Gewapende extremist doodgeschoten door FBI ging naar zelfde moskee als Boston Bombers

Geen categoriejun 05 2015, 19:00
Er is duidelijk een patroon zichtbaar.
De terrorisme-verdachte die eerder deze week dood werd geschoten door de FBI en de anti-terrorisme eenheid van de politieafdeling van Boston heette Usaama Rahim. Dat bericht IJReview.
Usaama Rahims broer, Ibrahim, reageerde vervolgens op Twitter op de dood van zijn broertje.
https://twitter.com/rahim_imam/status/605728249059024896
https://twitter.com/rahim_imam/status/605800680511537154
https://twitter.com/rahim_imam/status/605800960934313984
Ibrahim is een imam aan de Islamic Society of Boston’s Ella Collins Institute, wiens zustermoskee de moskee is die Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev bezochten. Deze twee broers waren verantwoordelijk voor de aanslag op de marathon van Boston in april, 2013. Drie mensen kwamen daarbij om het leven en 264 mensen raakten gewond.
USA Today voegt daar aan toe dat de 'Islamic Society of Boston' al langer gelinkt wordt aan de radicale islam:
The mosque attended by the two brothers accused in the Boston Marathon double bombing has been associated with other terrorism suspects, has invited radical speakers to a sister mosque in Boston and is affiliated with a Muslim group that critics say nurses grievances that can lead to extremism.
Several people who attended the Islamic Society of Boston mosque in Cambridge, Mass., have been investigated for Islamic terrorism, including a conviction of the mosque’s first president, Abdulrahman Alamoudi, in connection with an assassination plot against a Saudi prince.
En er is meer. Aafia Siddiqui, ook wel bekend als 'Lady al-Qaeda,' bezocht de moskee regelmatig toen ze in Amerika was. Zij werd in 2008 opgepakt in Afghanistan omdat ze van plan was om een aanslag te plegen met chemische wapens. Een andere vaste bezoeker van de moskee, Tarek Mehanna, werd in 2012 veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf omdat hij naar Jemen was afgereisd om deel te nemen aan een trainingskamp van Al Qaeda. Ook zou hij het plan hebben opgevat om, met behulp van machinegeweren, een groot winkelcentrum in Boston kapot te schieten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten