Amerikaan die meevecht met Christelijke militie tegen ISIS heeft een niet mis te verstane boodschap voor president Obama

Geen categoriejun 09 2015, 12:00
Deze oud-soldaat is niet te spreken over Obama's uitspraak dat hij nog geen strategie heeft om ISIS te verslaan.
De Amerikaanse oud-militair Brett vechte al enige tijd mee met een christelijke militie in Irak. De militie vecht om christelijke dorpen te verdedigen tegen ISIS, de terroristische groepering die in het recente verleden hele christelijke en andere niet-soennitisch islamitische gemeenschappen vermoord heeft.
Brett doet dit al een tijdje en heeft meegevochten aan het front. Hij heeft dus met eigen ogen gezien hoe ISIS vecht én hoe de terroristische organisatie die een eigen kalifaat heeft uitgeroepen bestreden kan worden.
Daarom is hij niet te spreken over recente uitspraken van president Obama. Die namelijk op de G7-top in Duitsland dat hij nog steeds geen uitgewerkte strategie heeft om ISIS te verslaan:
"We hebben nog geen uitgewerkte strategie omdat het noodzakelijk is dat het Iraakse leger hieraan meewerkt."
Obama schuift de schuld van het gebrek aan actie tegen ISIS dus in de schoenen van het Iraakse leger (en milities, waaronder de christenen en de Koerden). Brett is daar niet blij mee:
"Als je zo ver bent gekomen [red.: Amerika bombardeert ISIS-doelen al enige tijd) en nog steeds geen uitgewerkte strategie hebt, héb je geen strategie."
Hij gaat verder:
"Door Obama's incompetentie is een klein groepje uitgegroeid tot een machtsfactor van belang in het Midden-Oosten; dat komt allemaal door zijn onkunde. Als hij troepen in Irak had gehouden en Iraakse soldaten had getraind en bevoorraad, was ISIS niet zo sterk geweest als het nu is."
Brett voegt daar aan toe dat het wat hem betreft duidelijk is dat "Obama niet weet wat hij doet."
De oud-soldaat maakt deel uit van een christelijke militie genaamd Dwekh Nawsha. Dat is Assyrisch voor 'opoffering.' Hij en zijn medestrijders zijn bereid, zeggen ze, om hun leven op te offeren om onschuldige christelijke (en andere) burgers te beschermen.
Hieronder een video-interview met Brett, de soldaat die voor de christelijke militie vecht tegen ISIS.
[video width="480" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Westerners-join-Iraqi-Christian-militia-to-fight-Islamic-State-in-Iraq-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten