Vandaag in Amsterdam: 'alle mensen met een mening verzamelen' tegen Zwarte Piet, de UvA en de koning

Geen categoriemei 10 2015, 9:00
Dit wordt een bonte verzameling demonstranten.
Wat hebben de demonstranten die de koning willen uitschelden, Zwarte Piet willen afschaffen en de UvA radicaal willen verbouwen met elkaar gemeen? Dat ze vandaag om 14:00 uur allemaal op het Museumplein gaan demonstreren uit solidariteit met Abulaksim Al-Jaberi, de beroepsdemonstrant die echt bij iedere (radicaal-)linkse demonstratie te vinden is. Dat wordt nog gezellig. AT5 heeft meer:
Abulkasim Al-Jaberi riep 'fuck de koning, fuck de koningin, fuck het koningshuis' tijdens een demonstratie tegen Zwarte Piet en werd daarom aangehouden. Het OM besloot hem afgelopen woensdag te vervolgen wegens majesteitsschennis. Later kwam het OM terug op dat besluit, nu wordt het heroverwogen.
Dat gaat de andere activisten niet ver genoeg. Zij hebben zich nu verenigd in de club "Fuck Racisme – Fuck de Koning". 'Met name activisten uit de zwarte en islamitische gemeenschap hebben te kampen met onterechte arrestaties, karaktermoord in de media en het verliezen van werk als gevolg van hun mening', zegt een woordvoerder.
Eigenlijk is iedereen met een mening welkom om vandaag te demonstreren tegen wat dan ook. Het is toch fantastisch weer.
https://twitter.com/waaromniet/status/597135664417808385
Nee, het is helaas geen grap. Ze gaan vandaag echt met z'n allen demonstreren in de hoofstad. Het zal niks opleveren, en het feit dat het zo'n bonte verzameling demonstranten is maakt de zaak er niet duidelijker op. Waar demonstreren ze nou precies voor of tegen? Niemand zal het begrijpen.
Nou ja, wat mij betreft mogen ze demonstreren wat ze willen. Dat is een grondrecht voor iedereen. Ik vind ook dat ze de koning mogen 'beledigen', ook al is het absoluut niet sjiek. Eigenlijk zouden de media de demonstratie gewoon links moeten laten liggen vandaag. Laat ze maar in hun eigen sop gaarkoken.
Er wordt iedere dag wel gedemonstreerd. Toch heb ik een donkerbruin vermoeden dat het NOS Journaal er vanavond uitgebreid verslag van doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten