Als tiener was ze dakloos en werd ze moeder. Maar wat ze nu heeft bereikt, zul je niet geloven

Ze had een moeilijke jeugd en ook als tiener zat het haar niet mee. Nu is Trameka Pope een succesvol voorbeeld voor haar leeftijdsgenoten.

Trameka Pope is een scholier aan de Wendell Philips Academy High School in Chicago. Zoals veel meisjes in Chicago heeft Trameka een moeilijk leven achter de rug. Toen ze op de basisschool zat, werden zij en haar alleenstaande moeder dakloos, en op haar dertiende kreeg ze zelf een kind. Ondanks deze obstakels is Trameka, die bijna klaar is met de middelbare school, nu de valedictorian van haar jaar. Oftewel: de beste van de klas. Maar niet alleen qua cijfers is Trameka een voorbeeldige leerling, ze is ook cheerleader voor het basketballteam van de school, lid van de prestigieuze National Honors Society én ze werkt in de lokale supermarkt om haar gezin te onderhouden.

tramekawchild

Ongelooflijk. Weinig tieners zouden in staat zijn om een kind op te voeden. Nog minder zouden het opvoeden van een kind kunnen combineren met school, laat staan goede schoolresultaten halen. Trameka is niet alleen de beste van haar klas, maar doet ook nog eens van alles naast school! Hoe Trameka haar succes heeft bereikt?

“I didn’t give up. I pushed myself hard. And my baby motivated me every day because I wanted to provide for her and I also didn’t want to be a statistic”

Ze zegt dat ze haar succes heeft te danken aan hard werken. Daarin werd ze gemotiveerd door haar jonge dochter, die ze een goed bestaan wil bieden. Bovendien, zegt Trameka, wilde ze geen statistiek zijn. Hiermee doelt ze op het hoge aantal jongeren (één op de vier) dat in haar stad niet de middelbare school afmaakt. Na de middelbare school is Trameka van plan om te gaan studeren aan Western Illinois University, waar ze ook al de benodigde studiebeurzen voor heeft verkregen.

selfietrameka

Dawn Jackson, een sociaal werker die Trameka heeft begeleid, spreekt lovende woorden over haar:

“No matter what background you come from, it doesn’t matter if you have a child as a teen, no matter what people say about you, you still can, you can make it, and you can become something”

Zo is het. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat mensen over je zeggen, je kunt nog steeds iets van je leven maken en grote dingen bereiken. Trameka is daar een uitstekend – en zeer inspirerend – voorbeeld van.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.