Ziek jongetje bleef in leven dankzij de ene bloedtransfusie na de andere tot een vreemde hem redde - 3 jaar laten gaan ze samen op avontuur

Geen categoriemei 05 2015, 22:43
"Hij is mijn held."
Drie jaar geleden hoorde de nu 8-jarige Grant Berg dat hij aan beenmergdepressie (of aplastische anemie). Hij was behoorlijk ziek; het toen 5-jarige jongetje bleef alleen maar in leven omdat hij om de zoveel tijd een bloedtransfusie kreeg.
Met 'in leven' bedoel ik ook echt letterlijk 'in leven,' en niets meer. Hij had namelijk nergens energie voor. Hij ging gewoon niet dood, maar een echt leven was het ook niet - zeker niet voor een jong jongetje dat maar wat graag buiten wil spelen met zijn vriendjes.
Zijn ouders gingen op zoek naar iemand die geschikt was voor een beenmergtransplantatie met hun zoon, maar helaas, hun zoektocht leverde lange tijd niets op. Dat is: tot een Duitse student, Marvin Zumkley, hoorde dat Grant hulp nodig had en zich liet onderzoeken om te kijken of hij een geschikte kandidaat was. Ja hoor, dat was hij.
Dokters opereerden beide heren - de ene in Duitsland, de andere in Amerika - en nu is Grant fantastisch gezond. Marvin redde hem dus het leven.
Dat was twee jaar geleden. Deze maand gebeurde er iets anders. Grants familie heeft Marvin naar Amerika gehaald zodat hij zijn 'patiënt' kan ontmoeten. De twee ontmoetten elkaar gisteren voor het eerst. Marvin:
"I’ve imagined it so often in my mind and now it is reality. It was crazy, it was overwhelming and it was just a good feeling."
Ik kan me er iets bij voorstellen dat het niet alleen speciaal was voor Grant, maar ook voor Marvin. Zie hier hoe de kleine Grant hem stond op te wachten:
Screen Shot 2015-05-05 at 23.33.50
Later deze maand gaat Marvin weer terug naar Duitsland, maar niet voordat hij en de kleine Grant samen Disneyland hebben bezocht.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/8-year-old-boy-meets-bone-marrow-donor-that-saved-his-life-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten