maar dat begon al slap te hangen.

  Geen enkele griezel van het europarlement die er was gelukkig. Louter mensen die van Hans gehouden hebben.

  Ik denk dat hij er zelf tevreden op terugkijkt vanaf zijn wolkje.

  Het is wel iets strevenswaardigs om geen links geteisem op je uitvaart te hebben, al die poeha en kouwe kak, wat koop je ervoor.

  Gewogen en te licht bevonden.
  Niet waard om de tas van een Hans Jansen te dragen.

  Niemand is onvervangbaar maar in het geval van Hans Jansen gaat het wel heel moeilijk worden.

  Thierry Baudet? Hij was er wel en ik heb hem hoog zitten. De tijd zal het leren.

  Naar Amsterdam gaan valt voor een provinciaal als ik niet mee maar de uitvaart van Hans was het dubbel en dwars waard.
  Een kerk vol moedige mensen die de goede strijd strijden, dat is een welkome afwisseling op het gezwam van hersenloze haters die hier een podium krijgen.

  1.   

   Amen

 26.   

  Dank je wel Rapunzel voor je verslag.

 27.   

  Graag gedaan Ariel.
  Houdt moed want daar is reden toe;)

  Laat ik nu Simon maar wauwelen in zijn uppie want tegen zoveel stompzinnigheid is geen mens opgewassen.
  Zalig zijn de armen van geest want daarvan zijn er het meest.

 28.   

  We hoeven toch die negermannen niet op te nemen….deze krachtige vetgemeste zwarten komen juist uit de veilige landen…..En anders wil ik die moslims wel inwisselen voor de Christelijke vluchtelingen…en desnoods ook de moslima’s dan kunnen die kerels wel weer terug naar huis……zij hebben bij ons toch niets te doen (door hun IQ) behalve dan westerse vrouwen en homo’s te belagen uit hun Islamitische geloofsovertuiging…

 29.   

  Graag wil ik hier kwijt wat ik al eerder geplempt heb op een eerder artikel over dit ‘vluchtelingen’ probleem.
  Het is een misverstand dat hier sprake is van vluchtelingen in de gebruikelijke zin des woords. Deze groepen moslims en/of afrikaanse negerts zijn niet meer en niets minder de keiharde economische voorhoede van de afro-kolonisatie van de oude wereld. Deze stromen zijn de zogenaamde ‘mores en la costa’ zoals het spaanse spreekwoord al honderden jaren klinkt. Deze drijfellende komt hier maar voor 1 doel en dat is overheersing op termijn. Ik heb jaren met negerts gewerkt en er tussenin gewoond, deze lui zijn gevaarlijk en niet te vertrouwen en haten ons tot op het koude kille bot!
  Er is maar een oplossing en dat is keiharde militaire actie tegen de landen waaruit deze shit wordt opgestuurd.
  Mensen als Timmerfrans zijn niets meer dan levensgevaarlijke wolven in schaapskleren, wat hoop ik toch dat deze naarling snel eens kei en keihard op zijn arrogante smoel gaat. Vieze vuile praatjemaker en onzinverkoper dat het is!! De man is volkomen van de pot gerukt, ik begrijp niet dat de stompzinnigheid van de nederlander zo hoog is opgelopen dat we naar de pijpen van dit soort megalomane EU-idioten moeten dansen….Vandaag nog uit de EU, kost een paar centen maar dan heb je ook wat!!!!

 30.   

  “Etiam nunc regredi possumus; quod si ponticulum transierimus, omnia armis agenda erunt.
  Nog kunnen we terug; zijn we dit bruggetje eenmaal over, dan zal verder alles met de wapens beslecht moeten worden.”
  — Suetonius, Divus Iulius 31.

 31.   

  “De meeste personen die in de bootjes stappen zijn economische vluchtelingen uit Afrika die in Europa een beter leven hopen op te bouwen. Deze economische vluchtelingen komen sowieso niet in aanmerking voor de herverdelingsplannen van de Europese Commissie. Zo lang de mensensmokkelaars hun werk kunnen blijven doen en de boten met migranten niet worden teruggesleept, zal de migratie op de Middellandse Zee blijven doorgaan.

  De Europese Commissie is wel van plan om eind deze maand met een ‘actieplan’ te komen om de mensensmokkelaars aan te pakken. Ook krijgen de Frontex-operaties Triton en Poseidon nog meer geld vanuit Brussel.

  Maar de praktijk wijst uit dat het opschroeven van deze reddingsmissies enkel als stimulans wordt gezien door de mensensmokkelaars die nog meer bootjes richting Europa zullen sturen.

  Over een marineblokkade of het terugslepen van migrantenboten naar veilige plaatsen in Libië wordt in het voorstel met geen woord gerept.”

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/5/EU-wil-asielzoekers-verdelen-over-lidstaten-1761893W/?masterpageid=158493

  Met andere woorden; de EU weigert om effectieve maatregelen te nemen om de stroom immigranten af te remmen.

 32.   

  Bromsnor@ Omdat een marineblokkade zogenaamd financieel niet haalbaar is! Maar op piratenjacht aan de kust van Somalie kunnen jaarlijks wel marineschepen uittrekken!

 33.   

  heb ze even globaal geteld,
  60 van de 96 reacties hebben betrekking op brullenstein.
  .
  te triest voor woorden…

  1.   

   Inderdaad geen strucurele discussie. Typisch Nederlands: zonder leiding en 16 miljoen overtuigingen die terechtkomen in een verhitte reageerbuis zonder enig bruikbaar eindproduct.

 34.   

  Amen, Halleluja, Houzee, Solidariteit, Te wapen, Begrip, Vrede, Hitler, Islam, Dobbernikkers, Welvaart, Vol is vol, Profiteurs, Jezus, Hemel, Rot-EU, Blanken, Banken, Hooivorken,
  roept u maar, roept u maar. Snel is het oordeel der dwazen. Met afgerichte ROM-geheugens uit een verwoest Arcadie. We zijn niemand, u niet, ik niet, onze leiders niet, ons land niet, onze canon niet.
  Begin helemaal opnieuw. Verwoest alle ideologische en religieuze instituten en bouw een nieuw voorland geregeerd door gezond verstand en billijkheid. Terug naar de apollonische cultuur.

  1.   

   Hahaha…..Broeva Haro!!!!!

   1.   

    Houzee!

    1.   

     @Simon Brouwenstein
     14 mei 2015 at 09:17
     Deze kreet past wonderwel bij jou!
     Waarschijnlijk ben je goed bekend op de Goudsberg in Lunteren?

 35.   

  Bed, Bath,Bread a Blonde and of course a Browning(read kalashnikoff)will be the ultimate result.

  You guys are in big shit especially with CANCER maggots like brouwenstein c.s amidst of you:he is a fucking weed=traitor

  This whole situation stinks like a TROJAN HORSE

  ACT:FIGHT THE GOOD FIGHT, no ifs or buts, and call a fatwa on dickstein.
  Go for it; or like we say here:Just f.. DO IT.

  1.   

   @friese canadees
   14 mei 2015 at 04:53
   Schrijf Nederlands!!!

   1.   

    Je kunt het toch wel lezen hopelijk of is je kennis van Engels gering? Ik vind de bijdrage van friese canadees een juiste weergave van de huidige situatie en hij geeft zelfs een goed advies. VECHT voor je vrijheid.

 36.   

  Een paard van Troje ja. Dat is het beslist.

  Ruim duizend jaar lang moest Europa alle zeilen bijzetten om de islam buiten de deur te houden. En dat lukte, omdat onze voorvaderen nog bereid waren de wapens op te pakken en niet met het “weg-met-ons” virus besmet waren.
  Karel Martel moest in 732 de zaak al redden. Dat lukte, maar slechts met enorme militaire inspanning.
  Daarna volgden nog vele veldslagen, nodig om te voorkomen dat Europa onderdeel van het islamitische rijk werd.
  De laatste keer nog in 1683, toen de Poolse koning
  Jan Sobieski er aan de pas moest komen om te voorkomen dat Wenen en daarmee heel Europa in handen van de moslims zou vallen.
  Daarna kostte het nog tot 1918 om de laatste delen van Europa van de islamitische bezetters te ontdoen.

  Je zou denken dat we ons lesje wel geleerd hebben na ruim 1.300 jaar. Niets is echter minder waar. Zonder verzet worden de poorten deze keer alvast opengezet om de islam binnen te halen. Met alle faciliteiten die daar voor nodig zijn. De aanpak vanuit de islamitische wereld is deze keer zeer effectief : de Al Hijra werkt feilloos en de vluchtelingenleugen doet het prima.
  Europa, week gemaakt door 70 jaar linkse indoctrinatie en zelfhaat, ligt netjes met de pootjes in de lucht en linkse NSB-ers doen er alles aan om het de “vluchtelingen” zo makkelijk mogelijk te maken.

 37.   

  Die potentaat zit waar hij altijd heeft willen zitten, en wij moeten onze borst maar nat maken want, onze politiek gaat slaafs uitvoeren wat deze acteur ons opdraagt!
  Er zit een veel groter plan achter, de EU is bezig willens en wetens de rijke landen te verzuipen met moslims om de verzorgingsstaten om zeept te helpen, gaat ook in rap tempo. Tien jaar verder en we zijn naar beneden getrapt de armoede in door die fascistische elite daar in Brussel!
  Oh ja, en hulde aan de gretige medewerking van onze mee heulende politici.

 38.   

  Deze dicussie zal de beslissing van de ongekozen Europese Comissie niet kunnen terugdraaien.

 39.   

  Laat die IS-aanhangers maar komen, kunnen ze gelijk even een paar aanslagen plegen op deze Timmermans. Eigenlijk zal het Nederlandse volk in opstand moeten komen tegen de flut regering, en vervolgens Wilders tot minister-president vernoemen!

  1.   

   Ja, eerst Brussel met de grond gelijk, daarna Den Haag en omstreken en als ze Amsterdam ook even meenemen kunnen we weer verder.
   Maar zonder Geert Wilders want die is dan platgebombardeerd door IS.
   Oda…., wil je dat echt?
   Of ben jij ook van de Ger. Gem, en al te vroeg aan de, overigens heerlijke, dubbele graanjenever begonnen.

   1.   

    Het heeft niks met willen te maken beste Daniel, Maar de geschiedenis leert dat zulke realistische toestanden eerder zijn gebeurd in Europa dat het volk en legers in opstand kwamen in verschillende Europese rijken die we gekend hebben. Ook nu kan dat evengoed gebeuren als de EU onze veiligheid niet meer kan garanderen als infiltrerende IS bendes of niet gewenste bevolkingsgroepen Europese landen demoniseren met aanslagen of cultuurverandering waarbij het volk en sommige leiders tenslotte de schuld aan Brussel zal geven aan hun slappe optredens om het binnengelaten kwaad tegen te houden.

 40.   

  Er zijn afgelopen jaren al kleine voorbeelden gezien hoe ook in een welvarend natie onverwachte situaties zijn ontstaan dat het volk opeens uit woede kan uitbarsten! Parijse rellen in 2005, Los Angeles rellen in 1992 maar ook in ons land tijdens de kroning in 1980. Gelukkig werden die ingedamd maar stel je voor als dat over ging waaien?

  1.   

   Van Urk, dit zijn geen echte blijmakende voorbeelden die je opsomt. In Parijs waren het de arabieren die de voorsteden veranderden in oorlogsgebieden en in Los Angelos was het de zwart bevolking die tegen de blanken in opstand kwam. Nergens in beide voorbeelden zie ik blanken die voor hun vrijheid opkomen en bereid zijn om daar voor te vechten. De andere kant is daar wel toe bereid.

   En wat 1980 betreft, ja daar waren het voornamelijk linkse krakers en tuig dat het Koningspaar ellende toewenste. Niet iets om trots op te zijn.

   1.   

    Inderdaad Limburgs Kuifje, de blanken doen zoiets niet, ze zijn het slachtoffer van de negers en de Arabieren.
    De blanken hebben een lot te dragen, omdat het vandaag Hemelvaartsdag is zal ik nader op het lot ingaan.
    Sommigen denken dat je in het leven voorbestemd bent een bepaald lot te dragen: jouw lot.

    Er zijn twee mooie verhalen over het lot. Een uit de bijbel – vrouwe Lot kijkt, gewaarschuwd en wel, om en verandert als straf in een zoutpilaar – en een uit dat andere Midden Oosten, Perzië, over de tuinman en de dood – tuinman ziet de dood, schrikt, vlucht naar Isfahan om daar de dood opnieuw te ontmoeten, maar nu definitief.

    In deze verhalen ligt besloten dat je het leven hebt te nemen zoals het komt en het zich aan je voordoet. Je kunt je lot (het lot) niet ontlopen en dient het niet te tarten. En doe je dat dan toch, wacht je een verschrikkelijke straf.

    De mens heeft een tweeslachtige relatie met het lot. Als datgene wat je overkomt positief van aard is, een prijs gewonnen in een loterij bijvoorbeeld, zie je dit ziet als een uitvloeisel van eigen handelen. Is echter datgene wat je overkomt negatief van aard, je krijgt bijvoorbeeld een auto-ongeluk, dan leg je de oorzaak ervan meestal buiten jezelf: het is de schuld van een ander en is het noodlot.

    Bestaat het lot eigenlijk wel? Natuurlijk. Lot en noodlot zijn vermomd toeval, resultaat van het Leven met een hoofdletter L wat buiten ieders bereik ligt. Er ís geen groot plan of schema in het Leven. Leven is willekeurig en volgt tegelijkertijd haar eigen regels en wetten, waarin voor de individuele mens slechts bitter weinig plaats is ingeruimd, wat we onszelf daarover ook mogen wijsmaken.

    Zon, regen, oorlog, crisis, warmte en kou, rampspoed. Het overkomt ons. Louter omdat we hier wonen of daar, ergens op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn, de juiste of de verkeerde ontmoeten, of daarentegen op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

    En natuurlijk, tegelijkertijd hebben we als individu een afgeleide verantwoordelijkheid voor wat het collectief – de groep, de onderneming, de overheid, ons land, de regio – in onze naam vermag of juist nalaat.

    Oorlog, vervuiling, klimaatcrisis, dood, geweld, overbevissing, legbatterijen, overconsumptie, onrecht, domme hebzuchtige bestuurders, leiders en ouderlingen van de Gereformeerde Gemeente verschijnen niet uit het niets. Veel van wat schijnbaar onafwendbaar aan ons als het lot verschijnt, is wel degelijk, via een omweg door ons in gang gezet dan wel stilzwijgend gesanctioneerd of gesteund.

    De moderne hedonistische Westerse mens heeft niet veel op met het begrip lot. Voor deze mens, met zijn schijnbaar onuitputtelijke financiële bronnen, is het leven maakbaar want beslisbaar en betaalbaar. In plaats van het lot kent hij – denkt hij naïef, totdat het te laat is – slechts uitdagingen.

    Anderen die niet zo arrogant zijn, zijn hierin realistischer en accepteren dat het lot bestaat en dat het jou toevalt, ten goede of ten kwade. Waar het om gaat, betogen zij, is hoe je vervolgens omgaat met datgene wat op je pad komt. En wellicht is dat de meest wijze instelling. De zon is niet maakbaar, schaduw wel.
    Daar doe ik het mee, zelfs in de schaduw van het vuile ondergoed van Frans Timmermans is het heerlijk een lekkere appel te eten.

    1.   

     Mooi betoog, Daniël. U spreekt de taal naar mijn hart.

    2.   

     Het mooie betoog van Daniel ripe me een mooi verhaal van Martin Buber in herinnering:

     ‘Aan de jongelingen die voor de eerste maal bij hem kwamen, placht Rabbi Bunam de
     geschiedenis van Rabbie Eisik, zoon van Jekel in Krakau, te vertellen. Hem was na jaren van
     rampspoed, die zijn godsvertrouwen niet hadden geschokt, in de droom bevolen, in Praag,
     onder de brug die naar het koninklijk paleis voert, naar een schat te zoeken. Toen de droom
     voor de derde maal terugkeerde, maakt Rabbi Eisik zich op en trok naar Praag. Maar bij de
     brug stonden dag en nacht wachtposten en hij waagde niet te graven. Toch kwam hij elke
     morgen naar de brug en zwierf daar tot de avond rond. Eindelijk vroeg de hoofdman van de
     wacht- op zijn gedrag opmerkzaam geworden- hem vriendelijk, of hij hier iets zocht of op
     iemand wachtte. Rabbi Eisik vertelde daarop, welke droom hem uit het verre land herwaarts
     had gevoerd.
     De hoofdman lachte: “En zo ben jij, arme drommel, met lompen aan je voeten, dus ter wille
     van een droom hierheen getrokken. Ja, wie vertrouwt er nu ook op dromen! Dan had ik zeker
     ook op pad moeten gaan toen mij eens in de droom bevolen werd naar Kraku te reizen, en in
     de woning van een Jood, Eisik, zoon van Jekel moest hij heten onder de haard naar een schat
     te zoeken. Eisik, zoon van Jekel! Ik zie mezelf al daar ginds, waar de ene helft der Joden, Eisik
     en de andere Jekel heet, alle huizen openbreken!”
     En weer lachte hij. Rabbi Eisik boog, keerde naar huis terug, groef de schat op en bouwde een
     bedehuis.’

 41.   

  Psalm 62:
  ” Mijn ziel is immers stil tot God..
  van hem wacht ik een HEILrijk lot…
  Hij immers zal mijn rotssteen wezen.
  Mijn heil, mijn hulp in mijn gebrek,
  mijn toevlucht en mijn hoog vertrek:
  ik zal geen grote wank’ling vrezen”.

 42.   

  ‘Eerlijk’ verdelen over de lidstaten is toch geen oplossing? Het is eerder een uitnodiging om met nog grotere aantallen hierheen te komen. Europa zit met de handen in het haar en durft niet de juiste beslissingen te nemen.

 43.   

  Weer eens het grote bewijs, we hebben niets meer te vertellen in ons eigen land.
  Wilders heeft weer eens gelijk.
  De honing en melk is op, slagbomen dicht en brugge omhoog.
  Dat ze maar in de tuin gaan zitten bij Juncker, Timmermans
  en vazallen.

 44.   

  Polen, het land van EU premier Tusk, heeft geen zin in het opvangen van vluchtelingen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!