Vanaf vandaag: milieuzone in Utrecht. Kun jij raden hoeveel borden de gemeente nodig heeft om het verbod op 'vervuilende' auto's af te dwingen?

Geen categoriemei 01 2015, 7:55
"Milieuzonebordenbingo", oftewel: spaar ze allemaal!
Steeds meer grote steden stellen ingewikkelde milieuzones in om ondernemers en het winkelend publiek te pesten. Amsterdam heeft vergaande plannen voor een speciale milieuzone, Rotterdam ook en in Utrecht is het zelfs al zover. Vanaf vandaag geldt er een milieuzone in de binnenstad van Utrecht.
Wie toch de binnenstad komt binnenrijden met een 'vervuilende' auto (lees: dieselauto die voor 2001 is gebouwd), krijgt een flinke prent:
Eigenaren van een dieselauto die voor 2001 is gebouwd, doen er verstandig aan om vanaf vrijdagochtend de binnenstad van Utrecht te mijden. Daar is namelijk de milieuzone van kracht. Mensen die met hun 'vervuilende' auto de milieuzone binnenrijden, riskeren een boete van 90 euro.
Telegraaf-columnist Rob Hoogland gaat vandaag met zo'n auto naar de binnenstad van Utrecht, want hij wil graag een boete krijgen om 'm aan te kunnen vechten op grond van rechtsongelijkheid. Hij wil een proefproces uitlokken.
Uiteraard gaat een milieuzone gepaard met een hoop bureaucratie en geldsmijterij. Alleen al aan de camera's die alles en iedereen moeten registreren is 750.000 euro belastinggeld uitgegeven. En dan zijn er nog de borden. De talloze borden...
Er zijn er alleen al vijf nodig om de milieuzone af te dwingen. Wie snel voorbij rijdt kan niet eens lezen wat er staat, en wie het wel probeert te lezen, raakt zo ernstig afgeleid dat er ongelukken kunnen gebeuren. Want alle andere verkeersborden blijven natuurlijk ook gewoon staan.
En dan krijg je dit: een milieuzonebordenbingo. De foto lijkt een parodie, maar ik verzeker je; dat is het dus niet.
https://twitter.com/bovag/status/593908066090938368
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten