Algerijnse terroristenleider Mokhtar Belmokhtar uitgeschakeld door de VS

Geen categoriejun 15 2015, 8:00
Belmokhtar was gelieerd aan Al Qaeda.
De internationaal erkende regering van Libië heeft vanochtend bevestigd dat de Amerikanen erin geslaagd zijn om Algerijnse terroristenleider Mokhtar Belmokhtar uit te schakelen. Belmokhtar bevond zich op dat moment op Libisch grondgebied.
Belmokhtar is gelieerd aan al-Qaeda en wordt gezien als brein achter de gijzeling in een gascomplex in Algerije, begin 2013. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven en werden honderden buitenlandse werknemers gevangen gehouden. Vanwege die daad hebben de Verenigde Staten hem toen aangeklaagd voor onder meer samenzwering met al-Qaeda.
Het is niet precies duidelijk waar Belmokhtar zich bevond toen hij om het leven kwam, maar duidelijk is dat hij in ieder geval ergens in Libië was. Het Pentagon (het Amerikaanse ministerie van Defensie) zei gisteravond al dat Belmokhtar was getroffen door de drone-aanval, maar kon of wilde nog niet zeggen dat hij ook uitgeschakeld was. Volgens de Libische autoriteiten is dat dus wél het geval.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Algerian-Army-surrounds-hostage-gas-facility-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten