Vrouw van ISIS-terrorist ging met hem mee naar het radicale kalifaat. Nu smeekt ze om terug naar huis te mogen

Geen categoriemei 29 2015, 11:00
Het leven in het kalifaat van ISIS is toch niet zo mooi als deze vrouw dacht.
Khaled Sharrouf is een radicale moslim die zich in 2013 aansloot bij ISIS in Syrië. Hij wilde graag zij aan zij vechten met andere mannen die de zelfverklaarde kalief Abu Bakr al-Baghdadi steunen om samen met hen een kalifaat te stichten.
Zoals lezers van DDS ongetwijfeld weten zijn ze daar voor een groot deel in geslaagd. ISIS heeft niet alleen een significant gebied veroverd in Syrië, maar ook in Irak (waar de extremistische groepering nu maar liefst eenderde van het land bezet).
Zijn vrouw en kinderen vergezelden Sharrouf. Ja, ook mevrouw Sharrouf keek uit naar een leven in het kalifaat, dit terwijl ze geboren en getogen was in Australië.
Nu, een jaar of twee verder, heeft mevrouw Sharrouf het helemaal gehad. Australische media berichten dat Tara Nettleton maar wat graag wil terugkeren naar haar moederland:
“Agencies recently traced Ms Nettleton’s mother, Karen, on a trip to Malaysia in what police suspect was an effort to arrange the repatriation of Sharrouf’s wife and children.
One senior police source said intelligence suggested a reason behind the desire to return was because living conditions in Syria are very poor.”
Let wel, ze lijkt dus niet 'gematigd' te zijn geworden; ze vindt de levensomstandigheden in Syrië gewoon niet prettig. Niet zo gek aangezien ISIS-terroristen daar maar al te vaak in pure armoede leven. Hun organisatie heeft weliswaar miljarden (op de bank), maar dat geld wordt eerst en vooral gebruikt om nieuwe gebieden te veroveren en om oorlog te voeren, niet om strijders en hun gezinnen welvarend te maken.
Premier Tony Abbott heeft gereageerd op Tara's wens om terug te keren naar Australië. Hij zegt dat ze, als ze inderdaad terugkomt, naar alle waarschijnlijkheid vervolgd zal worden voor haar daden. Zo zou ze haar man geholpen hebben om op illegale wijze af te reizen naar Syrië door gebruik te maken van het paspoort van zijn broer. Daarnaast is Tara vrijwillig vertrokken naar Syrië, waardoor het Openbaar Ministerie ervan uit kan gaan dat ze zelf ook een terrorist is (geweest).
Tara en haar man zijn behoorlijk bekend in Australië en in de rest van de wereld. Eerder liet Sharrouf één van zijn zoontjes namelijk samen met een afgehakt hoofd van een Syriër poseren voor een foto:
https://twitter.com/di_genuine/status/498793121539715072
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten