Bedrijf steekt de vlag uit voor duurzaamheid

Geen categoriejun 18 2015, 12:02
Het Dokkumse DVC is een mooi voorbeeld van hoe bedrijven zelf maatregelen kunnen nemen om de staat van ons milieu te verbeteren. Als een van ’s werelds grootste producenten van vlaggen en parasols voelen ze een bijzondere verantwoordelijkheid om elk aspect van hun productieproces te verduurzamen.
Op hun bedrijfswebsite dvc.nl valt te lezen hoe via nauwe samenwerking met afvalverwerkers is gezocht naar de meest milieuvriendelijke manier om tot materiaalhergebruik te komen. In dat kader worden momenteel alle retour ontvangen vlaggen ingezet als brandstof bij energieopwekking.
Intussen werkt het bedrijf samen met brancheorganisaties hard aan verdere verduurzaming van het eigen materiaal. Verder is een retoursysteem opgezet zodat oude vlaggen niet in het gewone afvalsysteem terecht komen, en wordt geïnvesteerd in duurzame stroomopwekking gebruikt om het produktieproces te vergroenen – van zonnepanelen tot biogas.
Alle inspanningen van DVC zijn er zo op gericht om de impact van de eigen productieprocessen op het milieu te minimaliseren. Ook in Dokkum geldt dus de oude waarheid: een beter milieu begint bij jezelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten