CDA-Kamerlid Peter Oskam doet per ongeluk uitspraak dat hij de Paus een haatimam vindt

Geen categoriejun 08 2015, 21:00
In een radio-interview bij Radio 1 geeft Kamerlid Oskam van het CDA aan dat hij tegenstanders van het homohuwelijk wil weren. Hij doelde op imams, maar het bleek een uitspraak van de Paus.
Bij Radio 1-programma De Nieuws BV was vanmiddag een debat tussen CDA-Kamerlid Peter Oskam, en Joop-scribent Nourdeen Wildeman. Het onderwep was haatimams, en het lid van de CDA-fractie verkondigde daar dat zijn partij een harde lijn voorstond tegen islamitische gebedsleiders die intolerante uitspraken deden over joden, vrouwen en homoseksuelen.
Maar Wildeman bleek voor Oskam ook een valstrik te hebben opgezet, waar de parlementariër vervolgens intuimelde:
Wildeman vroeg Oskam of een Imam die het homohuwelijk een simpele politieke strijd en een destructieven aanval op het plan van God noemde zo'n uitspraak in Nederland mag doen. Oskam reageerde met: 'Ik denk het niet'. Waarop Wildeman aangaf dat deze uitspraak eerder door de Paus is gedaan.
Oskam wil aanvankelijk de vraag niet beantwoorden, maar als Wildeman blijft aandringen laat de CDA'er zich toch ontvallen dat zoiemand wat mij betreft niet in Nederland thuishoort. Na de onthulling van de bekeerde moslim dat Oskam zojuist gezegd heeft dat dus ook de Paus geweerd moet worden uit Nederland, maakt de parlementariër al stotterend het media-optreden af, waarin hij ontkent dat hij vindt dat Nederland de Paus niet meer moet toelaten tot het land.
Eerder kwam Oskam in opspraak omdat hij 'gevaarlijke waterpijpen' wilde verbieden.
De kans dat Nederland overigens een Paus ontvangt, danwel moet weren, is klein. De laatste keer dat Nederland pauselijk bezoek heeft gehad, was in 1985. Paus Johannes Paulus II werd destijds ontvangen door protesterende menigtes, en werd kritisch toegesproken over de houding van de Kerk tegenover ongehuwd samenwonenden en homofilie. Het Vaticaan verklaarde naderhand dat dit bezoek nooit had mogen plaatsvinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten