Een schitterend adoptieverhaal: ontmoet Ben en Remy

Het duurt erg lang voor je een kind kan adopteren.

Feitelijk moet je gewoon bergen verzetten om een kind te adopteren; of het nou een kind is uit Nederland, een ander westers land, of uit Afrika – waar er helaas nogal wat weeskinderen zijn.

Alles aan je leven wordt onderzocht: heb je je altijd goed gedragen? Heb je genoeg geld? Is er niets wat ook maar enigszins – een beetje – zorgwekkend is of kan zijn?

Daarom is het geen wonder dat adoptieouders die uiteindelijk een kind adopteren vaak buitengewoon blij én opgelucht zijn. De video hieronder toont die emoties in hun volle glorie: een echtpaar heeft er jaren aan gewerkt om kinderen uit Ethiopië te kunnen adopteren en dan is het ein-de-lijk zo ver. Ze reizen af naar Afrika, wachten (de vrouw is buitengewoon emotioneel en blij), en zien de kinderen dan op zich aflopen.

Het mooiste van dit alles is de reactie van de kinderen. In plaats van afstandelijk te zijn omhelzen ze hun nieuwe vader en moeder meteen; het nieuwe gezin bestaat vanaf dag één.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Geah

    Egoïstisch om die kinderen uit hun gemeenschap…cultuur en eigen mensen te ontrukken voor hun eigen gewin…..Als die ouders of familie geld hadden dan hadden zij wat graag zelf voor hun kinderen willen zorgen…..Reken maar als die kinderen ouder worden dat zij dan in een identiteitscrisis komen te verkeren….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.