Deurwaarders krijgen poederbrieven van ISIS

Geen categoriejun 11 2015, 13:09
De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) trekt aan de bel. De organisatie ontvangt verdachte poederbrieven.
Volgens KBvG-voorzitter Wilbert van de Donk komt het regelmatig voor dat gerechtsdeurwaarders poederbrieven ontvangen, en ook fysieke mishandeling is vaak aan de orde. Maar nu hebben een aantal kantoren in Den Haag en Amsterdam poederbrieven ontvangen met afzender "Islamitische Staat".
Van de Donk vindt dat de politie harder moet optreden tegen de bedreigingen:
„Brieven met als afzender IS zijn nieuw. Het is daarom nu echt belangrijk dat de politie, het Openbaar Ministerie en de politiek actie ondernemen. De aangiftes worden nu nauwelijks serieus genomen, omdat er vaak maar twee personen bij betrokken zijn. Maar een bedreiging van een agent wordt wel serieus genomen. De deurwaarder is echter ook een openbare ambtenaar met een publieke taak en zou dus dezelfde bescherming moeten krijgen als een agent.”
Hij heeft geen idee waarom de poederbrieven juist nu bij veel kantoren binnenkomen, maar vindt wel dat er iets moet gebeuren. De brieven hebben namelijk een grote impact op de deurwaarders en het personeel.
De politie doet onderzoek naar de brieven:
„Het gaat om een handvol brieven. We zijn aan het onderzoeken wie hierachter zit, maar we gaan er niet van uit dat de brieven van IS afkomstig zijn. Het is voor de deurwaarders natuurlijk erg vervelend dat ze deze brieven hebben gekregen, maar we hebben nog weinig concreets over de brieven kunnen achterhalen.”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten