Deze politieagent doet er werkelijk alles aan om een goede band op te bouwen met zijn wijk

Geen categoriejun 07 2015, 20:00
"Het is kring-zit tijd!"
De kinderen van Gigglez and Grinz Daycare (oftewel: een creche) in Murrayville, Canada vinden het altijd ge-wel-dig als er een politiewagen voorbij komt rijden. De kinderen worden ontzettend enthousiast en zwaaien tot hun kleine armpjes te moe zijn om ze omhoog te houden. Politieagenten zijn in hun ogen echte helden... en dat laten ze merken ook.
Agenten in Murrayville vinden dat natuurlijk fantastisch. Als ze voorbij rijden en de kinderen zien zwaaien, zwaaien ze vaak terug. De kinderen worden dan al helemaal gek: hij zwaaide terug! Ongelooflijk! Wat een mooie dag!
Agent Joel Shoihet vond het enthousiasme van de kinderen zo aanstekelijk dat hij onlangs besloot om ze werkelijk de dag van hun leven te geven. Toen ze hem zagen zwaaiden ze weer vrolijk en riepen ze allemaal mooie dingen naar hem. In plaats van terug te zwaaien, zoals zijn collega's over het algemeen doen, ging hij een stapje verder: hij stapte uit zijn wagen, ging voor de kinderen zitten, en voerde een leuk gesprek met ze.
Screen Shot 2015-06-07 at 19.37.52
Zo kan het dus ook. Mooi om te zien dat er (veel) agenten zijn die op deze wijze een band proberen op te bouwen met hun wijk/stad én, specifiek, met de jongste generatie. Deze herinnering zal ze de rest van hun leven bij blijven. Sterker nog, ik acht de kans groot dat minimaal één van hen als volwassene voor hetzelfde beroep kiest als Joel. Zo'n impact kunnen dit soort 'kleine daden' hebben, zéker op jonge kinderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten