Dit meisje kon wegens een ernstige ziekte haar schoolfeest niet bijwonen. Toen grepen haar dokters in

Geen categoriejun 19 2015, 16:00
Het kostte flink wat tijd en aandacht, maar uiteindelijk kon dit ernstig zieke meisje tóch naar het diplomafeest.
Natasha 'Tash" Starkey is een 19-jarig meisje uit Columbus, Ohio. Onlangs zou ze de mooiste en meest trotse dag van haar leven hebben - tot dusver tenminste. Ze was namelijk geslaagd; ze zou haar diploma in ontvangst nemen en daarna naar het afsluitende schoolfeest gaan.
In Amerika is dit feest bijzonder groot en belangrijk; kinderen vieren ermee dat ze de middelbare school achter zich laten en hun doelen bereikt hebben, zeggen elkaar vaarwel, en bereiden zich erop voor om naar de universiteit te gaan.
Helaas had Natasha één probleem: ze lijdt aan de ernstige huidziekte Epidermolysis bullosa (EB). Deze ziekte zorgt ervoor dat patiënten bij de minste of geringste aanraking blaren en andere pijnlijke plekken ontwikkelen. Het moge duidelijk zijn dat het in die hoedanigheid erg moeilijk is om feest te vieren. Dit geldt helemaal voor Natasha: zij zit hele dagenlang aan de pijnstillers.
Het was dus een bijna onmogelijke opgave voor haar om naar het schoolfeest te gaan, maar gelukkig voor Natasha dachten haar dokters en verpleegsters daar net een beetje anders over. In plaats van Natasha op te geven besloten ze er alles aan te doen om haar toch nog een fantastische avond te geven:
A team of doctors, nurses and staff at Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, where Starkey receives treatment nearly every Wednesday and Thursday, helped the 19-year-old get dolled up with painted nails, curled hair, a dress, jewelry and heels to attend the dance. Some of the staff also shared their favorite dance moves to help Starkey prepare.
Het gevolg? Natasha kon toch nog gaan (je ziet op de foto boven dit artikel dat ze er bijzonder mooi uitzag) en had de avond van haar leven. En dat allemaal met dank aan betrokken verpleegsters en dokters die 'nee' geen acceptabel antwoord vonden op haar vraag of ze naar het diplomafeest kon gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten