Deze politieman redde het leven van zijn collega op een unieke manier. Wacht tot je leest hoe hij dat deed

Geen categoriejun 18 2015, 11:13
Dat is nog eens een topcollega.
Deze politieman redde een leven. Niet door op tijd zijn wapen te trekken of door een crimineel onschadelijk te maken, maar door zijn collega een prachtig geschenk te geven.
Toen bekend werd dat politieman Jorge Castro een zeldzame leverziekte had, aarzelde zijn collega Javier Tiscareno geen moment. Hij besloot om 60 procent van zijn eigen lever te doneren aan zijn zieke collega.
Medische experts van de University of South California slaagden erin om het deel van Javiers lever te transplanteren naar het lichaam van Jorge, en de verwachting is dat beide mannen kunnen doorgaan met een gezonde lever. Jorge kan zijn dankbaarheid nauwelijks onder woorden brengen:
"Ik heb nooit een broer gehad. Maar nu wel"
Screen Shot 2015-06-18 at 10.54.23
Javier, die voor de orgaandonatie een zware operatie moest ondergaan, heeft geen seconde spijt van zijn beslissing:
"Ik beschouw de collega's van mijn politiebureau als familie, en ik ben blij dat ik een broeder in nood kan helpen"
Screen Shot 2015-06-18 at 11.02.56
"Wat me raakte, is dat hij tegen zijn kinderen kan zeggen: 'Nu kan ik jullie zien opgroeien. Ik zal deel van jullie leven zijn.' Dat vervulde me met enorme blijdschap."
Wat een topactie van deze agent. Het is niet niks om een operatie van elf uur te ondergaan en een deel van je lever permanent kwijt te zijn. Maar deze politieman was bereid om offers te brengen voor het goede doel. Dankzij zijn moed en vrijgevigheid heeft zijn collega hopelijk een lang en mooi leven voor de boeg.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/LA-Deputy-Saves-Life-of-Colleague-By-Becoming-Liver-Donor-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten